Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kartal'ı Bobo uçuruyor

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo attığı gollerle siyah-beyazlı takımı ligde ve kupada zirveye taşıyor. Bobo, geçen sezonun devre arasında transfer olduğu Beşiktaş'ta resmi maçlarda toplam 27 gol attı.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'', attığı gollerle siyah-beyazlı takımı Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda zirveye taşıyor. Bobo, Beşiktaş'ın bu sezon lig ve kupada en golcü futbolcusu olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş Kulübü'nün geçen sezonun devre arasında Brezilya'nın Corinthians Kulübü'nden kiralık olarak renklerine kattığı, bu sezon başında da bonservisini alarak, 2010 yılına dek sözleşmesini uzattığı 22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Bobo, siyah-beyazlı takıma gol yollarında önemli katkı yapıyor.

RESMİ MAÇLARDA

27 GOL ATTI

Attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra sergilediği oyunla da Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen Bobo, siyah-beyazlı forma altında resmi maçlarda toplam gol sayısını 27'ye çıkardı. Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 5, Fortis Türkiye Kupası'nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada ise 6 golle takımının en golcü ismi olurken, UEFA Kupası'nda da 2 kez gol sevinci yaşadı.

DERBİLERDEKİ GOLLERİ

Beşiktaş'ın yükselen değeri Bobo, bu sezon derbi maçlarda attığı gollerle de dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu, bu sezon lig ve kupada siyah-beyazlı takımın ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor filelerini havalandırmayı bildi. Turkcell Süper Lig'de siyah-beyazlı takımın her 2 maçı da 3-2 yitirdiği Trabzonspor maçlarında birer kez bordo-mavili fileleri havalandıran Bobo, Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı ligdeki Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takıma 1 gol kaydetti. Bobo son olarak, dün geceki kupa maçında Fenerbahçe'ye attığı golle takımını galibiyete taşırken, Trabzonspor ve Galatasaray'ın ardından, sarı-lacivertli takımı da boş geçmemiş oldu.

BİYONİK ADAM

17 Mart'ta sol diz dış yan bağlarındaki parçalı menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat olan Bobo, 7 Nisan'da Çaykur Rizespor ile yapılan lig maçının ikinci yarısında, yani operasyon tarihinden tam 22 gün sonra oyuna dahil oldu. Brezilyalı futbolcu, Fortis Türkiye Kupası'nda dün Fenerbahçe ile yapılan yarı final ilk maçında yine sonradan oyuna girip, 82. dakika attığı golle takımını 1-0'lık galibiyete taşıdı ve tur için avantajlı skor elde etmesini sağladı.

Kolot-Tümer gerginliği

Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta siyahbeyazlı takımın futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot ile eski futbolcuları ve şu an Fenerbahçe'de forma giyen Tümer Metin arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. Celalettin Kolot, Tümer'in maç öncesi ve sonrası kendisine beklediği şekilde sözlü saldırılarda bulunduğunu söyledi. Kolot, maç öncesi Fenerbahçeli futbolculara 'Hoşgeldiniz' dediğini belirterek, ''Tümer'e de 'Hoşgeldin' deyip başını okşadım. Ancak Tümer beklemediğim şekilde elimi tersledi'' dedi. Tümer'in bu hareketinin ardından 'Maçtan sonra görüşeceğiz' şeklinde kendisine sözler sarfettiğini kaydeden Kolot, ''Maç sonrası Tümer'in yanına gittim. Kendisine 'Maçtan sonra görüşeceğiz' demiştin. 'Ben buradayım, görüşelim' dedim. Daha sonra Tümer, 6-7 futbolcunun arasına girerek bağırdı'' diye konuştu.

13.04.2007


 

Gerets: Takım değişecek

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, gelecek sezon takımda bazı değişikliklerin olacağını belirterek, "Başkan Özhan Canaydın ile konuşarak, daha aç ve daha çok mücadele eden futbolculara ihtiyacımız olacağını söyleyeceğim" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yönetim kuruluyla yapacağı görüşmede, daha aç, daha çok mücadeleci futbolculara ihtiyaçları olacağını söyleyeceğini belirtti. Gerets'in, Galatasaray TV'deki ''Teknik Yorum'' adlı programda yaptığı açıklamalar, kulübün internetteki resmi sitesinde yayınlandı. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörünün ligde yaptıkları son maç olan Kayseri Erciyesspor mücadelesi ve takımla ilgili değerlendirmeler yaptığı ifade edildi. Bir günde her şeyi değiştirmenin mümkün olmayacağını, fakat gelecek sezon takımda bazı değişikliklerin olacağını açıkladığı belirtilen Gerets'in, yönetim kurulu ve başkan Özhan Canaydın ile konuşarak, daha aç ve daha çok mücadele eden futbolculara ihtiyaçları olacağını söyleyeceğini ifade ettiği kaydedildi.

ADNAN POLAT KONUSU

Iliç'in son maçta gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ın ''Iliç, takımına ihanet etti'' açıklamasını anlayışla karşıladığını ifade eden Gerets, ''Bu kart bize pahalıya mal oldu'' dedi. Gerets konuyla ilgili, ''Bu kart tabi ki takıma çok büyük zarar verdi. Sayın Polat'ın yaptığı değerlendirmeyi anlayışla karşılıyorum. Bu kart bize pahalıya mal oldu'' şeklinde konuştu.

ERCİYES KADROSU DOĞRUYDU

Kayseri Erciyesspor karşısında sahaya sürülen kadroya yönelik eleştiriler konusunda da Gerets, şunları kaydetti: ''Evet, takımda bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler, o maç için düşünülen, taktik açısından doğru şeylerdi. Eğer netice böyle olmasaydı, bu eleştiriler olmayacaktı. Maç öncesi o şartlarda doğru kararı verdiğimizi düşünüyorduk. Hala da böyle düşünüyoruz, ama bir gerçek var ki, bazı oyuncularımız istediğimiz performansı gösteremediler.''

BIÇAK ATMAK ÇOK AYIP

Maçı seyircisiz oynamanın kendilerine büyük zarar verdiğini anlatan Galatasaray Teknik Direktörü, ''Bir antrenörün hiç istemeyeceği durumlarla karşı karşıya kaldık'' dedi. Kayseri Erciyesspor maçını seyircisiz oynamalarına neden olan Trabzonspor maçındaki olaylarla ilgili, ''Bir bıçağın sahaya atılması çok ayıp bir şey'' diyen Gerets, bu durumun takım üzerindeki etkisini de ''Oyuncularımızın seyirci olmaması nedeniyle kendilerini maça tam olarak veremediklerini hissettik. Bu ceza bize çok büyük zarar verdi'' şeklinde yorumladı.

HAKAN STRES YAŞIYOR

Hakan Şükür'ün kırmanın eşiğinde olduğu rekorun, kendisini strese soktuğunu sanmadığını ifade eden Gerets, lig yarışında öncelikli hedeflerinin, Beşiktaş'ı geçerek puan cetvelinde ikincilik pozisyonunu ele geçirmek olduğunu belirtti.

13.04.2007


 

Real, Ronaldo'ya servet önerdi

İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United'in Portekizli kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo için İspanyol Real Madrid'in kesenin ağzını açtığı iddia edildi.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, sezon sonu Portekizli yıldız futbolcuyu mutlaka kadrosuna katmak isteyen Real Madrid'in Ronaldo için Manu'ya 54 milyon Avroluk bir transfer teklifiyle gideceği belirtildi. İngiltere Premier Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ronaldo'yu takımda tutmak isteyen Manchester United'in sözleşme uzatma teklifinde bulunduğu ancak görüşmelerin başarısız olduğu kaydedildi. The Guardian'ın haberinde ''Real Madrid, yldız futbolcunun menajeriyle görüşmeye başlayarak Ronaldo'yu transfer etme girişimlerine hız kazandırdı. Ronaldo, sezon sonunda Real'in son ''galactico''su olabilir'' diye yazdı.

13.04.2007


 

Gençlerbirliği- Galatasaray

Galatasaray ile Gençlerbirliği, bugün lig tarihinde 72. kez karşı karşıya gelecek. Ankara 19 Mayıs Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Cem Deda yönetecek.

Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki takım arasında şimdiye kadar yapılan 71 maçta, sarı-kırmızılılar 36, kırmızı-siyahlılar 19 galibiyet elde etti.

Hakemler açıklandı

14 Nisan Cumartesi:

19.00 Sakaryaspor-Beşiktaş

Bülent Yıldırım

15 Nisan Pazar:

15.00 Ankaraspor-Konyaspor

Abdullah Yılmaz

15.00 Bursaspor-Kayserispor

Süleyman Abay

15.00 Antalyaspor-Denizlispor

Selçuk Dereli

15.00 Sivasspor-Gaziantep

Hüseyin Göçek

15.00 Kayseri Erciyes-Ankaragücü

Bülent Demirlek

15.00 Çaykur Rize-Trabzonspor

M. Kamil Abitoğlu

19.00 Fenerbahçe-Vestel Manisa

İsmet Arzuman

13.04.2007


 

Bobo örnek olsun

Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçında futbol adına büyük hareketler görmedik ama profesyonel bir futbolcunun hırsı ve azmini birleştirerek takımına ne kadar faydalı olduğuna şahit olduk. Bize bunu canlı bir şekilde yaşatan Bobo'yu örnek göstebiliriz. Çünkü 20 gün önce geçirdiği menisküs ameliyatının ardından zorluk derecesi ve gerginliği üst seviyedeki bir derbiye çıkma cesaretini gösterdi. Üstelik, Beşiktaş'a belki de Türkiye Kupası'nı getirecek golün sahibi oldu. Bobo'ya yoğun tedavi programı uygulayıp, kısa sürede sahalara döndüren Memorial Hastanesi sağlık ekibi Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana'nın bile övgüsünü kazandığını belirtmeliyim. Fransız hoca, futbol hayatı boyunca dünyanın çeşitli ülkelerini gezdiğini ve ameliyat olan bir futbolcunun bu kadar kısa sürede oynayacak duruma geldiğini ilk defa Türkiye'de gördüğünü büyük bir memnuniyetle bizlere anlattı..

BAŞARIDA TRİBÜN KATKISI BÜYÜK

Beşiktaş yönetimi ve tribünleri şampiyonluğa artık şartlanmış. Bunu Fenerbahçe maçında bir defa daha gördüm. Yönetimin uyarısına aynı kararlılıkla cevap veren taraftar 90 dakika boyunca bir tek taşkınlık hareketi yapmadığı gibi, hiçbir kişiye ve futbolcuya küfürlü tezahüratta da bulunmadı. Bunlardan biri de eski Beşiktaşlı Tümer'di. Bu futbolcuya küfürlü tezahürat bekleyenler yanıldı. Ancak topu her aldığında "yuh" ve "ıslık" sesleri ile protesto edildi. Beşiktaş tribünleri çok disiplinli bir topluluk. Futbolcusunu çok iyi motive edebiliyor. Bu destek sahadaki futbolculara çok olumlu katkı sağlıyor. Beşiktaş'ta başarının bir sırrı da burada yatıyor..

SAVUNMA AÇIK VERMİYOR

Beşiktaş, son dönemde maçlarını adeta savunmasıyla kazanıyor. Lig ve kupada yaptığı son 6 resmi maçı da kazanan siyah-beyazlılar, bu maçlarda toplamda 8 gol atmasına rağmen, kalesinde sadece tek gol gördü. Galip geldiği son 6 resmi maçta, karşılaşma başına 1,33 gol ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlı ekip, buna karşın maç başına 0,16 gol yiyerek, savunma başarısını ön plana çıkardı..

RUNJE KALESİNİ KAPATTI

Resmi maçlarda kalesinde son golü, ligin 23. haftasında, 3 Mart'ta Galatasaray karşılaşmasında eski oyuncusu Emre Aşık'tan yiyen Beşiktaş, daha sonraki 5 resmi müsabakada kalesini gole kapattı. Hırvat kaleci Vedran Runje ve önündeki savunma, toplam 477 dakikadır rakiplerine gol izni vermiyor..

Erol DOYURAN

13.04.2007


 

Trabzon'un hatası

Trabzonspor kendi evinde K.Erciyes’i konuk etti. Aslında bu maç için söylenecek fazla bir şey yok. Nedeni ise iki takımın son maçlarına baktığımızda kendine çeki düzen veren, istikrarı sağlayan ve takım olmak için daha çok uğraşan tarafın zaten maçı kazanmış olması. Bülent Korkmaz'la birlikte Erciyes gücünü bilerek oynamaya başladı. Bu ifadeyi iki anlamda da düşünebiliriz. Birincisi rakibine karşı kendilerini tartıp sahaya çıkmaları ve de kendi kapasitelerinin farkına varmaları. İşte bu farkındalık ikinci yarı Erciyes’in de kendini rakiplerine fark ettirmesine yetti. Trabzon adına ne yazık ki böyle bir ifade kullanamıyorum. Aynı hatalar her hafta takımından bir parıltı bekleyen milyonlarca Trabzonspor taraftarını hüsrana uğratan sahada ki ne yaptığını bilmez oyun. Futbolda önceden konuşmak yanlış. Bakın şampiyonlar liginde ilk maçlar sonunda bir adım geride görünen Manchester ve Milan turu geçen taraf oldu. Yani futbol 90 dakika ise bu maçlar 180 dakika.

Ömer Faruk KAYA

13.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004