Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Selçuk: Demokrasiyi sağlam zeminlere oturtmak için yeni Anayasa şart

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, ‘’Türkiye’nin AB’ye girip, uygar dünyayla bütünleşmeyi ve demokrasisini sağlam zeminlere oturtmak istiyorsa, mevcut Anayasa yerine yeni bir anayasa hazırlaması gerektiğini’’ söyledi.

Selçuk, İl Özel İdare Kültür Sitesi’nde Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘’Türkiye’de Demokrasi’’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, devletin, hukukun dışına çıktığında devlet olmaktan çıkacağını ifade etti. Devletin mutlaka hukuk temellerine oturtulması gerektiğini belirten Selçuk, şöyle devam etti:

‘’Türkiye’de derin devletten söz edilmektedir. Eğer devletin gücünü gerçekten Anayasa içinde tutabiliyorsanız ve o Anayasa da demokrasinin ölçülerine uyuyorsa sorun yoktur. ‘Derin devlet’ diye bir şey olmaz. Eğer derin devlet varsa, yönetenler bunu itiraf ediyorlarsa, görevlerini yapmıyorlar, devlet baş aşağı demektir. O zaman devleti o derinlikten çıkarıp saydam hale getirip ayakları üzerine oturtacaksınız. O sağlam zeminin adı hukuktur.’’

1982 Anayasası’na bakıldığında, özünde terslik olduğunu ve bu tersliklerin aslında Anayasa ile çatıştığını ifade eden Selçuk, ‘’1982 Anayasası, halkından korktukları için bazı insanların halkına, birey hak ve özgürlüklerine karşı, devletin kendisini güvence altına almaya çalıştığıdır. İşte terslik buradadır. 1982 Anayasası bugüne kadar hala yaşıyorsa ve bu Anayasa’da ufak tefek kendimizi aldatan değişikliklerle yetiniyorsak, demokrasinin özüne nüfus ettiğimizden kuşku var demektir’’ diye konuştu.

Sami Selçuk, ‘’Türkiye, AB’ye girip, uygar dünyayla bütünleşmek, demokrasisini gerçekten sağlam zeminlere oturtmak istiyorsa, öncelikle mevcut Anayasayı kaldırıp, yerine yepyeni bir anayasa hazırlamalıdır’’ dedi.

‘’Mevcut Anayasa’nın onarımlarla, ufak tefek dikişlerle tutturulmasının mümkün olmadığını’’ belirten Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bir madde düzeltildiğinde bakıyorsunuz ki düzeltilen madde bir başka maddeyle çakışmaktadır. Birbirine şaşı bakmaktadır. Türkiye’de demokratik bir Anayasa istiyorsak tüm toplumu temsil eden bir kurucu iktidarın o anayasayı yapmasına izin vermemiz, olanak tanımamız en iyi yoldur.’’

/ GİRESUN

15.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Yeni bir ordu” isteyen Özkan, mitingde kriz çıkardı

  İki tükeniş çığlığı

  Miting notları…

  Başörtü eylemine müdahale

  Kapadokya yolunda trafik faciası

  Nokta’ya incelemeye sivil tepki

  Erdoğan, liderler turuna Ağar ile başlayacak

  Ağar: Günü gelirse görüşürüz

  Müzakereler kör topal

  Steinmeier: Türkiye, Avrupa’ya güven ve istikrar katar

  Elazığ’da yeniden deprem korkusu

  Ali Mutlu vefat etti

  İmamlardan özür dilensin

  Selçuk: Demokrasiyi sağlam zeminlere oturtmak için yeni Anayasa şart

  Varlıklar, sevgi hamuru ile yoğrulmuş

  MEB’e bağlı 66 yayınevi kapatıldı

  Esnaftan Kutlu Doğum’a destek

  Mavi far uyarısı

  Ücretsiz dağıtılan meyve suyundan zehirlendiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004