Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bugün borç alan, yarın da emir alır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Seçtiğiniz kişiler, IMF’den emir almak zorunuza kalıyorsa, ‘bütçene açık verdirme kardeşim’ diyeceksiniz. Emir almak hoşuna gidiyorsa, yapacak bir şey yok. Bizim millet emir vermeye alıştığı için IMF’den, Dünya Bankası’ndan emir almak zorumuza gidiyor. Atalarımız söylemiş, ‘bugün borç alan, yarın emir alır’ diye. Bugün borç alıyorsanız, yarın da emir almaya mecbursunuz" şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Türk iş âlemi hiçbir siyasî partinin arka bahçesi gibi hareket edemez. Biz bütün siyasî partilere aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktayız’’ dedi.

“İŞSİZLİK, ÇOK BÜYÜK BİR SORUN’’

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin geleceği için bütçe açığı vermemenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

‘’Seçtiğiniz kişiler, IMF’den emir almak zorunuza kalıyorsa, ‘bütçene açık verdirme kardeşim’ diyeceksiniz. Emir almak hoşuna gidiyorsa, yapacak bir şey yok. Bizim millet emir vermeye alıştığı için IMF’den, Dünya Bankası’ndan emir almak zorumuza gidiyor. Atalarımız söylemiş, ‘bugün borç alan, yarın emir alır’ diye. Bugün borç alıyorsanız, yarın da emir almaya mecbursunuz.’’

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin sosyal olarak işsizlik olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, ‘’Bu böyle giderse çok büyük sorunlar yaşarız. Toplam işsizlik son 10 yılda yüzde 60 artmış. Ne Cumhurbaşkanı seçimi, ne şu, ne de bu, Türkiye’nin en büyük sorunu işsizliktir. Memlekette işsizlik, ekonomi birinci meseleyken, siyasî meseleler birinci sırada olamaz. Hepimiz buna odaklanmalı, çözmeye çalışmalıyız’’ diye konuştu.

REFORM YAPILMALI

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de hukuk ve yargı reformundan başlayarak, kamu yönetimi, eğitim, sosyal güvenlik, çalışma ve vergi reformu ile sanayi, tarım ve turizm stratejisi oluşturularak, rekabet sistemini yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bunun yapılmaması halinde Türkiye’nin kaybedeceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ‘’Özel sektör olarak devletten para, pul istemiyorum. Tek isteğim rakiplerim hangi sahada oynuyorsa bende aynı şartlardaki sahada futbol oynamak. Bana bu sağlanırsa geçmişte yaptığımız gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye’yi dünyada birinci noktaya getirip getirmiyor muyuz görülür.’’

Konuşmaların ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, Hisarcıklıoğlu’na plaket, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk ise Sürmene bıçağı hediye etti.

Daha sonra 50 yılını dolduran oda üyeleri, 2005 yılı kazançları üzerinden yüksek düzeyde gelirler ve kurumlar vergisi ödeyenler ile ihracatçılara ödülleri verildi.

/ TRABZON

16.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bugün borç alan, yarın da emir alır

  Bor, bu yıl da kazandıracak

  Boğaz trafiği rahatlayacak

  Yeşilyurt Alışveriş Merkezi açıldı

  Almanya ile dış ticaret büyüyor

  Silifke kayısısı “marka” olma yolunda

  Balıkçılar sezonu buruk kapattı

  Belediyelerin yükümlülüğü malî varlığının üstünde

  TOKİ’den bahar kampanyası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004