Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İnşaatçılar da faizden şikâyetçi

Merkezi Konya’da bulunan Korkmazlar İnşaat’ın sahibi Kemal Korkmaz, daha önce faizler düşük olduğu için inşaat sektörünün hareketli olduğunu, değişen somut bir durum olmamasına rağmen şimdi faizlerin yüksek seyretmesinin konut üretimini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Geçen hafta 4. Konya Yapımı Malzemeleri fuarına katılan sektördeki firmaların temsilcileriyle yaptıkları değerlendirmelerde, inşaat sektörünün önündeki en önemli sorunun ‘’yüksek banka faizleri’’ olduğu sonucunun net bir şekilde ortaya çıktığını anlatan Korkmaz, Türkiye’de istihdamın yüzde 60’ını sağlayan sektörün, bugün tıkanma noktasına geldiğini vurguladı. Tutsat (mortgage) sisteminin henüz piyasa unsurları tarafından kabul edilip, gerçek anlamda etkisini göstermeye başlamadığının belirten Korkmaz, tutsatın 2007 yılında sektöre olumlu etki yapmayacağının anlaşılması durumunda, faiz oranlarının düşürülmesinin zorunlu hale geleceğini, çünkü piyasanın nakit para sıkıntısı çektiğini anlattı.

SEKTÖR FAİZİN DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Daha önce faizler düşük olduğu için inşaat sektörünün hareketli olduğunu ancak, 2006 Eylül ayından buna sektörde konut üretim hızının ciddi oranda yavaşladığını savunan Korkmaz, şunları kaydetti: ‘’Değişen somut bir durum olmamasına rağmen şimdi faizler yüksek. Biz firma olarak betondan demire, fayansa kadar sektörün yüzde 100 içindeyiz. Konut üretiminde ortaya çıkan ciddi sıkıntının çözümü için faizler bir an önce düşürülmeli. Halen faizlerin bulunduğu 1,80, 1,75’ler seviyesi oldukça yüksek.’’

/ KONYA

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnşaatçılar da faizden şikâyetçi

  İşsizlik, Ocak’ta yüzde 11’e indi

  Kapasite kullanımı Mart’ta arttı

  BMW’li Yeşil Kartlılar bile var

  Tekbir’den yeni koleksiyon

  TPAO, Cudi Dağında petrol arayacak

  Şemsi Bayraktar: Çiftçiye kıymet verilmiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004