Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BMW’li Yeşil Kartlılar bile var

nkara’daki denetimlerde, şirket ortakları ile 4 evi bulunanların bile yeşil kart sahibi olduklarını tesbit eden Maliye Bakanlığı, Ankara’dan sonra İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Gaziantep’de de yeşil kartlıları mercek altına aldı.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman’ın verdiği bilgiye göre, Muhasebat Kontrolörleri, pilot bölge olarak seçtikleri Başkentte geniş çaplı bir yeşil kart denetimi yaptı. Bu çalışmada, 220 bin yeşil kartlının bulunduğu Ankara’da 17 bin 638 yeşil kart sahibinin, ekonomik açıdan çok iyi durumda olduğu ve yeşil kart sistemini suistimal ettiği tesbsit edildi. Bu kişilerin aileleri de dikkate alındığında, haksız yere yeşil kart kullanan kişi sayısının 40-50 binleri bulabileceği tahmini yapıldı. Denetim sonucunda, Ankara’da yalan beyanla yeşil kart alanların 2 bin 600’ünün 1 ile 4 arasında gayrimenkulü bulunduğu belirlendi. 5 bin 200 kişinin, 1 veya birden fazla taşıtı olduğu anlaşılırken, bu taşıtlar arasında son model BMW ve Passat’lar da yer aldı.

Söz konusu araştırma, 2 bin 400 kişinin ticaret erbabı, 693 kişinin şirket ortağı, bin 166 kişinin ise bankada 10 bin YTL ve üzerinde parası olduğunu da ortaya koydu. Bankada parası olanların 600’ünün hesabının 50 bin YTL’ye kadar ulaştığı gözlenirken, 70’inin banka mevduatının 50 ile 100 bin YTL, 14’ünün 100 ile 150 bin YTL arasında bulunduğu, 12’sinin ise 150 bin YTL’nin de üzerinde bir paraya sahip olduğu belirlendi.

Bu arada 14 kişinin hem evinin, hem işinin, hem arabasının, hem de bankada parasının bulunduğu görüldü.

Duman, “Bu çalışmanın ardından yalan beyanla Yeşil Kart alanlar için ceza davaları açılacak ve bunlara yapılan sağlık harcamaları kendilerinden tahsil edilecek” dedi.

/ ANKARA

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnşaatçılar da faizden şikâyetçi

  İşsizlik, Ocak’ta yüzde 11’e indi

  Kapasite kullanımı Mart’ta arttı

  BMW’li Yeşil Kartlılar bile var

  Tekbir’den yeni koleksiyon

  TPAO, Cudi Dağında petrol arayacak

  Şemsi Bayraktar: Çiftçiye kıymet verilmiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004