Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Diyarbakır’da “kültür elçileri” yetişecek

Diyarbakır Müze Müdürlüğü ve ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı) Vakfı işbirliğiyle yürütülecek ‘’Kentler Çocuklarındır’’ projesi kapsamında kültür elçileri yetiştirilecek.

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Nevin Soyukaya, ÇEKÜL Vakfı’nın ‘’Kentler Çocuklarındır’’ projesini UNESCO’nun desteğiyle 2003-2004 yılları arasında İstanbul’da yürüttüğünü, daha sonra Akseki, Birgi, Mudanya, Midyat, Kastamonu, Kemaliye ve Talas’ta uygulandığını söyledi.

Projeyi bu yıl ÇEKÜL Vakfı ile yapacakları işbirliğiyle Diyarbakır’da hayata geçireceklerini anlatan Soyukaya, projeye Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının desteklediğini bildirdi.

‘’Projeyle çocukların kültürel kimlik duygusunun gelişmesi ve yaşadıkları kültürel zenginliğin farkına varmaları amaçlanıyor’’ diyen Soyukaya, proje kapsamında 12-13 yaş arasında 30 öğrencinin seçileceğini, bu öğrencilerin 1 hafta sürecek bir çalışmaya tabi tutulacağını kaydetti.

Soyukaya, çalışmada Müze Müdürlüğünde çocuklara uzmanların gözetiminde uygulamalı olarak eğitim verileceğini ifade ederek, şöyle dedi:

‘’Çocuklarla oyun oynar gibi nasıl bir kültürel zenginliğe sahip olduklarını anlatacağız. Diyarbakır çok göç aldı. Bu sebeple çocuk ve genç nüfusu çok fazla.

Fakat bu çocuklar nasıl bir şehirde yaşadıklarını bilmiyor. Kentin hangi kültürel özelliklerini taşıdığını bilmiyor. Çocuklara önce teorik bilgi vereceğiz, sonra da alanda uygulamalı olarak göstereceğiz. Karacadağ’da endemik bitki türlerini görecekler, Hilar mağaralarını gezecekler. Yöresel el san’atları atölyelerini dolaşacaklar. Yerel yemekleri, folkloru tanıyacaklar. Kentin sahip olduğu özgün kimliği hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu sayede çocuklarda aidiyet duygusu gelişecek ve kültürel varlıklar konusunda daha duyarlı olacak. Nasıl bir kentte yaşadığını anlayacak. Proje sonucunda kültür elçileri yetişecek. Mayıs ayının başında proje çalışması başlayacak. Projeyi her yıl genişleterek sürdüreceğiz.’’

Proje sonucunda çocuklara ‘Kültür Elçisi’ sertifikasının verileceğini de aktaran Soyukaya, kültür elçisi olan çocukların Müze Müdürlüğü ve ÇEKÜL Vakfı ile gönüllü çalışacağını ve çocuklara yönelik projelerde yer alacaklarını sözlerine ekledi.

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nevşehir’de Kutlu Doğum

  Diyarbakır’da “kültür elçileri” yetişecek

  Bayramiç Bediüzzaman’ı andı

  Kosovalı ressamlar, Türkiye’de sergi açacak

  Hafızlar büyüledi

  15 günde bin ziyaretiçi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004