Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Demek ki, günlük doğru

Nokta Dergisi’nin didik didik aranışı, özellikle de aranış şekli, benim gibi çok kişinin kafasında soru işaretleri yarattı.

Nasıl olmasın ki?

Genelkurmay Başkanı önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ediyor. Ardından basın toplantısında şikayetçi oluyor ve NOKTA Dergisi basılıyor.

Derginin aranması için askerin şikayeti yeterli görülüyor. Hem de, binadaki çalışanlar dışarı çıkarılıyor ve bilgisayar disketlerinde ne var ne yoksa alınıyor.

Sanırsınız ki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en gizli sırları çalınmış ve bir baskınla bunlar geri alınacakmış...

Hayır sırf TSK içindeki köstebeklerin bulunabilmesi, günlüğün izinin bulunabilmesi için yapılan bir operasyon.

Böylesine bir duyarlık gösterildiğine, yasalar hiçe sayılarak, basın özgürlüğü umursanılmadan, sert eleştirilerin çıkacağı bilinmesine rağmen böyle bir baskın düzenlendiğine göre, bu işin içinde bir şeyler var.

Bir süre öncesine kadar, “günlük”lerin düzmece olup olmadığı ve TSK’yı sırf yıpratmak için ortaya atılıp atılmadığı tartışılıyordu. İnsanların kafasında soru işaretleri vardı.

Ancak, bu son baskın olayı, kafalardaki soru işaretlerini yok etti. Demek ki, Günlükler doğruymuş. Doğru olmasa, bu kadar ciddiye alınır ve bu kadar gürültü çıkacağı bilinmesine rağmen harekete geçilir miydi?

Başkaları gibi, benim de anlayamadığım, Genelkurmay ve İçişleri’nin, günlüklerdeki darbe iddialarını incelemek, onların peşine düşmek yerine, NOKTA’yı hırpalamaları. Tabii bu daha kolay. NOKTA’nın eti ne budu ne? Diğer medya eleştirisine de kulaklarınızı kapattınız mı, mesele hallolur.

TSK, darbecilerin peşinde koşmaktan kurtulur.

AKP’li İçişleri Bakanlığı da, TSK’ya şirin görünmüş olur.

Bir süre sonra da, zaten olay unutulur gider.

Günlüklerin dışında, bir de Genelkurmay’ın bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) verdiği parasal ve örgütsel destekle ilgili belge var. Onun da nasıl ve neden sızdırıldığı aranıyor.

Yine aynı tutumla karşı karşıyayız.

TSK’nın gerçekten bir lobi oluşturuyormuş izlenimi veren, bazı STK’lara para dağıtması konusu incelenmiyor, buna karşılık olayı ortaya çıkaran NOKTA dövülüyor.

Bu yaklaşımın, demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Bütün bu karmaşa içinde, demokrasiye ve basın özgürlüğüne en büyük katkıyı NOKTA Dergisi yapmıştır. Kısa sürede devleşmiş, damgasını vurmuştur. Belki karşılığını ödemektedir, ancak yürekli gazetecilikte böyle olur.

Tebrik ederim...

Posta, 18.4.2007

Mehmet Ali BİRAND

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Halkı sivillikten soğutmak...

  Demokrasi karşıtlığında cumhuriyetçilik

  En az beş parça

  Demek ki, günlük doğru

  Discrimination


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004