Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kürt milliyetçiliği Irak’ı tehdit ediyor

ABD’de yayımlanan Washginton Post gazetesi, Amerikan yönetiminin Bağdat’ta istikrarı sağlama mücadelesinin devam ettiği bir dönemde, kuzey Irak’ta yeni bir tehdidin belirdiğini yazdı.

Kuzey Irak ile ilgili durumu “Irak’ta Yeni Bir Tehdit” başlığı altında irdeleyen gazetenin köşe yazarlarından David Ignatius, tehdidin üstesinden gelinmediği taktirde, ABD’nin Irak’a yönelik planlarında önemli bir aşınma olabileceğini belirtti. ABD’nin Irak’ın kuzeyinde askeri üs kurma planlarının da zarar görebileceğini kaydeden yazar, “Konunun esasını Irak’ın kuzeyindeki güçlü komşusu Türkiye’yi de rahatsız eden Kürt milliyetçiliği oluşturuyor” ifadesini kullandı.

Ignatius, ABD’nin sorunun üstesinden, tarafları mutlu edecek şekilde ustalıkla gelmeye çalıştığını belirtti. Kürtlerin Irak’ta ABD’nin en güvenilir ortağı olduğunu kaydeden Ignatius, Türkiye’nin de bölgede kritik öneme sahip bir müttefik olduğuna işaret etti.

Washington Post’un köşe yazısında, Iraklı Kürtlerin bağımsızlık isteklerinin Türkler tarafından hoş karşılanmadığı, ABD Başkanı George Bush yönetiminin “sorunla yüzleşmeye doğru sürüklendiği gerçeğini” kavradığı belirtildi. Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın kuzey Irak’taki varlığına karşı ABD’nin harekete geçmesi talebine ve Türkiye’nin sınır ötesi operasyona girişebileceğine değinilen yazıda, teröristlerin yuvalandığı Irak’ın kuzeyindeki durumdan Türkiye gibi İran’ın da rahatsızlık duyduğu kaydedildi. Yazıda Amerikalı bir askeri yetkilinin açıklamasına dayandırılarak, “İranlı ve Türk askeri yetkililer kısa bir süre önce Ankara’da bir araya gelerek, Irak’taki askeri ihtimalleri görüştüler” denildi.

/ ANKARA

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert’ten suriye’ye saldırmazlık güvencesi

  Bangladeş’te Pakistan modeli

  Bush saldırı mekanını ziyaret etti

  Irak’ta patlamaya hazır 3 ton klor elegeçirildi

  Kürt milliyetçiliği Irak’ı tehdit ediyor

  Maliki: Yıl sonuna kadar ülke genelinde kontrolü sağlayacağız

  Dört Filistinliden biri hapse girmiş

  Müşerref’e çekil baskısı artıyor

  Saldırgan psikopat eğilimler taşıyormuş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004