Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlikte açık sürüyor

Sosyal güvenlik sistemi, ilk üç ayda 2007’nin tamamı için öngörülen tutarın yarısından fazla açık verdi. Bütçede yılın tamamı için 12.7 milyar YTL ayrılmasına rağmen Ocak-Mart döneminde açığın finansmanına 6.5 milyar YTL’lik kaynak aktarıldı.

Sosyal güvenlik sisteminin mali dengelerini düzeltecek tedbirler içerdiği iddiasıyla hazırlanan sosyal güvenlik reformunun yürürlük tarihi ertelenirken, sistem yüksek miktarda açık vermeyi sürdürüyor. 2007 bütçesinde sosyal güvenlik açık finansmanı için 12 milyar 778 milyon YTL ayrıldı. Ancak ilk üç ayda finansman için bütçeden 6 milyar 576 milyon YTL aktarıldı. Açığı karşılamak için Ocak’ta 2.9, Şubat ve Mart’ta da 1.8’er milyar YTL ayrılırken, yılın tamamı için öngörülen kaynağın yarısından fazlası üç ayda kullanıldı.

ÜÇ AYLIK SAĞLIK HARCAMASI 1.7 MİLYAR YTL

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) de sürekli dikkat çektiği sağlık harcamaları ise üç ayda 1 milyar 668 milyon YTL’ye ulaştı. Sosyal güvenlik reformunun uygulanacağı varsayılarak yılın tamamı için bütçede ayrılan sağlık gideri sadece 165 milyon YTL idi.

Ancak IMF’yle gözden geçirmenin sürdürüldüğü Mart ayında sağlık harcamaları önceki iki aya göre azaldı. Ocak’ta 482.9, Şubat’ta ise 738.2 milyon YTL olan sağlık harcamaları Mart’ı 447.6 milyon YTL ile kapattı.

Sağlık harcamalarında ağırlık 1.1 milyar YTL ile yeşil kart giderlerinde oldu. Ocak-Mart döneminde genel tedavi ve sağlık malzemesi giderleri 377, ilaç giderleri de 190 milyon YTL olarak gerçekleşti.

/ ANKARA

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlikte açık sürüyor

  Dolar 1,34 YTL’de

  Kartlı işlemde imza Temmuz’da tarihe karışıyor

  Motorine 3 kuruş zam

  Opel ve Boyner’den TOÇEV’e destek

  HES Kablo’dan 503 milyon YTL ciro

  Kuveyt Türk’ün COBIT çalışması dünyaya örnek oldu

  Oto üretiminde Avrupa altıncısıyız

  Vadeli konut almayın, ortaklaşa arsa alın


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004