Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bin bir çocuk bir dilek tuttular, gerçek oldu

1001 Çocuk 1001 Dilek projesinin beşincisini gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği, bu yıl yurtiçinden ve yurtdışından 36 çocuğu bir hafta İstanbul'da misafir ediyor. Proje kapsamında misafir çocuklar İstanbul'u gezerken, üç bin çocuğun da dilekleri gerçekleştirilecek.

Deniz Feneri Derneği bu sene beşincisini gerçekleştirdiği “1001 Çocuk 1001 Dilek” projesi kapsamında Anadolu’dan 14 ve çeşitli ülkelerden de 22 çocuğu İstanbul’a getirdi. Etiyopya, Lübnan ve Kuzey Irak Kerkük’ten, Türkiye’den ise Çanakkale, Adana, Kırklareli, Kars, Mardin, Niğde, Tokat illerinden çocuklar bugünlerde öğretmenleriyle birlikte Deniz Feneri Derneği’nin misafiri.

Deniz Feneri Derneği Gönüllü İlişkiler Birimi Görevlisi 1001 Çocuk 1001 Dilek Proje Yöneticisi Rafet Kayretler, bu yıl, çeşitli illerin 28 ilçesine bağlı 90 köy okulundan taplam üç bin çocuğun dileğini gerçekleştireceklerini bildirdi. Yedi bölgeyi temsilen yedi ilden öğrencileri getirdiklerini anlatan Kayretler, “Yurt dışından gelen çocukların özelliği ise savaş görmüş ve büyük felâkete maruz kalmış ülkelerden olmaları. Onları İstanbul’un tarihî ve turistik yerlerinde gezdiriyoruz. Radyo ve televizyonlara konuk ediliyorlar” dedi. Yurt içinden ve Kerkük’ten gelen çocukların gönüllü ailelerin yanında, yurtdışından gelen çocukların ise otelde ağırlandığını belirten Kayretler, çocukların bu bir haftada çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İstanbul’daki programın sekiz gün olduğunu ifade eden Kayretler, İzmir, Samsun, Ankara ve Erzurum şubelerinin de birer grup çocuğu ağırlayacağını, onlara il merkezlerini gezdireceklerini söyledi.

Kayretler, çocukların dilekleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Çocukların birbirlerinden çok ayrı dilekleri var. Birisi bir gül isterken birisi sevgi istiyor. ‘Bana sevgi verebilir misiniz?’ diyor. Kimisi ‘Bana çıkan hediye kutusundan herşeye razıyım. Çünkü bugüne kadar bana kimse hediye vermedi’ diyor.”

Recep Koçak (Deniz Feneri

Derneği Genel Müdür Yardımcısı)

Ukde olabilecek dilekleri gerçekleştiriyoruz

1001 Çocuk 1001 Dilek projesi 2003 yılında oluşturuldu. Hedef, çocuklarımızı özel olarak mutlu etmek, sevindirmekti. Çocuklarımızın gizli kalmış, kimseye söyleyemedikleri ve belki ömür boyunca içlerinde bir ukde olarak kalacak arzularını, hayallerini tespit ederek bunu gönüllülerimiz ve bağışçılarımızın işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. İnternet sitemize giren bağışçılarımız dilekte bulunan çocukları, dileklerinin ne olduğunu görebiliyor ve kredi kartıyla seçtiği dileğin ya tamamını ya da imkanları sınırlıysa imkânı ölçüsünde katkıda bulunabiliyor. Dileklerimizin tamamı kapandığında, bu aşağı yukarı Mayıs sonu oluyor. Tüm hediyeleri alıp, paketleyip adreslerine ulaştırıyoruz.

23 Nisan tüm dünya çocuklarını kapsadığı için çeşitli ülkelerden çocukları da getiriyor ve misafir ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl üç bin çocukla birlikte kardeşlerine de, yani on iki bin çocuğa hediyeler gönderdik. Önceki yıllarla birlikte bugüne kadar hediye gönderdiğimiz, dileklerini gerçekleştirdiğimiz çocuk sayısı toplam on beş bin. Bu yıl da üç bin çocuğun dileğini gerçekleştireceğiz. Projemizi monotonluktan uzak kılmak için her yıl bir farklılık getiriyoruz. Bu yıl da İstanbul’daki özel okullara bu projeye destek olmaları çağrısında bulunduk.

Muammer Özbek (Deniz Feneri

Derneği Genel Müdürü)

Çok değişik olaylara şahit oluyoruz

Benim on üç yaşında bir kızım var. Geçtiğimiz yıl gelen misafirlerden birisi de aynı yaşlardaki Birsen adlı bir kızımızdı. Onu evimizde misafir ettik. Bir akşam, kardeşlerine ve ona hediye almak üzere çıkmışlar. Onun sosyal yapısını da düşünerek BİM adlı markete gittik. Bizim kız, “Popkorn, mısır yer misin?” diye sorduğunda Birsen, “Ben bundan hiç yemedim ki” demiş. Gittiğimiz market için de, “Ben hayatımda hiç bu kadar büyük market görmedim” demiş. Böyle çok değişik olaylar oluyor.

Hasan Süver (Fatih Belediye Başkan Yardımcısı)

Toplumsul bütünleşme için önemli

Burada toplumsal çözülmeyi toplumsal bütünleşmeye çevirmek isteyen bir proje hareketi var. Biz de bu projeyi destekliyoruz. Malum, köyden kente varolma sürecinde ailelerde büyük sıkıntılar meydana geliyor. Yetersiz gelir, çocukların isteklerinin gerçekleştirilemeyişi, yeterli eğitim alamamaları, anne babaların doğru dürüst mesleklere sahip olamaması toplumda çözülmelere sebep oluyor. Ailedeki bu çözülme topluma büyük bir yük olarak geri dönüyor. Madde bağımlısı, hırsız, ahlâksızlık gibi şekillerde. Bu gibi olumsuzluklara sebebiyet vermemek, çocukların bugün gördükleri desteği büyüdüklerinde topluma verebilmeleri için başlayan bu proje, toplumsal bütünleşmeyi gerçekleştirmesi bakımından önemlidir. Fatih Belediyesi’nin de aileyi bütün yönüyle ele alan çalışmaları var. Bu çalışma da bizim çalışmalarımızın paralelinde yürüyen bir çalışma olduğu için destekliyoruz.

Fatma Ouilek (Lübnan

Türkiye’yi çok sevdim

İstanbul’a ilk kez geliyorum. Tanımadığım insanlarla tanışmak, farklı ülkelerden arkadaşlarla tanışmaktan mutlu oldum. Türkiye’yi çok sevdim. Yeşillik, deniz çok hoşuma gitti. Benim bulunduğum köy, geçtiğimiz yaz İsrail’in saldırılarında otuz üç gün aralıksız bombalanan köylerdendi. Çok dehşet dolu, korku dolu günlerdi. Oradan kaçmak gibi bir imkanımız da yoktu. Sığınaklar dahi bombalandı. Sürekli bizi korumak için savaşanlara dua ediyorduk.

Zeynep Şirin

Burada yaşamak isterdim

Kars’tan geliyorum. On yaşındayım, buraya öğretmenimle geldim. Üçüncü sınıfa gidiyorum. İstanbul çok güzel. Burada yaşamak isterdim. Büyüyünce doktor olmak, insanların hayatını tehlikelerden kurtarmak istiyorum. Dokuz kardeşiz.

Caner Doğru

Keşke yardımseverler daha çok olsa

Kırklareli’nden geliyorum. On dördüme gireceğim. Orta 1’e gidiyorum. Ben, rahatsız olan babamın iyileşmesini istemiştim. Deniz Feneri Derneği bize böyle on günlük bir İstanbul tatili hediye etti. Çok güzel geçmesini umuyorum. Daha önce İstanbul’a gelmiştim, ama çok küçüktüm. Çocuklara böyle güzel yardımlar yapan kişilerin dünyada daha çok olmasını isterim.

Gülsüm Kıratlı (Gülsüm Anne)

Beş küçük misafirim var

Elli beş yaşındayım. Altı yedi senedir Deniz Feneri Derneği’ne gönül vermişim. Dört yıldır da 1001 Çocuk 1001 Dilek etkinliği için İstanbul’a gelen misafir çocuklardan bazılarını evimde misafir ediyorum. Bu sene de beş tane küçük misafirim var. Bir hafta, on gün boyunca evimde kalıyorlar. Onları derneğe getirip götürüyorum. Gezilerinde yanlarında bulunuyorum. Hem Deniz Feneri Derneği’ne yardımcı olmuş, hem çocuklarımın yanında olmuş oluyorum. Böyle daha huzurlu oluyorum. Çünkü onlar Deniz Feneri Derneği’ne emanet edildi, dernek de bize emanet etti. Emanetler çok kıymetlidir.

Ümit Kızıltepe - Naciye Kaynak / İSTANBUL

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Malatya’da kanlı provokasyon

  Baskın anayasaya aykırı

  Dış tepkiler de başladı

  Tüzmen: 14 Nisancıları da kucaklamalıyız

  Piyasalar demokrasi istiyor

  CHP’nin de gözü DYP ve ANAP’ta

  Mehmet Ağar, küs siyasileri barıştırıyor

  Sivil ve demokrat cumhurbaşkanı

  Mumcu: Ağar ile anlayış birliğimiz var

  Şemdinli raporu Meclis gündeminde

  Ali Dinçer vefat etti

  Prof. Dr. Şimşek, YÖK Denetleme Kurulu’nda

  Yurtlarda ranzalar kalkacak

  Kızıltepe dâvâsında 4 polis beraat etti

  2 astsubay denizde boğuldu

  Bin bir çocuk bir dilek tuttular, gerçek oldu

  Toplumdaki en büyük sıkıntı iletişimsizlik

  Özel güvenlik bölmeli taksiler geliyor

  Beyaz Masa’ya, başvurular arttı

  Yozgat Valisi: Hedefi olmayanın geleceği de olmaz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004