Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toplumdaki en büyük sıkıntı iletişimsizlik

Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muammer Gürbüz, toplumdaki en büyük sıkıntının iletişimsizlik olduğunu söyledi.

Ermenek İlim ve Kültür Vakfı ve Özel Zübeyir Gündüzalp Koleji, Belediye düğün salonunda 14 Nisan’da öğrencilere yönelik “Sınav Motivasyonu” ve velilere yönelik de “Öğrenci Başarısında Aileye Düşen Görevler” adlı iki konferans düzenledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muammer Gürbüz, konuşmacı olarak katıldıdığı konferansa Ermenek ilçesinde bulunan bütün okulların 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Muammer Gürbüz, ”Sınav kaygısını önlemek imkânsız, azaltmak ise mümkündür. Kendimizi tanıyıp, kapasitemiz doğrultusunda planlı çalışma, başarıya olan inancımız ve kendimize olan güvenimizle başarıya ulaşabiliriz” dedi. Aynı gün aksam ise aynı salonda öğrenci velileri ve öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve vakıf yetkililerinin iştirakiyle “Öğrenci Başarısında Aileye Düşen Görevler” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkerim Çömçe, “Ermenek ilçesinde idarecilerin, halkın ve öğrencilerin her zaman eğitim öğretime büyük önem verdiklerini, ÖSS ve OKS sınavlarında başarıyı arttırmak amacına yönelik motivasyon konusunda konferans verilmesinin onur verici olduğunu” ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Muammer Gürbüz konferansında toplumun temel taşı olan ailenin önemini anlattı. Toplumdaki en büyük sıkıntının iletişimsizlik olduğunu belirten Gürbüz ”Çocuklarımızın karınlarını doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz”dedi.

Öğrenci başarısında aileye düşen görevleri anlatan Gürbüz ”Çocuklarımızı iyi tanıyıp kapasitesinden fazla başarı beklememeliyiz. Onlara yeterince zaman ayırmalıyız. Maddî ve fizikî imkânlarının yanında âhlâkî eğitimlerine de yeterince önem vermeliyiz.Meslek seçiminde kendi tercihi ve kabiliyetlerine değer vererek, demokratik bir ortamda çocuklarımıza güven duygusu aşılayarak onların başarılarına katkı da bulunmalıyız” dedi. Muammer Gürbüz’ün Ermenek’in zeki insanlar yetiştirdiğini söylemesi ve Zübeyir Gündüzalp gibi manevî kahramanların Ermenekli olduğunu vurgulaması salondakileri coşturdu.

Haydar AÇIKBAŞ / ERMENEK

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Malatya’da kanlı provokasyon

  Baskın anayasaya aykırı

  Dış tepkiler de başladı

  Tüzmen: 14 Nisancıları da kucaklamalıyız

  Piyasalar demokrasi istiyor

  CHP’nin de gözü DYP ve ANAP’ta

  Mehmet Ağar, küs siyasileri barıştırıyor

  Sivil ve demokrat cumhurbaşkanı

  Mumcu: Ağar ile anlayış birliğimiz var

  Şemdinli raporu Meclis gündeminde

  Ali Dinçer vefat etti

  Prof. Dr. Şimşek, YÖK Denetleme Kurulu’nda

  Yurtlarda ranzalar kalkacak

  Kızıltepe dâvâsında 4 polis beraat etti

  2 astsubay denizde boğuldu

  Bin bir çocuk bir dilek tuttular, gerçek oldu

  Toplumdaki en büyük sıkıntı iletişimsizlik

  Özel güvenlik bölmeli taksiler geliyor

  Beyaz Masa’ya, başvurular arttı

  Yozgat Valisi: Hedefi olmayanın geleceği de olmaz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004