Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Bilişim-Teknik

Bilgi güvenliği

SACIS EXPO 2007 (Security, Audit & Control of Information Systems Conference & Expo) Bilgi Güvenliği ve Denetimi Konferansı, 26 Nisan Perşembe günü İstanbul Maslak Princess Otel’de başlıyor. İki gün sürecek. Konferans & Fuar’da yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 30 kadar güvenlik uzmanı konuşmacı olacak: Maxim Shirokov, Dario Forte, Kris Lovejoy, Steve Adler, Mike Shema dışarıdan, Tumin Gültekin, Hakan Tagmaç, Hakan Ünsal, Vedat Gürer, Sait Ölmez, Doç. Mustafa Alkan, Murat Balaban, Özgür Danışman, Muzaffer Yıldırım, Deniz Tunçalp, Deniz Güven, Okan E. Oflaz, Ferruh Mavituna, Necati Ertuğrul, Ahmet Türkay Varlı, Fatih Emiral, Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Veysel Erdağ, Nafiz Ünlü, Haşim İnal, Ayşegül İbrişim, Murat Göçe, Fatih Özavcı, Kayhan Altınöz ise Türk bilgilendiriciler.

Ayın 24 ve 25’inde seminerlerle ön bilgilendirmede bulunulacak. Bilişim sektörünün sorunlarından virüs, hacker tehlikesi, bilgi sahtekârlığı gibi güvenlik problemlerine Türkiye’ de bu fonksiyonlarda çalışan (Denetim, Güvenlik, Kontrol, Risk Yönetimi) uzmanlara yardımcı olmak, onların var olan ve olacak problemlerine çözüm bulunmasına katkı amacıyla yapıla gelen SACIS EXPO 7 yıldır düzenleniyor. Hedefleri bilgi güvenliği konularının ve ihtiyacı olan birimlerin bilişim sistemlerinin denetimi, güvenliği ve kontrolü konularında aydınlatılması ve çözüm arayanlara destek olmak, denetim ve güvenlik konularında kendini geliştirmek, yenilemek isteyen ve teknolojik trendi takip edenlerin aydınlanması.

Konular önem sırasına göre, Elektronik Ticaret Güvenliği, Kimlik Hırsızlığı, Mobile Güvenlik, Adlî bilişim, E-imza yasası ve uygulamaları, Kart Teknolojileri ve Biyometri, Outsourcing güvenliği, Felâket Planlaması/ Acil Durum Planlaması /BCP başlıklardan oluşuyor. Sorular ve çözümler, pratik ipuçları, ünlü konuşmacılar, baş döndüren gelişmeler… Vaktim olsa kaçırmazdım. Bilgi için: smartvalley.net

Ülkemizde 7.5 milyon bilgisayarla 17 milyondan fazla kişi internet kullanıyor. Cep telefonu abonesi ise 53 milyona yükseldi. Kişi başına düşen mesaj sayısında da dünya lideriyiz. Sözü Medya Takip Merkezine bırakalım: Sektörde rekabetin kızışmasıyla, bir yandan reklâm kampanyaları, bir tarafta medyada yer alan haberlerle mesaj bombardımanına tutulan tüketicinin aklı iyice karışmış durumda. Yaşanan büyük rekabet karşısında tüketici, “hangi operatör daha ucuz, hangi tarife daha kârlı, hangi marka daha avantajlı” gibi sorularla kararsızlığa düşüyor. GSM markalarının reklâm ve PR stratejilerini mercek altına alan MTM, 2007’nin ilk çeyreğini kapsayan araştırmasında markaların, 11 TV kanalında yaklaşık 217 saat süren 30 bin 411 reklâmı, hedef kitlesiyle buluşturduğunu bildiriyor...

Haftaya konumuz mobil reklâmcılık. Mobil reklâmcılıkta Türkiye nerelerde, en önemli GSM operatörlerimizden Turkcell’in konuyla ilgili hayata geçirdiği yeni projeleri, Garanti Bankasıyla ortaklaşa başlattıkları banner uygulaması, reklâmverenlere ve tüketiciye sağladığı avantajlar yazımızın temasını oluşturacak. Kısa bir süre sonra cebinizden izleyebileceğiniz reklâmlarla bedava konuşabilmenin yolu açılıyor. İngiltere’de Blyk isimli operatör abonelerini ücretsiz konuşturmanın adımlarını attı. Detayları önümüzdeki hafta okuyabilirsiniz. Bilgisayar ve mobil teknolojileri akrabalıklarını pekiştirirken, Yahoo CEO’su Terry Semel 2010 yılında internete girmek için bilgisayardan çok mobil telefon kullanılacağı ve bununla birlikte MR’cılığın çıkışını vurgularken, İnternet reklâmcılığında öncü kuruluşlardan Reklâm, Türkiye için aksini düşünüyor. Temmuzda 3G’ye hadi geçtik diyelim. Üç büyük şehrin dışında bütün olarak genele yaydığımızda, kaç tane kullanıcı bu özelliğe sahip cep telefonu edinebilecek tartışılır. Diğer yandan, ayağında en azından Converse’i, elinde son sürüm telefon taşıyan, cebinde de meteliksiz gezen yeni teknoloji düşkünlerini de biliyoruz…

[email protected]

Belma UĞUR

22.04.2007


Microsoft’tan yoksula Windows

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, bütün dünyada PC kullanıcılarının sayısını ikiye katlamak için harekete geçerek, gelişmekte olan bazı ülkelerde 3 dolara yazılım satacağını bildirdi.

2015’e kadar bir milyar insana daha bilgisayar sağlamayı amaçlayan Microsoft’un bu avantajdan yararlanmak isteyen ülkelere tek şartı, okullar için bedava PC sağlanması. Dijital uçurumu kapatmak ve bilgisayardan yoksun 5 milyar insanı bu teknolojiyle tanıştırmayı hedefleyen paket, Windows XP Starter Edition, Microsoft Office Home ve Student, Microsoft Math 3.0, Learning Essentials 2.0 for Office ve Windows Live Mail programlarından oluşuyor.

Microsoft’un Başkanı Gates, “Bu teknolojiden yoksun 5 milyar insana ulaşmak için hizmetin ulaşmadığı toplum katmanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünler gerekiyor” diyerek, öğrenci yenilik (innovasyon) paketi adını verdikleri girişimin bir milyar insana ulaşmasını umduklarını söyledi.

[email protected]

Nihat ERBAŞ

22.04.2007


Üniversitelerde kablosuz dönem başlıyor

Legrand, kablosuz iletişimi sağlayan WiFi erişim noktalarını üniversite kampüslerine taşıdı.

Bilgiye kesintisiz ve en hızlı sürede ulaşmanın artık çok daha önemli olduğu günümüzde, Legrand, WiFi erişim noktaları projesini, üniversite kampüslerine uygulayarak, bilime ve eğitime destek vermeyi amaçlıyor.

İnternete herhangi bir kablolu bağlantı olmadan, kütüphane, kantin, derslikler, konferans salonları gibi üniversite kampüsünün herhangi bir yerinden, erişimi sağlayan bu proje; İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde hayata geçirildi.

WiFi teknolojisi, konferans, seminer veya toplantı salonlarında hem öğrenci ve üniversite görevlilerinin, hem de ziyaretçilerin ağa erişim ihtiyaçlarını kesintisiz karşılıyor. WiFi teknolojisi, kampüsün her noktasından bilgiye ulaşmayı sağlıyor. Kampus içinde farklı mekânlarda çalışabilme, e-posta gönderebilme veya İnternet’e kablosuz erişim sağlayan Legrand WiFi erişim noktalarının kurulumu, son derece kolay ve hızlı. Ek kablolamaya gerek kalmadan, varolan yapısal kablolama sistemine dahil edilebilme özelliği ile üniversitelerin bilgi işlem bölümleri için de kolaylık ve zaman tasarrufu sağlıyor.

WiFi erişim noktaları, herhangi bir WiFi PC kart donanımlı veya WiFi uyumlu bilgisayardan, kablo bağlantılı bir bilgisayar ağına ulaşıyor. Böylece yazıcı kullanımı, diğer bilgisayarlarla iletişim veya İnternet erişimi alt yapısı oluşturuyor. Sistem, erişim noktalarını data ve güç olarak besleyen bir PoE (Power Over Ethernet) “injektörü” ile çalışıyor. Kabine yerleştirilen PoE injektörü sayesinde data kablosu üzerinden enerji iletimi sağlanıyor. Bu sayede yüksek güvenlik ve performans sağlanmış oluyor. Legrand, WiFi Erişim Noktaları Projesi’nin üniversitelerde yaygınlaştırılması ve bilgiye en hızlı, kesintisiz ulaşılması için çalışmalarına, 2007 yılı süresince devam edecek.

22.04.2007


1 milyon YTL’lik sanal vurgun

İstanbul`da internet üzerinden virüslü mail göndererek dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 13 kişilik bir şebeke, malî polisin “Sarıyıldız” operasyonu ile çökertildi.

Liderliğini daha önce sahte kredi kartı dolandırıcılığından hapse giren Sait ve Ömer Erdem kardeşlerin yaptığı ifade edilen şebekenin şimdiye kadar 100 kişiyi dolandırdığı tesbit edildi. Şebekenin terör örgütlerinde olduğu gibi ‘hücre tipi’ şeklinde yapılandığı ve yaklaşık olarak 1 milyon YTL’lik vurgun yaptığı bildirildi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, şebeke lideri Sait Erdem gazetecilere, “Ben sanal Robinson’um.” şeklinde bağırdı. İstanbul Malî Suçlarla Mücadele Şube ekipleri bir banka müşterisinin internet hesabından haberi olmadan para çekildiği yönündeki şikâyeti üzerine çalışma başlattı. İstanbul’da 7 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, şebekenin liderliğini yaptığı belirlenen Sait Erdem, kardeşi Ömer Erdem, şebekenin hacker’i Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden terk Saim Demiraslan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Sanal soyguncuların birbirini tanımadığı iddia edilirken, adliyeye çıkarılan şebeke lideri Erdem, kendisini Robinhood’a benzetmek isterken, “Ben sanal Robinson’um” diye konuştu.

22.04.2007


Blogcu.com satıldı

İnternet Teknolojileri alanında faaliyet gösteren, internet girişim firması Nokta, Türkiye’nin en büyük blog sitesi www.blogcu.com’u da portföyüne ekledi. Yeni nesil Web girişimleri odağında yatırımlarını ve girişimlerini sürdüren Nokta İnternet Teknolojileri, Blogcu.Com’un kullanıcıları tarafından oluşturulan özgür ve özgün muhtevası ile daha da geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.

Nokta İnternet Teknolojileri portföyünde, bilgi.com, izlesene.com, fotokritik.com, sinemalar.com, dizin.com, dikkat.com, termometre.com, doviz.com gibi Türkçe muhtevalı popüler internet siteleri yer alıyor. Şirketin Genel Müdürü Ö. Burçin Didinedin, 12 Nisan 2007 tarihinde, İstanbul SwissOtel’de düzenlenen basın toplantısında, blogcu.com satın alımı konusunda şunları söyledi: “Blogcu.com, Türkiye’nin ilk ve en büyük blog yayımlama platformudur. Satın alma anında 375 bin üyeye ulaşmış olan Blogcu, kullanıcıların ücretsiz olarak, tasarımını özgürce değiştirebilecekleri ve bloglarını yayımlayabilecekleri yenilikçi ve özgün bir servistir.

Blogcu; blog barındırma, istatistik servisi, arama makinası, fotoğraf arama makinası ve video servislerinin tamamını entegre etmiş olan dünyadaki ilk web sitesidir. Eriştiği çok yüksek kitle ile Türkiye’nin en çok tıklanan 16. sitesidir. Satın almanın ardından Nokta İnternet Teknolojileri ile Blogcu, başarılı büyüme çizgisini ve sadık katılımcı kitlesini korumak ve geliştirmek için çalışmalarını sürdürecek” dedi.

Nokta İnternet’in yapısı gereği her anlamda paylaşım ve işbirliği ile büyüyeceğine olan inancını vurgulayarak, yatırımlar ve girişimlerin odağında yeni nesil web girişimcilerinin olduğunu belirten Didinedin sözlerine şöyle devam etti; “İnteraktif platformda paylaşılan katılımcı odaklı üretici Türkçe muhtevanın en yetkin, itibarlı ve güvenilir sağlayıcısı olmak vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada değerlerimizle örtüşen Blogcu.com ile dünyamızı daha da zenginleştirdiğimize inanıyoruz.”

Kendi alanlarından en geniş kitlelere ulaşan Fotokritik.com ve İzlesene.com sitelerine, Blogcu.com’un da eklenmesi ile İnternet’te Türkçe muhtevanın en geniş katılımcılı sosyal ağını oluşturmak hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attıklarını söyleyen Ö. Burçin Didinedin, sözlerini şöyle noktaladı: “Nokta İnternet Teknolojilerinin büyüme ekseni, İnternetin organik yapısı gereği, paylaşım ve işbirliği doğrultusunda olacaktır. Girişimlerimiz bu yönde sürecek”.

Basın toplantısına katılan blogcu.com’un üreticisi Beril Teknoloji Genel Müdürü Devrim Demirel ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nokta İnternet Teknolojileri’nin vizyonunun, teknoloji alanındaki yeterliliğinin, ekibinin ve şirket kültürünün Beril Teknoloji ve blogcu.com vizyonu ile büyük bir uyum içerisinde olması bizleri de mutlu ediyor. Bu uyumla ortaya başarılı projelerin çıkacağını düşünüyorum. Bu satın alma Türkiye İnternet sektörü için değerli fırsatlar oluşturacaktır. Blogcu.com’un Nokta İnternet Teknolojileri bünyesinde büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004