Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Meksika’da

Mevlânâ Celâleddin-i Rumî, 800. doğum yıl dönümü kutlamaları kapsamında Meksika’da bir dizi faaliyetle anılacak. Meksika’da 27-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek faaliyetlerde, sema gösterileri sunulacak, konferans verilecek, Mevlânâ ve Türkiye’nin tanıtımına ilişkin yazılı ve görsel hediyeler dağıtılacak.



IRCICA ödülü ile gelen başarı

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından 1986 yılında açılan ve 352 hattatın katıldığı yarışmada birinci olan hattat Hüseyin Öksüz, bu tarihten sonra aldığı dereceler ve yaptığı çalışmalarla hat sanatında adını dünyaya duyurdu.



Yeni Asya Neşriyat İzmir Kitap Fuarı’nda

Dün saat 12.00’de açılan İzmir TÜYAP Kitap Fuarına Yeni Asya Neşriyat da katılıyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanında açılan fuar 29 Nisan Pazar akşamına kadar devam edecek.



El yazması eserlere teşhis ve tedâvi

Süleymaniye Kütüphanesi Yazma ve Nadir Eserler Restorasyon ve Araştırma Merkezi, zamanla yıpranan, yaprakları kırılan, cildi bozulmaya başlayan, tezhibi, cetvelleri, şirazesi bozulup dağılan, rutubetten yaprakları pamuklaşan ya da böcekler tarafından tahrip edilen el yazması eserleri aslına uygun şekilde onarıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004