Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlet gayrimenkul zengini

Türkiye’de Hazine adına kayıtlı 117 milyar 708 milyon metre kare büyüklüğünde 2 milyon 182 bin 436 adet taşınmaz bulunuyor. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü bilgilerine göre, bilgiye göre, Hazine adına tescil edilmiş taşınmazların 96 bin 186’sını binalar, 333 bin 228’ini arsalar, 370 bin 544’ünü de araziler oluşturuyor.


İhracatta AB’nin payı arttı

Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı son 10 yılda yüzde 49,7’den yüzde 51,6’ya yükseldi. AB ülkelerinin Türkiye’nin ithalatındaki payı ise yüzd

Samsun-Ceyhan hattının temeli bugün atılıyor

Orta Asya ve Hazar Havzası ham petrol kaynaklarını, Türkiye üzerinden dünya pazarlarına açacak, Türkiye’nin stratejik önemini güçlendirecek ve boğazla


  ABD, İsrail ve Rusya, tanksavar ihalesine giriyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi alımıyla ilgili ihalede, teklife çağrı dosyası alan firmalar belli oldu. 29 Haziran tarihinde yapılacak ihaleye ilk etapta ABD, Güney Afrika, İsrail ve Rus firmaların katılmaları bekleniyor


  Belediyelere gelirine göre kredi

İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, belediyelere verilen kredilerde, daha önce genel bütçe vergi gelirlerinden aldıkları payları, şimdi ise belediyelerin gelirlerini esas aldıklarını bildirdi.


  Yağışlar Muş’u sıkıntıya soktu

Muş’ta son günlerde etkili olan yağışlar, tarım ve hayvancılık sektörünü sıkıntıya soktu. Muş Valisi İbrahim Özçimen, dağlarda biriken karların yağmur suları ile birlikte eriyince Muş Ovası’nı sular altında bıraktığını söyledi.


  Tüketiciler kart aidat ücretinden şikâyetçi

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi’nin Mart ayı raporuna göre, tüketicilerin en çok şikâyet ettiği konuların başında kredi kartı aidat ücretleri geldi.


  İkinci el alırken mutlaka test yaptırın

Özellikle 5 yaşa kadar ikinci el otomobil alırken, ciddi anlamda zarara uğramamak için aracın komple bir bakımdan geçirilmesi tavsiye ediliyor.


  Kurumlar vergisinde son iki gün

Kurumlar vergisinde 1 Nisan’da başlayan beyan dönemi 25 Nisan Çarşamba günü sona eriyor.


  Küresel ısınma buğdayı etkilemedi

Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), mevcut ekilişlere ve yağışlara göre hazırladığı Mart raporunda, 2007 Temmuz-2008 Haziran dönemi dünya buğday üretimini bu yıla göre, 34 milyon ton fazla, 624 milyon ton olarak öngördü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004