Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ diyarında Kutlu Doğum

Konya’da Demokrat Hanımlar Derneği Konya Şubesi ve Yeni Asya Konya Temsilciliği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı, Demokrat Hanımlar Derneği Başkan Yardımcısı Hatice Örs’ün konuşmasıyla başladı. Örs, kadının aile içindeki yeri, dinimizde kadının önemi ve Peygamber Efendimizin hanımlar hakkındaki düşüncelerini anlattı.

Bizim Aile Yayın Kordinatörü Yasemin Güleçyüz ise, “Kadın ve İlim” konulu konuşmasında, kadının ilim öğrenmesinin önemini, sürekli öğrenmek için çabalayan kadının hem kendisine, hem ailesine, hem de çevresine sürekli ışık saçacağını ifade etti.

Okunan Nat-ı Şerif ve Efendimizi (asm) anlatan şiirlerle ulvî duygular galeyana geldi. Zümrüt İlâhî korosu söyledikleri seçme ilahilerle dinleyenleri mestetti.

Daha sonra, Bediüzzaman’ın “İman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakiki imanı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre hadisatın tezyikatından kurtulabilir” sözüne güzel bir misal olan ve diğer yandan da Ebu Cehil ve diğer müşriklerin yaptıkları dayanılmaz işkenceyle “Küfür insanı gayet aciz bir canavar hayvan eder” hükmüne dahil olan Hz. Zinnire’ nin hayatı canlandırıldı.

Girişte, gelen misafirlere gül lokumu ve gül suyu ikramı güllerin Efendisini hatırlattı.

Vesilenur ULU , Fatma ŞAHİN

30.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı 6 asır önce çevreciydi

  Mevlânâ diyarında Kutlu Doğum

  “Emek” filmlerinin festivali başlıyor

  İstanbul, Amerikan dergisinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004