Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Adaylıktan çekilmem

11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçim sürecinin devam ettiğini ve adaylığının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. “Bu bir gecede alınmış bir karar değil” diyen Gül, cumhurbaşkanı adaylığı kararının uzun yoklamalar ve görüş alışverişleri neticesinde ortaya çıktığını belirtti.


Siyasete ve yargıya müdahale

Demokratik ortamda herkesin görüş, tercih ve tepkisini meşru zeminlerde dile getirme hakkı bulunduğu ifade edilirken, kişilerin ve kurumların kendi ko

Çankaya seçimine gölge düşmesin

AB Dönem Başkanı Almanya, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun biçimde yapılabilmesi için siyasal ala


  ANAP’tan ilk tepki istifası

Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, istifa ederek partisinin cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrını Meclis’e girilmemesini sert ifadelerle eleştirdi.


  Ağar: Türkiye, demokrasi ile yola devam edecektir

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin, demokrasi ile yoluna devam edeceğini söyledi. Ağar, kararlılıkla yollarına devam ettiklerini ifade ederek, ‘’Yufka yüreklilerle keskin engeller aşılmaz. Yolumuz doğrudur. İnançlı bir şekilde iktidara yürüyoruz’’ dedi.


  Şener: Meclis, yasal gerekliliklere göre hareket edecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili mevcut Anayasa’daki ve yasadaki hükümlere uymanın ve saygı duymanın herkesin görevi olduğunu belirterek, özellikle Parlamentonun, Anayasal ve yasal gerekliliklere göre hareket edeceğini bildirdi.


  Askerin siyasete müdahalesi kabul edilemez

Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve siyasî partiler yaptığı ortak açıklamada, askerin siyasete müdahalesinin kabul edilemeyeceğini belirtildi.


  Din subaylığı olsaydı böyle olmazdı

ÖNDER, Genelkurmay’ın açıklamasında “dinin kutsal olduğu, ama sanki dinle alakalı çoğu ritüel veya etkinliğin çok tehlikeli olduğu varsayımı temel alındığı” belirtilerek, “bu farklı anlayışların giderilmesi için, bütün gelişmiş ülkelerin ordularında mevcut olan din subaylığının ordumuzda da aktif hale getirilmesi” istendi.


  Darbe çare değil

Çağlayan mitinginde konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, darbelerin çözüm getirmediğinin yaşayarak öğrenildiğni söyledi.


  MÜSİAD’tan istikrar çağrısı

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Kurulu siyasi ve ekonomik istikrar çağrısı yaptı.


  İTO: Tartışmalar, tehlikeli bir gidişatın habercisi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, “Türkiye’nin, ekonomisini istikrara kavuşturduğu, içeride ve dışarda itibarının yükseldiği bir sırada yaşadığımız cumhurbaşkanlığı tartışmaları, ülkemiz açısından son derece tehlikeli bir gidişatın habercisidir” dedi.


  ASKON: Ülkemizin istikrara ihtiyacı var

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, daha ileri gitme potansiyeli bulunan Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin, sağlıklı yürüyen bir sistem ve yükselen bir istikrar grafiği olduğunu belirtti.


  Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa'nın çıkarına

İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Geoff Hoon, “Türkiye’nin AB üyeliğinin Avrupa’nın çıkarına olduğunu” söyledi.


  Köprü ve otoyol ücretleri düşürüldü

İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç geçiş ücretleri yeniden düzenlendi. Yeni tarife dün saat 24.00’ten sonra uygulanmaya konuldu.


  Asgarî ücret revize edilmeli

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, ‘’açlık sınırının’’ asgari ücretin yaklaşık 1.5, ‘’yoksulluk sınırının’’ da asgarî ücretin 5.5 katı olduğu belirtildi.


  Diyanet İşleri Başkanlığı: İlâhî okuyanlar Kur’ân kursu öğrencileri

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, yapılan incelemede Denizli İl Müftülüğü tarafından yapılan programın herhangi bir siyasi parti ile birlikte yapılmadığı, faaliyetteki piyeste rol alan ve ilahiler okuyan koronun başkanlığa bağlı yaz Kur’an kursunda öğrenim görmüş öğrenciler olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.


  “Sen de kendine bir kardeş seç”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, ‘’Sen de Kendine Bir Kardeş Seç’’ kampanyası çerçevesinde, haftanın bir gününü yuvadaki çocuklarla geçiriyor.


  Hafızlar icazet aldı

Samsun Bafra İlçe Müftülüğü’ne bağlı Büyükcami Merkez Kur’ân Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 9 öğrenciye diplomaları düzenlenen törenle verildi.


  Mardin şehidine ağladı

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şeyhmus Öncül adlı asker, memleketi Mardin’de toprağa verildi.


  Keşmirden, İzmit’e üniversite teşekkürü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşadığı deprem sonrası büyük yara alan Pakistan’ın Keşmir Eyaleti’nde yaptırdığı üniversiteyi tamamladı. Keşmir Eyaleti Başbakanı Serdar Atik Ahmed Han, üniversitenin kuruluşunda görev yapan heyetle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na minnet ve teşekkür mesajı gönderdi.


  Güvercinler yarıştı

Güvercin meraklıları Adıyaman’da düzenlenen Masa Güvercinleri Güzellik Yarışması’nda buluştu. Yarışma sonrası açık arttırmayla satışa çıkartılan güvercinler 8 bin YTL’ye kadar alıcı buldu.


  Adana’da Kur’ân coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum ve Asrı Saadet gecesine katılarak Kur’ân okuyan Kur’ân Okuma Dünya Birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien programı izlemeye gelenlerin kalbini fethetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004