Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DYP ve ANAVATAN DP’de birleşti

Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi, Demokrat Parti (DP) adı altında birleşiyor. İki parti eşzamanlı olarak genel kurullarını toplantıya çağıracak ve gerekli tüzük değişikliklerini tamamlayarak birleşme kararlarını açıklayacaklar. Yeni partinin amblemi Türkiye haritası üzerinde yer alan kırat resmi olacak. Birleşme deklarasyonunun açıklanmasından sonra, deklarasyonunu “Bismillah” diyerek imzalayan iki lider, daha sonra açıklama yaptı.


22 Temmuz değişebilir

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin Cumhurbaşkanı seçim turuyla ilgili ikinci başvurusunu yarın değerlendirecek. CHP, önceki gün akşam saatlerinde, cumhurbaşka

Seçime 21 parti katılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimine girecek siyasi partileri belirledi. Seçime, 21 siyasi parti katılacak.


  AKP’li Yarbay: Boşa zaman kaybediliyor

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “Seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının 5 artı 5 sistemi ve halkoyuyla seçilmesini” düzenleyen Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, teklifte imzası bulunduğunu, ancak anayasa değişiklik süreci dikkate alındığında boşa zaman kaybedildiğini söyledi.


  Mecliste nafile oylama

Anayasa Mahkemisinin kararının ardından bugün tekrar edilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylamasından, 367 şartının getirilmesinden sonra bir sonuç alınması beklenmiyor.


  Rehn, ordu ve CHP'yi eleştirdi

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Türkiye’deki krize sebep oldukları gerekçesiyle ordu ve CHP'yi eleştirdi.


  ‘5 artı 5’ komisyondan geçti

TBMM Anayasa Komisyonunda, Anayasa değişikliği teklifinin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ve ‘’5 artı 5’’ yöntemiyle ilişkin maddesi kabul edildi.


  Sezer: Mumcu'yla görüşüyoruz

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile ittifak çabalarının sürdüğünü, ancak diğer ittifak yollarını da denediklerini belirterek, “Sayın Mumcu ile zaman zaman görüşüyoruz, önümüzdeki günler çok şeye gebe diyebilirim’’ dedi.


  YSK Başkanı: Demokrat Parti olarak seçime katılabilirler

YSK Başkanı Muammer Aydın, DYP ve ANAVATAN birleşmesiyle oluşacak ‘’Demokrat Parti’nin seçime katılmasının bir engeli olmadığını’’ söyledi.


  Kutan: İttifaka karşı değiliz

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, seçimde BBP ile ittifak yapacakları yönündeki iddialarla ilgili, “BBP ile bu konuda herhangi bir müzakeremiz olmamıştır. Bu demek değildir ki, bundan sonra bu müzakere olmayacak ve böyle bir seçim ittifakı yapılmayacaktır. Prensip itibariyle biz böyle bir ittifaka karşı değiliz” dedi.


  Genç Siviller rahatsız!

Ellerinde “Hangi çılgın bana darbe yapacakmış şaşarım”, “Saltanat geri gelsin Sezer’in oğlu Cumhurbaşkanı olsun”, “Genç Siviller rahatsız” yazılı pankartlar taşıyan Genç Siviller isimli bir grup son günlerde yaşanan siyasî gelişmelere tepki gösterdi.


  İzmir’de başörtüsüne özgürlük eylemi

Başörtüsüne Özgürlük İzmir Platformu, başörtüsüne uygulanan yasağın kalklaması için eylem yaptı. Platform adına basın açıklaması yapan Sıdıka Çetin, başörtüsü yasağının son siyasi gelişmelerle birlikte yeni bir boyut kazandığını belirterek, devam etmesini eleştirdi.


  Bu fotoğraflar ibret olsun

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), trafik kazalarında hayatını kaybeden ünlü isimlerin fotoğraflarının bulunduğu, “İbret Sergisi’’ni açıyor.


  Manisa'da miting

Manisa’da “Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz” mitingi düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünda düzenlenen mitinge Manisalıların yanı sıra çevre illerden de katılım oldu.


  Şehit Üsteğmen toprağa verildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Muhammed Ali Demir’in cenazesi, Pozantı’da toprağa verildi.


  Sizden bize, bizden onlara

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, okul müdürü ile 2 öğretmenin başlattığı ‘’sizden bize, bizden onlara’’ kampanyasında toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri 5 köydeki yoksul öğrencilere dağıtıldı.


  “Bin Köye Bin Orman”

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ‘’Türkiye’nin yaklaşık 40 bin köyü var, bu köylerin yarısından daha fazlasında hiç orman yok’’ dedi.


  Çocuklar aile içi şiddet mağduru

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Dünya Çocuklarının Durumu 2007 raporunda, her yıl 275 milyon çocuğun aile içi şiddete maruz kaldığı ve çocukların gerilimli bir ev yaşantısının sonuçlarına katlandığı belirtildi.


  70’inde okuma yazma öğreniyor

Sivas’ın Kangal ilçesinde hiç okula gitmeyen 70 yaşındaki Neslihan Durgun, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kursta, okuma yazma öğreniyor.


  ‘Can Kardeş’lerden muhteşem şölen

Ankara Can Kardeş Dergisi okuyucularının düzenlediği “Gülümse Çocuk Şöleni” yapıldı. Gençlik Parkı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen şöleni, Ankara’nın dört bir yanından gelen dâvetliler coşku ve sevinç içinde izlediler.


  Bursa’nın 2040’a kadar su sorunu yok

Türkiye’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en büyük şehri Bursa’da önümüzdeki yıllarda su sıkıntının yaşanmayacağı belirtildi.


  O’nu hayatımıza nakşetmeliyiz

Bizim Aile Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı’nda Peygamber Efendimiz’in (asm) daha iyi anlaşılmasının en iyi yollarından birinin Risâle-i Nur olduğu ifade edildi.


  Küresel ısınma kör edebilir

Küresel ısınmayla birlikte artan güneşli gün sayısının beraberinde daha fazla zararlı ışınları getirdiği, buna karşı tedbir alınmaması halinde ışınların insanları kör olma noktasına getirebileceği bildirildi.


  Bugün sınav günü

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlere yönelik Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) bugün yapılıyor.


  Vapur kazası ucuz atlatıldı

Dümeni kilitlenen İstanbul Deniz Otobüslerine bağlı şehir hatları vapurunun başka bir vapura hafif şekilde çarpması sonucu, maddî hasar oluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004