Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DYP ve ANAVATAN DP’de birleşti

Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi, Demokrat Parti (DP) adı altında birleşiyor. İki parti eşzamanlı olarak genel kurullarını toplantıya çağıracak ve gerekli tüzük değişikliklerini tamamlayarak birleşme kararlarını açıklayacaklar. Yeni partinin amblemi Türkiye haritası üzerinde yer alan kırat resmi olacak. Birleşme deklarasyonunun açıklanmasından sonra, deklarasyonunu “Bismillah” diyerek imzalayan iki lider, daha sonra açıklama yaptı.

Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi, Demokrat Parti (DP) adı altında birleşiyor. İki parti arasındaki sabaha kadar süren görüşme neticesinde varılan mutabakatta, her iki parti seçimlere DP adı altında girecek. Yeni partinin amblemi Türkiye haritası üzerinde yer alan kırat resmi olacak.

Birleşme deklarasyonunun açıklanmasından sonra, deklarasyonunu “Bismillah” diyerek imzalayan iki lider, daha sonra açıklama yaptı.

İlk sözü alan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, iki parti olarak ortak bir iradeyi dile getirdiklerini, birleşmenin hayırlı olmasını temenni etti. Mumcu, “İki partinin bugün yeniden bir ana çatı altında birleşmeleri milletimiz adına büyük bir kazançtır. Bu kazancın ne anlama geldiği önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır. Yaptığımız iş bir vatan hizmetidir. Çıktığımız yolun bir vatan borcu ödemek yoludur” dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, birleşme gününü “hayırlı bir gün” olarak niteledi. Ağar, şöyle konuştu:

“Siyaset 1980 sonrası tıkanmış olan yollarını açıyor. Siyaset yeniden şekilleniyor. 61 sene evvel milletin en demokratik isyanını ceberrut tek parti iktidarına karşı ortaya koyan DP iradesidir. Bugün de benzer bir açılım gerçekleşiyor. O günün Türkiye’sinde kendilerini rejim muhafızı tayin edenlerin bugün ruh ikizi oluşmuştur. Bu ruh ikizi inançların muhafızlığına soyunmuştur. AKP ve CHP kutuplaşma siyasetinin temsilcileri olmuşlardır. Bugün de milleti farklı bir kadere mahkûm etmek istiyorlar. İnsanların millî ve manevi değerlerini, cumhuriyet değerlerini bir arada yaşatacaklarını kavrayamayanlar Türkiye’de siyaseti dar alana sıkıştırmışlardır. Milleti bununla korkutup iradesini ipotek altına alanlara karşı bu birleşme milletin demokratik bir isyanı ve birlikteliğidir. Bundan sonraki dönem büyük Türkiye’yi yeniden oluşturma, az konuşup çok çalışma dönemi olacaktır.”

İki parti Demokrat Parti adı altında seçime girmek için yoğun bir çaba harcıyor. Ancak DP çatısı seçime yetişmezse DYP listesinden seçimlere ortak adaylarla girileceği ifade ediliyor.

Kemal BENEK / ANKARA

06.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DYP ve ANAVATAN DP’de birleşti

  22 Temmuz değişebilir

  Seçime 21 parti katılacak

  Gül: Halk seçerse ilk turda işi bitiririm

  AKP’li Yarbay: Boşa zaman kaybediliyor

  Mecliste nafile oylama

  Rehn, ordu ve CHP'yi eleştirdi

  ‘5 artı 5’ komisyondan geçti

  Sezer: Mumcu'yla görüşüyoruz

  YSK Başkanı: Demokrat Parti olarak seçime katılabilirler

  Kutan: İttifaka karşı değiliz

  Genç Siviller rahatsız!

  İzmir’de başörtüsüne özgürlük eylemi

  Bu fotoğraflar ibret olsun

  Manisa'da miting

  Şehit Üsteğmen toprağa verildi

  Sizden bize, bizden onlara

  “Bin Köye Bin Orman”

  Çocuklar aile içi şiddet mağduru

  70’inde okuma yazma öğreniyor

  ‘Can Kardeş’lerden muhteşem şölen

  Bursa’nın 2040’a kadar su sorunu yok

  O’nu hayatımıza nakşetmeliyiz

  Küresel ısınma kör edebilir

  Bugün sınav günü

  Vapur kazası ucuz atlatıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004