Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş Demirören'e 40 milyon YTL borçlu!

Beşiktaş Kulübünün 2007 yılının ilk Divan Kurulu toplantısına başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler de katıldı. Kulübün 40 milyon YTL'si başkan Demirören'e olmak üzere toplam 71,7 milyon dolar borcu olduğu açıklandı..

Beşiktaş Kulübü'nün 2007 yılı ilk olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. The Ritz Carlton Oteli'nde yapılan ve Mart ayındaki seçimle göreve gelen Divan Kurulu'nun ilk toplantısına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulundan 9 üye de katıldı. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, toplantının açılış konuşmasında, futbol takımının 2 kulvarda birden şampiyonluğa yürüdüğünü belirterek, ''Tahriklere kapılmamalıyız, yönetime destek olmalıyız, ortamı gerginleştirecek beyanatlardan kaçınmalıyız'' dedi.

BORÇ 71,7 MİLYON DOLAR

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, siyah-beyazlı kulübün 71,7 milyon dolar toplam borcunun olduğunu açıkladı. Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş da bu borcun 40 milyon 335 bin 413 YTL'sinin, kulübün, başkan Yıldırım Demirören'e olan borcu olduğunu ifade etti. Kulüp yönetim kurulu adına söz alan genel sekreter Kenan Öner, futbol takımına değinerek, şunları söyledi:

İNANÇLA ÇALIŞIYORUZ

''Futbol takımımızın ikinci yarıda yükselen grafiği, takım ruhunu ortaya çıkardı. Başarılı bir trend yakaladık. Genç ve yetenekli bir kadro oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda büyük başarılara imza atacak, uzun vadeli bir takım kurduk. Allah nasip etti, bu sene de bu şansı elde etme imkanımız var. Mücadelemizi sahada yapıyoruz. Hiçbir polemiğe girmiyoruz. Doğru ve inançlı çalışıyoruz. Allah çalışanı görüyor. İnşallah şampiyonlukları yakalayacağız.''

FULYA'DAN BÜYÜK GELİR

Öner, konuşmasında ayrıca amatör şubelerle ilgili yaptıkları ve yapacakları konusunda da Divan Kurulu üyelerine bilgi verdi. BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'ne de değinen Öner, siyah-beyazlı kulübün yıllık 13-14 milyon dolar gelir elde edeceğini söyledi.

06.05.2007


 

Fenerbahçe'den Baptista yalanı

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktörler Alberto Zaccheroni ve Felix Magath ile görüşmeler yaptıklarına dair haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, teknik direktör arayışı içinde olunmadığı ve transfer çalışması yapılmadığı belirtilerek, ''Teknik direktörümüz Zico'nun yerine Zaccheroni ve Magath ile görüşmeler yaptığımıza dair haber kesinlikle doğru değildir'' denildi.

BAPTİSTA YALANI

Dün bazı gazetelerde yer alan, Arsenalli futbolcu Baptista ile transfer görüşmeleri yapıldığı şeklindeki haberlerin de doğru olmadığı belirtilerek, ''Baptista ile transfer görüşmesi yaptığımız ve kendisi ile 3 yıllık anlaşma imzaladığımız iddia edilmektedir. Bu haber de doğru değildir. Kulübümüz şu an itibariyle herhangi bir transfer çalışması yürütmemektedir'' şeklinde ifadelere yer verildi.

06.05.2007


 

Gençlere sembol oldu

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Hamza Yerlikaya'nın taklası minderin sembolü oldu. Ordu'da yapılan okullar arası güreş müsabakasında derece yapan genç şampiyonlar sevinçlerini minderin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak gösterdi.

Yakın zamanda Türk güreşinin yetiştirdiği en büyük isim olan ve başarıları ile asrın sporcusu olarak tanımlanan Hamza Yerlikaya'nın başarısından sonra attığı ters takla güreş minderinin başarı sembolü oldu. Ordu'da yapılan okullar arası güreş müsabakasında derece yapan genç şampiyonlar sevinçlerini minderin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak gösterdi.

Türkiye Okullar Arası 13 -14 Yaş Grekoromen ve Serbest Güreş Şampiyonası Ordu'da yapıldı. Güreş şampiyonası oldukça çekişmeli geçen heyecanlı müsabakalara sahne oldu. Geleceğin şampiyon adaylarının sergilediği çaba turnuvayı ilgi ile izleyen güreş severlerin de beğenisi kazandı. Turnuva heyecanın yükseldiği anlarda önce birbiri ile tartışan daha sonra ile özür diyerek kendisini affettiren genç sporculara da yenilgi sonrası gözyaşını tutamayarak hüngür hüngür ağlayanlara da ev sahipliği yaptı.

Turnuvada ilgi çeken bir başka nokta da başarılı olan genç isimlerin sevinçlerini güreş minderinin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak göstermesi oldu. Erzurum'dan gelerek 32 kiloda Türkiye birincisi olan Recep Köse, "Başarılı olduğum için okuluma ve Erzurum'a bir madalya götürdüğüm için çok sevinçliyim. O sevincimi göstermek için takla atıyorum. Hem de Hamza Yerlikaya dünyada çok başarılı olduğu için onu kendime örnek alıyorum." dedi.

Turnuvaya Kahramanmaraş'tan katılarak 42. kiloda Türkiye şampiyonu olan Selahattin Kılıç ise, "Çok mutluyum derece yaparım diyordum ama birincilikten çok fazla emin değildim. Bu benim ilk Türkiye birinciliğim. Kazandıktan sonra takla atıyorum çünkü hem sevincimi gösteriyorum hem de ileride Hamza Yerlikaya gibi bendi Türkiye'ye dünyada çok madalya getirmek istiyorum." diye konuştu.

06.05.2007


 

Ligde Pazar maçı: G.Saray-Antalya

Galatasaray ile Antalyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 26. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Yunus Yıldırım yönetecek.

Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 25 lig maçının 19'unu Galatasaray, 3'ünü Antalyaspor kazanırken, 3 karşılaşmada da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların genel toplamda attıkları 51 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 18 gol kaydetti. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazandı.

06.05.2007


 

Potada G.Saray-Beşiktaş derbisi

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka takımları arasındaki play-off çeyrek final serisine bugün ikinci maçla devam edilecek.

Ezeli rakipler, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda saat 15.00'de başlayacak maçta karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 0-0 başlayan seride Cuma günü evinde oynadığı ilk maçı 83-65'lik skorla kazanarak, 1-0 öne geçmişti. Serinin üçüncü maçı ise 9 Mayıs Çarşamba günü Akatlar Kompleksi'nde yapılacak.

Beşiktaş bayanlarda F.Bahçe'yi ağırlıyor

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, play off final serisi ikinci maçında bugün saat 17.00'de Fenerbahçe'yiA katlar Kompleksi'nde ağırlayacak. Beşiktaş, ilk maçta Fenerbahçe'yi 7473 yenerek seride durumu 1-1 yapmıştı.

06.05.2007


 

Elvan, Avrupa'da ayın en iyi atleti adayları arasında

Milli Atlet Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (EAA) tarafından yapılan ankette, ''Ayın en iyi atleti'' adayları arasında yer aldı.

Hem atletizmseverlerin hem de basının oy kullanabildiği ankette, bayanlarda 6 sporcu aday gösterildi. Slovakya'dan Jolanda Ceplak, Macaristan'dan Aniko Kalovics, Romanya'dan Constantina Tomescu, Rusya'dan Tatyana Lysenko ve Belarus'tan Ryta Turava ile birlikte aday gösterilen Abeylegesse, halen devam eden ankette 5. sırada yer alıyor. EAA'nın resmi internet sitesi ''www.europeanathletics.org''da yapılan oylama, 11 Mayıs Cuma günü sona erecek.

06.05.2007


 

Altınboynuz yol koşusu bugün

Kadir Has Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Altınboynuz Yol Koşusu, bugün İstanbul'da yapılacak.

Üniversitenin Cibali yerleşkesi önünden saat 10.00'da verilecek startla gerçekleştirilecek atletizm yarışı, Eyüp Belediye binası önünden dönülerek, üniversite önünde sona erecek. yarış sonunda dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.

06.05.2007


 

İstifa sesleri..

Trabzonspor, Sivasspor maçını da kazanarak üst üste 3. galibiyetini kazandı. Ancak bu maçın skorunun ya da maçta oynanan futbolun çok fazla bir ehemmiyeti de yoktu açıkçası. Bunu kendi görüşüm olarak söylemiyorum. Tribündeki taraftar daha maça gelmeden bu tabloyu zaten çizmiş. Maçtaki skora ve futbola bakmadan yönetim aleyhinde maç boyu tezahüratlar yaptılar. Futbolla yatıp kalkan bir şehrin futbola küstürülmesinin haklı bir tepkisi bu aslında. Yapılan bu tezahüratlar da sanmayın salt yönetime ve başkan Albayrak’a bir tepki olsun diye. Taraftar yıllarca oyalanmanın ve de kandırılmanın hesabını sormak istiyor. Yoksa sorsanız istifaya çağırdığınız başkanın yerine kimi istersiniz diye söylenecek doğru düzgün bir isim de yok..

Yani istifa sloganlarının altında bir ihtar belki de içten bir istek var: ”Artık bu takımı layık olduğu yere çıkarın.” Eğer yönetim bu anlayışla hareket edecek olursa bir an önce gelecek sezonun planını yapmalı, transfer politikasını, takımda takviye gereken mevkileri belirlemeli ve artık yıllardır geciken transferleri kamp dönemine kadar bitirmelidir. Artık oluşacak sağlıklı kadronun üzerine biraz ruh, biraz da samimiyetinizi kattınız mı değmeyin tadına. Ondan sonra ne mi olur? Görün bakın tribünde ki istifa sesleri nasıl da şampiyonluk şarkılarına dönüşür ve "Karadeniz Fırtınası" nasıl da esmeye başlar..

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

06.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004