Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlet, gurbetçiye sahip çıkmadı

KOMBASSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, “İstanbul sermayesi bizi hep engelledi. Ama yılmadık, 47 fabrika ve 20 bine yakın kişiye iş imkânı sağladık” dedi.

KOMBASSAN Holding şirketlerinden Baykur Gıda AŞ’nin bayiler toplantısı, holdinge ait Alanya’daki Bera Alanya Otel’de yapıldı. Bayi toplantısında bir konuşma yapan Baykur Gıda AŞ Genel Müdürü Oğuz Kaan Ekici, şirketlerinin başta Kombassan’ın ürettiği gıda çeşitleri olmak üzere çok geniş bir ürün yelpazesini bütün Türkiye’ye pazarladığını hatırlattı.

Toplantıda bayilere hitap eden Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram da büyük sermaya gruplarınca sürekli engellendiklerini söyledi. Daha sonra düzenliği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bayram, yurt dışındaki işçilerin aldatılmasında devletin de sorumluluğu olduğunu dile getirerek, “Bu işe zamanında ciddî sahip çıkılmadı. Oysa bu yol Türkiye için tek çıkış yoludur. Güven olmadığı için gurbeçilerden Türkiye’ye para gelmiyor. Biz bu işin iyi yönünü de, kötü yönünü de biliyoruz. Devlet bizi dinlesin, işbirliği yapalım” şeklinde konuştu.

Bayram konuşmasına şöyle devam etti: “Avrupa’da 200 milyar dolar bankalarda yatan gurbetçi parası var. Benim bir çok projem var bu parayı Türkiye’ye çekmek için. Ben bunu Hükümetteki yetkililere ilettim. Bu proje uygulansın 40 günde 50 milyar dolar gelir. İstiklâl harbimiz zamanında insanlar bir araya geldi ve tayyare bileti çıkardılar. Bu millet güç birliği yapıp en zor şartlarda uçak satın aldı. Bu millet her şeyi başarır. Bor madeni petrolden ve çelikten daha kıymetli. Girmediği saha yok. Ben bir proje hazırladım. 100 milyar dolarlık bir şirket kuracağız hükümetle birlikte. Bunun yüzde 51'i devletin olacak. Devlette sermaye olarak bor yataklarını açacak. Yüzde 49 yani 49 milyar dolarlık hisse senedi çıkaracağız. Bunu millete, gurbetçilere satacağız. Bu millî bir mesele olduğu için bu para Avrupa’daki Türk işçilerden 40 günde gelir. Bu para devletin, ama devlet bunu istediği gibi harcayamayacak. ‘Bor’ hissesi alanlar memnun olacak. Bir de ‘bor’un maden borsası olacak. Bu projeyi hükümet kabul etse de herkes kabul eder.”

Kişisel servetinin yaklaşık 2 milyon dolar olduğunu açıklayan Bayram, kendilerine güvenenleri bu güne kadar mağdur etmediklerini de belirtti.

Marketler ‘raf ücreti’ni istismar ediyor

Alanya’daki bayi toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baykur Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Oğuz Kaan Ekici, mensup oldukları Kombassan Holding’in gıda üretim yerlerini arzu eden herkesin gezebildiğine dikkat çekerek, “2007’nin ilk 3 ayında yüzde 27 büyüdük. Yıl sonuna kadar bu şekilde büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Marketlerin ‘raf ücreti’ ve ‘katılım payı ücreti’ konusunu istismar ettiğini de söyleyen Ekici, “Bu uygulama tüketiciye ulaşmamızı engelliyor” şeklinde konuştu.

Yeni Asya / İSTANBUL

08.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide kaçak bitmiyor

  Bolu Tüneli’nde ikinci tüp açılıyor

  Tavuğa yem zammı

  Devlet, gurbetçiye sahip çıkmadı

  Katılım bankalarından 10 milyar YTL’lik fon

  Çin’de 3 binden fazla fabrika kapatıldı

  Türk-İş: Zam pazarlığı hemen başlasın

  Ar-Ge yatırımlarına büyük destek

  3. Türk-Arap Ekonomi Forumu Haziran’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004