Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş'ın kara haftası

Siyah-beyazlılar, geçen hafta sonunda mücadele ettikleri tüm branşlarda yenilgi üzüntüsü yaşadı. Futbolda F.Bahçe'ye mağlup olup şampiyonluk yarışında yara alan Beşiktaş, hentbolda da Türkiye Kupasından oldu. Ayrıca bayanlar basketbolda F.Bahçe'ye, erkeklerde de G.Saray'a yenilmekten kurtulamadı..

Beşiktaş Kulübü için geçtiğimiz hafta sonu adeta kabus oldu. Siyah-beyazlılar, geçen hafta sonunda mücadele ettikleri tüm branşlarda başarısız sonuçlar alırken, taraftarlarını üzüntüye soktu. Futbolda Fenerbahçe'ye yenilerek şampiyonluk yarışında yara alan Beşiktaş, hentbolda ise finalde Milli Piyango'ya yenilip Türkiye Kupası'ndan oldu. Ayrıca, siyah-beyazlılar basketbol play-off maçlarında bayanlarda Fenerbahçe, erkeklerde de Galatasaray'a mağlup olmaktan kurtulamadı.

FUTBOLLA BAŞLADI

Beşiktaş'ın geçtiğimiz hafta sonundaki kötü gidişi Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisi ile başladı. 5 Mayıs Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmaya, galip gelerek 110 haftalık liderlik hasretine son vermek ve bitime 3 hafta kala şampiyonluk için büyük avantaj yakalamak için çıkan siyah-beyazlılar, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Beşiktaş, bu yenilgiyle Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düşerken, şampiyonluk yarışında büyük yara almış oldu.

HENTBOLDA KUPA GİTTİ

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, iddialı olduğu Türkiye Kupası'nda ise aradığını bulamadı.ç Bursa'da dün oynanan finalde Milli Piyango'ya 35-26 yenilen siyah-beyazlılar, hem kupadan oldu, hem de bu sezon ilk kez yenildi.

BAYANLAR YENİLDİ

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı da geçtiğimiz hafta sonunundaki siyah-beyazlıların yenilgi geleneğini bozmadı. Fenerbahçe ile mücadele ettiği Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisine, Caferağa Spor Salonu'ndaki galibiyetle başlayıp durumu 1-1'e getiren siyah-beyazlılar, dün Akatlar Spor Salonu'nda 72-70 mağlup olup, seride 2-1 geriye düştü. Böylece Beşiktaş, futboldan sonra basketbolda da ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kendi evinde yenilmiş oldu.

ERKEKLER 2-0 GERİDE

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde ise Beşiktaş, ezeli rakibi Galatasaray'a yenilmekten kurtulamadı. Siyah-beyazlılar, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda dün oynanan serinin 2. maçında sahadan 80-73'lük skorla yenik ayrılıp, 2-0 geriye düştü.

08.05.2007


 

Trabzonspor'da F.Bahçe korkusu

UEFA Kupası'na katılma şansını sonuna kadar sürdürmek isteyen Trabzonspor, hafta sonunda karşılaşacağı lig lideri Fenerbahçe ile deplasmanlarda yaptığı maçlarda son yıllarda galip gelemiyor.

Trabzonspor, Fenerbahçe ile İstanbul'da yaptığı son 8 lig maçında da sahadan galibiyetle ayrılamadı. Bordo-mavililer, en son 1997-98 sezonunda rakibini 3-1 yenme başarısı göstermişti. Karadeniz ekibi, kalesinde 21 gol görürken sadece 9 kez rakip fileleri havalandırabildi. Trabzonspor, son 8 sezonda Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı maçlarda 7 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak sadece 1 puan toplayabildi.

08.05.2007


 

Tümer: İnönü'de fotoğrafım yok ki kaldırılsın

Beşiktaş derbisi sonrası BJK İnönü Stadı soyunma odası koridorlarında kendisiyle ilgili yaşananlara açıklık getirdi.

Tümer, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Beşiktaş soyunma odasında resimlerimi gördüğüm ve onların indirilmesi yolunda bir talebim olduğu söyleniyor. Bunu söyleyebilmem için önce o koridorlarda fotoğrafımın olması gerekir ki, yok. Ben sadece (Tarihi değiştiremezsiniz) dedim. Anlaşılan yine yanlış anlaşılmışım'' diye konuştu. Samandıra Tesisleri önünde taraftarlarla tartıştığı haberlerine de değinen Tümer, ''Bazı gazeteler benim cumartesi günü Samandıra Tesisleri'nde taraftarlarımız ile tartıştığımı yazmış. Ancak böyle bir şey yok. Ben taraftarlarımıza (Henüz şampiyon olmadık. Bu eğlenceyi şampiyon olduktan sonra yapmalıyız, şimdi evinize gidin) dedim'' şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Beşiktaş derbisinde, sarı-lacivertli futbolcular ve yönetimin iyi ağırlandığı bildirildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Hafta sonu oynadığımız Turkcell Süper Lig mücadelesinde, ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Beşiktaş'ın, İnönü Stadı'nda yönetimimiz ve futbolcularımız son derece misafirperver bir biçimde ağırlanmışlardır."

08.05.2007


 

G.Saray'da moraller bozuk

Süper Lig'de Antalyaspor ile dün oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Galatasaray'da moraller bozuk. Sarı-kırmızılılar, hafta sonunda Sivasspor ile oynanacak lig maçının hazırlıklarına ara vermeden başlarken, teknik heyet ve futbolcuların idmanda moralsiz olduğu gözlendi.

Teknik direktör Erik Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesinde futbolcularıyla 20 dakika süren bir toplantı yaparak, maçtaki hataları anlattı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda ise Antalya maçında 90 dakika oynayan futbolcular, alt sahada koşu yapmakla yetinirken, diğer oyuncular kondisyon çalışmalarının ardından tek pas top kapma çalışması yaptı. Belçikalı hocanın da yedeklerle birlikte tüm çalışmalara katılması dikkat çekti.

TAKIM REVİRE DÖNDÜ

Antalyaspor maçından sonra bir çok futbolcunun sakatlık sorunu yaşadığı Galatasaray, adeta revire döndü. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, maçta sağ küçük parmağı çıkan Emre'nin elinin alçıya alındığı bildirildi. Tedavisi sağlık ekibi tarafından sürdürülen Emre Aşık, sağlık ekibi tarafından dinlendirildi. Sağ arka uyluk adalesinde zorlanma olan Hakan'ın de tedavisinin ardından sağlık ekibi tarafından dinlendirildiği, sol ön uyluk adalesine aldığı darbeye bağlı ağrısı olan Mehmet Topal, sol ayak bileğinde ağrısı olan Inamoto ve beli ağrıyan Saşa Ilic'in sağlık merkezinde tedavi edildiği açıklandı. Tedavileri süren Aydın Yılmaz ve Arda'nın ise fizyoterapistler eşliğinde salon ve sahada özel çalışmalar yaptıkları kaydedildi. Cihan ve Hasan Şaş ise sahada kondisyoner Cevat Güler eşliğinde çalışmaya başladı. Tolga Seyhan da izinli olarak antrenmana katılmadı.

08.05.2007


 

Song: Şampiyonlar Ligi umudumuz hâlâ var

Galatasaray'ın evinde berabere kaldığı Antalya maçında takımının tek golünü atan Song, Antalyaspor karşılaşmasının Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmeleri açısından önemli olduğunu belirterek, ''Beşiktaş 3 puan kaybetti, biz de 2 puan kaybettik. Ben hala Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmemizin mümkün olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Teknik direktör Gerets'in kendisine son dönemlerde fazla forma şansı vermemesi ve takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya Song, şöyle cevap verdi: ''Ben bu polemiğe girmek istemiyorum. Takımdaki geleceğimle ilgili yalnızca benim ne düşündüğüm önemli değil. Kulübün de ne düşündüğü önemli. Benimle birçok kulübün ilgilendiğini biliyorum. Ama bunlar sezon bittikten sonra konuşulacak şeyler.''

08.05.2007


 

F.Bahçe şampiyon gibi...

Turkcell Süper Lig'de 31. hafta maçları önceki gün oynanan Galatasaray - Antalyaspor maçıyla tamamlanırken, derbi maçta Beşiktaş'ı yenen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü. Lider Fenerbahçe'yi yenerek 110 gün sonra lider olmayı planlayan Beşiktaş büyük bir avantaj kaybederken 2 olan puan farkı da 5'e çıktı. Hafta Trabzonspor - Sivasspor maçıyla açıldı. UEFA Kupası'na katılmak için kazanmak zorunda olan Trabzonspor, Umut ve Mustafa'nın golleriyle sahadan 2 - 0 galip ayrıldı ve UEFA şansını sürdürdü. Dünün önemli maçlarından en dramatiği Kayseri Erciyesspor ile Çaykur Rizespor arasında oynandı. Fortis Türkiye Kupası'nda finale adını yazdıran Kayseri Erciyesspor, Lazarov ve Djaloviç ile 2 penaltıdan yararlanamazken, 90+5'te yediği golle maç 1 - 1'e geldi ve Kayseri Erciyesspor galibiyeti kaçıran taraf oldu. Galatasaray'ın haftanın son maçında kendi saha ve seyircisi önünde Antalyaspor ile 1-1 berabere kalması Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8'e çıkarırken, kalan 3 haftada şampiyonluk ümitlerini de büyük ölçüde bitirdi. Ligde bu hafta toplam 14 gol atılırken, 4 maçı ev sahibi takım, 2 maçı ise deplasman takımı kazandı ve 3 mücadele berabere tamamlandı. Haftanın en bol skorlu maçı Konyaspor ile Gençlerbirliği arasında yapıldı. 3 golün atıldığı karşılaşma 2-1 Konyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor - Sivasspor: 2 - 0

Vestel Manisaspor - Kayserispor: 1 - 0

Gaziantepspor - Ankaraspor: 0 - 2

Ankaragücü - Sakaryaspor: 1 - 0

Konyaspor - Gençlerbirliği: 2 - 1

Denizlispor - Bursaspor: 0 - 0

Kayseri Erciyesspor - Çaykur Rizespor: 1 - 1

Beşiktaş - Fenerbahçe: 0 - 1

Galatasaray - Antalyaspor: 1 - 1

32. HAFTANIN MAÇLARI

Kayserispor-Gaziantepspor, Antalyaspor-Ankaragücü, Bursaspor-Beşiktaş, Konyaspor-Vestel Manisaspor, Sakaryaspor-Kayseri Erciyesspor, Sivasspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Trabzonspor, Ankaraspor-Denizlispor ve Gençlerbirliği-Çaykur Risespor.

Seyhan ŞENTÜRK

08.05.2007


 

Hedef kaçtı..

Kazandığı maçlarda dahi mutlu olmayan taraftar, gol sevincini teknik direktörüyle paylaşmayan futbolcu, ben zaten gidiyorum diyen bir teknik direktör ve her şeye rağmen kapınıza kadar gelmiş şampiyonluk şansı. Evinde oynadığın maçta yen lider ol. Hiç olmazsa yenilme kredin devam etsin.Ama yok, korkak Tigana ofsayt taktikli defans ağırlıklı oyunu ile bu sefer mağlup oldu.

Fenerbahçe tıpkı Beşiktaş’ın haftalardır yaptığını yaptı. Attı ve yattı. Aldığı 3 puanla bence şampiyonluğu kaptı. Beşiktaş ise kupa tesellisi ile bundan sonraki maçlarda ikincilik hedefini kovalamalı. Şampiyonlar Ligine katılmak en az şampiyonluk kadar önemli çünkü. Fakat bu anlayışla lig ikinciliği de zor görünüyor.

Cumartesi gecesinin en güzel görüntülerini Beşiktaş taraftarı verdi. Ama ne yazık ki sundukları gülün karşılığını alamadılar. Agresif ve tahrik edici yaklaşımlar ve hakem Fırat Aydınus’un tavizleri ile sinirlendiler. İkinci bir Cem Papila vakası yaşanmadı neyseki.

Fenerbahçe yönetimi önce tahkim, sonra da Aydınus kararlarından memnundur herhalde. Unutulmamalı ki, amaca ulaşmak için her yolu mübah sayan anlayışların geçici başarıları taraftarını mutlu edebilir. Ancak adalet duygusu zedelenmiş sporseverleri asla mutlu edemez.

Nidai PAKSOY

08.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004