Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri dün sabahtan itibaren askıya çıktı. Listeler, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Türkiye’de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi’ne (SEÇSİS) göre oluşturulan seçmen listeleri, bu sabah saat 08.00’den itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.


AB süreci yarım bırakıldı

Hükümetin AB sürecini yarım bıraktığını düşünen AB yetkililerinin, “AKP hükümeti 2004’te kaldı. Reformlar müzakere tarihini aldıktan sonra bitti” eleş

YSK seçim dönemi yasaklarını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim ve propaganda döneminde uygulanacak yasakları belirledi. Yüksek Seçim Kurulu, yasakları iki ayrı başlık altında düzen


  Her bölgeye 1 engelli vekil

AKP, 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerde 7 bölgeden 7 engelli milletvekili çıkaracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü seçmenlerin evlerinden alınıp sandıklara taşınması için teşkilatlara talimat verdi.


  RTÜK Başkanı: Huzurlu bir seçim için herkese görev düşüyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, ‘’Türkiye’de tüm dengeleri dikkate alan, demokratik bir yapının oluşmasını sağlayacak, huzurlu bir seçimin oluşması için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır’’ dedi.


  YSK’ya 25 yaş başvurusu

Güçlü Türkiye Partisi, 25 yaşındaki kişilerin genel seçimde milletvekili adayı olmasına imkân tanınması istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.


  Partilerin ön seçim esasları belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu siyasi partilerin ön seçim ya da aday yoklaması yoluyla milletvekili adaylarını tespitinde uygulanacak usul ve esasları belirledi.


  TÜSİAD: Tabiî parlamento her şeyi iyi bilir

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “tabii parlamento her şeyi daha iyi bilir. Ancak TÜSİAD, gelenekleri ve refleksleri son derece güçlü bir kurum” dedi.


  Ağar: Türkiye, AB'ye üyelik yolunda güçlenmiş olarak çıkacaktır

DYP Genel Başkan Mehmet Ağar, Türkiye’nin, içerisinde bulunduğu seçim sürecinden AB’ye üyelik yolunda daha güçlenmiş olarak çıkacağını kaydetti.


  Rektör Hilmioğlu adaylıktan çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun siyasete girme düşüncesinden vazgeçtiği ve aday adayı olmadığı bildirildi.


  Danıştay 139. yaşını kutluyor

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’in 10 Mayıs 1868 günlü nutkuyla Şurayı Devlet adı altında fiilen çalışmaya başlayan Danıştay, 139. yılını kutluyor.


  Ankara, 11 fasıla ilişkin “tarama raporunu” bekliyor

Nicolas Sarkozy’nin Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye’nin AB sürecine olası etkileri tartışılırken, Ankara müzakere sürecine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, Ankara, Avrupa Komisyonu’ndan 11 fasıla ilişkin “tarama sonu raporu” bekliyor. Kaynaklar, raporların bir an önce tamamlanmasının süreç için yararlı olacağı görüşünde.


  Barzani’ye medya üzerinden cevap yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IKDP lideri Mesut Barzani’nin Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu’nda söylediği sözlere, medya üzerinden cevap vermeyeceğini söyledi.


  Muhtıraya tazminat dâvâsı ihraç getirdi

Ankara Barosu, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 27 Nisan gecesi yapılan ve kamuoyunda “e-muhtıra” olarak bilinen açıklama ile ilgili olarak Millî Savunma Bakanlığı aleyhine 1 YTL’lik manevî tazminat dâvâsı açan avukat Kemal Vuraldoğan’ı azletti.


  Bursalılar ‘gül’e seslendi

Bursa Yeni Asya Eğitim Vakfı hanımlar komisyonunun organize ettiği ve lise öğrencilerinin sunduğu “Ey gül! Ne olur sen gül” adlı kutlu doğum programı büyük bir katılım tarafından ilgiyle izlendi.


  Ürgüp’e ibret anıtı dikildi

Kapadokya’yı ziyaret etmek üzere 14 Nisan 2007’de, İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini taşıyan otobüsün, kum yüklü bir kamyonla çarpışması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi anısına, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine ‘’İbret Anıtı’’ dikildi.


  İşçi otobüsü devrildi: 6 yaralı

Adana’da, işçi taşıyan servis otobüsünün devrilmesi sonucu, 6 kişi yaralandı.


  5. kattan düştü, burnu bile kanamadı

Antalya’da işten gelen babasına bakmak için pencereden sarkan 2 yaşındaki çocuk, dengesini kaybederek 5. kattan düştü. Küçük çocuk, kazayı burnu bile kanamadan atlattı.


  Sivas’ta da 6 çocuğu kene ısırdı

Sivas’ta 6 çocuk, kene ısırması nedeniyle hastaneye götürüldü. Ailesi ile birlikte şehirdeki çeşitli piknik alanlarında ve kırsal alanda vücutlarına kene yapışan 6 çocuğun, aileleri tarafından hastanenin pediatri acil servisine getirildiği bildirildi.


  Yağışlar Doğu’da etkili olacak

Yağışlı hava hafta sonuna kadar yurdun doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.


  Yaz geldi, keneye dikkat

Sağlık Bakanlığı, özellikle ilkbahar-yaz aylarında ortaya çıkan ve keneler yoluyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin görüldüğü yerlerde halkı bilgilendirme çalışmalarına hız verdi.


  KPSS sınavı 30 Haziran’da

Kamu Personel Seçme Sınavı (2007 KPSS) lisans düzeyinde, yalnızca A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için ‘’Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınav Hakkında Genel Yönetmelik’’ hükümlerine göre 30 Haziran ve 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılacak.


  Telekom: ADSL’i başkasıyla paylaşmayın

Türk Telekom Sakarya İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, ADSL paylaşımının yasal olmadığını belirterek, ADSL hattı paylaşımı yaptığı belirlenen abonelerin sözleşmelerini iptal ettiklerini söyledi.


  Kurşun yerine inek

Muş’un Yeroluk köyünde ihtiyar heyetinin aldığı karar doğrultusunda, düğünlerde silâh atılması yasaklanarak, kurşun masrafı yerine gelin ve damada inek hediye ediliyor.


  Diyarbakır'’da göğüsten kulak yapıldı

Diyarbakır’da yapılan kulak tümörü ameliyatında, hastanın göğsünden alınan dokuyla kulak yapıldı.


  Nüfus yapısı bozuluyor mu?

Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’nca (HUV) yayınlanan raporda, Türkiye’nin 2010 yılında genç bir ülke olma özelliğini kaybedeceği ve doğurganlık hızının yüzde 2’lere kadar ineceği ileri sürüldü.


  Dünya bırakıyor, Türkiye tüttürüyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karlıkaya, tütün tüketiminin dünyada giderek düşerken, Türkiye’de ciddî oranda arttığını söyledi.


  Şiddet şiddeti doğuruyor

TBMM Çocuklar ve Gençler Arasında Artan Şiddet Eğilimleri ile Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu’nun raporunda, gençlerin şiddetle okulda, evde ve sokakta karşılaştığı belirtilirken, erkeklerin sokakta şiddetle kızlara göre daha fazla, kızların ise evde şiddetle erkeklere göre daha fazla karşılaştığı kaydedildi.


  Emniyet Guinness’e başvuruyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının, İstanbul’da bir süre önce gerçekleştirilen sahte para operasyonuyla ilgili Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmak için hazırlık yaptığı bildirildi.


  Kuraklık arıları da etkiledi

Küresel ısınma ve etkili olan kuraklık arıları ve bal üreticilerini de olumsuz etkiledi. Tabiatta önsezileri en kuvvetli hayvanlar arasında yer alan arılar, yaşanan kuraklık sebebiyle nüfus planlamasına geçti.


  Hutbeler gününde yayınlanacak

Hutbeleri aylık olarak internetten yayınlayan İstanbul Müftülüğü, Cuma hutbelerini artık aynı gün içinde yayınlayacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004