Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de katliâm korkusu

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze’nin Secaiye bölgesinde, milletvekili Halil Haya’nın evine yapılan ve en az 8 kişinin öldüğü saldırı ve ardından düzenlenen saldırılardan sonra Filistin televizyonunda yaptığı açıklamada, Filistin halkının korkunç bir katliâmla karşı karşıya bulunduğunu, işgal kuvvetlerinin, kadınlar ve çocuklar dahil sivilleri hedef aldığını, tesisleri yerle bir ettiğini belirtti.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde artan hava saldırıları, Gazze şehrinin orta bölgesinde elektriklerin de kesilmesine sebep oldu. Gazze şehrinin doğusundaki bölgelere, önceki sabaha karşı saat 02.00 civarında en az 6 füze saldırısı daha yapıldı. Füzelerin ardından, bölgedeki insanların çoğu elektriksiz kaldı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze’nin Secaiye bölgesinde, milletvekili Halil Haya’nın evine önceki gece yapılan ve en az 8 kişinin öldüğü saldırı ve ardından düzenlenen saldırılardan sonra Filistin televizyonunda yaptığı açıklamada, Filistin halkının korkunç bir katliâmla karşı karşıya bulunduğunu, işgal kuvvetlerinin, kadınlar ve çocuklar dahil sivilleri hedef aldığını, tesisleri yerle bir ettiğini belirtti.

Haniye, konuşmasında, Filistin halkının direniş için mücadele verdiğini ve şehitlerin kanının boşa gitmeyeceğini söyledi. Haniye, Filistin halkına birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu.

Filistin Başbakanı, El Fetih ve Hamas gruplarından da aralarındaki anlaşmaya uymalarını ve İsrail saldırılarına karşı tek vücut olmalarını istedi. Haniye, dünyaya da İsrail katliâmlarını önleme çağrısı yaptı. Haniye, Arap Birliği ülkeleri ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, İsrail saldırılarına karşı harekete geçmesini istedi.

İsrail iç güvenlik bakanı Avi Dichter, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Hamas’ın Suriye’deki Siyasî Büro Şefi Halid Meşal’in de İsrail ordusunun hedefli suikastlar listesinde olduğunu söyledi ve “İnanıyorum ilk fırsatta ona da güle güle diyecekler” dedi.

Halid Meşal’in de dokunulmazlığı olmadığını, onun da bunu bildiğini ifade eden Dichter, “Eğer Haniye de terör saldırılarını planlayan liderliğin bir parçası ise o da kesinlikle hedeftir” diye konuştu.

İsrail’in eski Savunma Bakanlarından, şimdiki Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer ise hedefli suikast operasyonlarına destek verdiğini, ancak bir kara harekâtına karşı olduğunu söyledi.

Ben Eliezer, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerin Gazze Şeridi’ne girmelerinin aylarca kalmalarına sebep olabileceğini, bunun ise sorunlar oluşturacağını ifade etti.

Öte yandan, İsrail askerleri, Batı Şeria’daki Nablus’ta Hamas’a ait olduğu belirtilen 3 televizyon bürosu ile bir radyo istasyonunu kapattı; içindeki malzeme ve ekipmanlara el koydu. Yetkililer, yayınların halkı kışkırtıcı yönde yapıldığını öne sürdü.

Bu arada, Hamas’a yönelik doğrudan saldırılarını artırma kararı alan İsrail’in, bu gece Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Secaiye’de, Hamaslı liderlerden ve parlamenterlerden Halil Haya’nın ailesinin bulunduğu apartmana düzenlediği hava saldırısında, Haya’nın 2 kardeşi ve diğer aile üyeleri öldü.

/ KUDÜS

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de katliâm korkusu

  Lübnan’da patlama ve çatışma

  Tahrik mi, komplo mu?

  “İngiltere ‘big brother’ toplumu oldu”

  Savaş mağduru çocuklara moral

  Sürgündeki liderler gün sayıyor

  Hekim kanser tedâvisi görüyor

  ‘Ahırdan meclis’ dedi, azledildi

  Hicaz Demiryolu yenileniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004