Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lübnan’da patlama ve çatışma

Lübnan’ın kuzeyinde bulunan Filistin mülteci kampındaki El Kaide örgütü bağlantılı militanlar ile askerler arasındaki çatışmaların ikinci gününde 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Filistinli kaynaklar, Lübnan ordusunun Nahr El Bared mülteci kampına yönelik bombardımanında sivil can kaybının 8 olduğunu, 20 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kaynaklar, 40 bin mülteciyi barındıran kampın bazı bölgelerine ulaşılamadığı için ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti. Güvenlik kaynakları, Nahr El Bared mülteci kampının çevresinde gücünü artıran askerlerin bugün kampın girişindeki Fetih El İslâm örgütü militanlarının mevzilerini bombaladığını bildirmişti. Bu arada, Lübnanlı güvenlik yetkilileri, ülkenin kuzeyinde Filistin mülteci kampında çıkan çatışmalarda öldürülen bir militanın, Almanya’daki trenlere saldırı girişiminin şüphelisi olduğunu bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Associated Press’e yaptığı açıklamada, Saddam El Hajdib’in cesedinin, çatışmalar sırasında Lübnanlı askerlerin baskın düzenlediği bir binadaki yanmış 10 Fetih el İslâm militanının arasında bulunduğunu kaydetti. Yetkili, El Hajdib’in El Kaide örgütüne yakınlığıyla bilinen Fetih el İslâm’ın dördüncü en üst düzey üyesi olduğunu belirtti. El Hajdib, Almanya’daki saldırı girişimiyle ilgili olarak Lübnan’da gıyabında yargılanıyordu. Lübnanlı yetkililer, geçen yıl 31 Temmuzda Almanya’da iki trene bomba yerleştirdikleri gerekçesiyle 4 şüpheliyi yakalamıştı. Koblenz ve Dortmund’daki trenlere yerleştirilen bombalar patlamadan aynı gün içinde bulunmuştu. Öte yandan, Lübnan’ın başşehri Beyrut’taki patlamanın şehrin Hristiyanların yaşadığı kesiminde meydana geldiği bildirildi.

/ BEYRUT

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de katliâm korkusu

  Lübnan’da patlama ve çatışma

  Tahrik mi, komplo mu?

  “İngiltere ‘big brother’ toplumu oldu”

  Savaş mağduru çocuklara moral

  Sürgündeki liderler gün sayıyor

  Hekim kanser tedâvisi görüyor

  ‘Ahırdan meclis’ dedi, azledildi

  Hicaz Demiryolu yenileniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004