Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: Seçim dönemini rahat geçiririz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dış ticarette herhangi bir problem yaşanmadan seçim döneminin rahatlıkla geçirileceğini düşündüğünü bildirdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu seçim döneminin dış ticareti nasıl etkileyeceği yönündeki soruları cevaplayan Devlet Bakanı Tüzmen, seçimin dış ticareti etkileyeceği yönündeki spekülasyonlara inanmadığını söyledi.

Tüzmen, dış ticarette, Eximbank’ta ve gümrüklerde yapılan çalışmalarla altyapı hizmetlerini son derece iyi bir noktaya getirdiklerini belirterek, “Dolayısıyla yaptığımız çalışmalar zaten bu seçim döneminin bu şekilde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan aşılması şeklinde idi’’ dedi.

Bu yıl ihracatta 100 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını hatırlatan Tüzmen, bu hedefi gerçekleştireceklerini bildirdi. İstikrarlı bir ekonomi için her şeyden önce istikrarlı bir siyasî ortam gerektiğine işaret eden Tüzmen, son 4,5 senedeki istikrarlı ortam ve hükümetin çalışmaları sayesinde ekonomide, dış ticarette çok önemli başarılar elde edildiğini kaydetti. İhracatın her geçen gün arttığını ve Türkiye’de ihracatın adeta ‘’çılgın bir hastalık’’ halini aldığını ve tüm illerde, ilçelerde, hatta köylerden bile ihracat yapılmaya başlandığını anlatan Tüzmen, ‘’Eğer biz gerçekten demokrasiyi ülkemizde yaşatmak istiyorsak, cumhuriyetimizi ileriki nesillere en iyi şekilde aktarmak istiyorsak ihracata ağırlık vermeliyiz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjiye yatırım şart

  Yüzde 25 peşinat ve faizler yüksek

  Tüzmen: Seçim dönemini rahat geçiririz

  Komşu ve çevre ülkelere ihracat arttı

  Buğday rekoltesi yüzde 15 düşecek

  4 milyon dönüm ayçiçeği ekildi

  Ev sahibine ‘kiracı’ sorgusu

  ABD’nin taksisi Türkiye’den

  IMF’ye 5 milyar dolarlık özelleştirme sözü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004