Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Canayın özür diledi

G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, G.Saray-F.Bahçe derbisinde çıkan olaylara tepki gösterek, "Yaşananlar kesinlikle bir hatadır ve şiddetle kınıyoruz, Türk spor kamuoyundan özür diliyoruz. Bu olaylar patlamadır, münferit denemez, organizedir" iddiasında bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, cumartesi günü oynanan derbi maçta yaşananların kesinlikle bir hata olduğunu kabul ederek, ''Şiddetle kınıyoruz, Türk spor kamuoyundan özür diliyoruz'' dedi. Mecidiyeköy'deki kulüp binasında biri dışında tüm yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında Canaydın, Cumartesi akşamı maç öncesinde ve sonrasında gelişen olayların hepsini bildiklerini söyledi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Canaydın, ''Televizyonlar yaşananları oldukça geniş bir şekilde yayınladı. Galatasaray Başkanı ve yönetim kurulu üyesi çalışma arkadaşlarım olarak bir futbol maçında, üstelik bu ülkenin ilk futbol kulübünün maçında bunların yaşanması hepimiz için çok büyük üzüntü kaynağıdır. Yaşananlar kesinlikle bir hatadır ve şiddetle kınıyoruz. Türk spor kamuoyundan da özür diliyoruz'' diye konuştu. Bu olayların neden bu noktaya geldiğinin araştırılması

nın ve sosyolojik olarak izah edilmesinin gerektiğini belirten başkan Canaydın, konuşmasına şöyle devam etti:

BU ŞİDDET ARAŞTIRILMALI

''Bu olaylar bir patlamadır, münferit olay denemez, organizedir. Uzun zaman Türk futbolunda yaşananların sonucudur. Bu Galatasaray'ın sorunu değildir, sadece Galatasaray'a mal edilemez. Yaşanan şiddetin kaynakları vardır, toplumda şiddet nasıl çıkar araştırılmalıdır. Bu manzaradan herkes Galatasaray'ı, Galatasaray seyircisini suçlayarak kurtulamaz. Ama tartışmamız gereken bir şey vardır, bunu sadece biz değil, hepimiz yapmalıyız. Sadece bizim seyircimiz değil, diğer bütün seyircilerin yapması lazım. Sadece Galatasaray değil, diğer kulüpler, federasyon ve yetkili kurumlar, sadece onlar değil devlet kurumları, sadece biz yöneticiler değil medya da yapmalıdır."

HINCAL ULUÇ TAHRİK ETTİ

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında televizyon programı ve gazete sutünlarında yaptığı ağır eleştiriler nedeniyle Hıncal Uluç'a ağır suçlamalarda bulundu. Hıncal Uluç'un yazılarıyla tribünleri tahrik ettiğini, bunu da yazdığı yazılarla ortaya koyan Canaydın, Hıncal Uluç'un yaptığı her yorumda, yazdığı her yazıda tribünleri tahrik ettiğini ileri sürdü.

24.05.2007


 

Sağlam huzursuz oldu

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Son dönemdeki gelişmeler kamuoyundaki rahatsız edici duruş, bizi gelecek adına kuşkulandırıyor. Beşiktaşlı yöneticilerle daha önce görüştüğüm doğru. Hoş olmayan durum devam ederse burada kalmam pek mantıklı olmaz" diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayseri'deki son dönemdeki gelişmeler ve kamuoyundaki rahatsız edici duruş devam ederse takımın başında kalamayacağını belirtti. Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2-3 ay önce bazı Beşiktaşlı yöneticilerle görüştüğünü ve bu konuda bazı gazetelerde çıkan haberlerin doğru olduğunu ifade etti. Geçen sezonun devre arasında ve sezon sonunda Beşiktaşlı yöneticiler ile görüştüğünü, ancak kendisine resmi teklif gelmediğini vurgulayan Sağlam, şunları söyledi:

RESMİ TEKLİF ALMADIM

''Beşiktaşlı yöneticiler, zaman zaman bizimle alakalı iyi dileklerini dile getirdiler. Ama, ben o dönemde Kayseri'den ayrılmamın mümkün olmadığını ve bunu daha sonraki döneme bırakmamız gerektiğini söyledim. Beşiktaş Kulübü ile ismimizin anılması, bu şekilde kamuoyuna yansıması bize onur veriyor, bizi mutlu ediyor. Ne Beşiktaş'tan bana resmi teklif geldi, ne de benim böyle bir teklifi kabul etme gibi durumum oldu. Bundan sonra nasıl gelişir onu da bilemiyorum. Şimdiden bu konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Kayseri'de biz seve seve kalacağımızı belirtmiştik.''

HUZURSUZ OLUYORUM

Geçen haftadan itibaren Kayseri'de spor camiasında yaşanan gelişmelerin kendilerini huzursuz ettiğini kaydeden Sağlam, bu durumun gelecek açısından kendilerini kuşkulandırdığını bildirdi. Sağlam, şöyle devam etti: ''Kayseri'de son dönemdeki gelişmeler bizi huzursuz ve mutsuz etmeye başladı. Önümüzdeki yıl burada daha iyi bir kadro oluşturulup daha büyük hedefler konulduğunda, seve seve Kayseri'de kalabileceğimizi söylemiştik. Ancak, kamuoyundaki rahatsız edici duruş, bizi gelecek adına kuşkulandırıyor. Şehir bir bütün olursa, şehir bu işe baş koyarsa, iyi bir kadro ile yapılacak güzel takviyelerle daha büyük hedef kollanacaksa, ben seve seve görevime devam etmeyi düşünüyorum. Ama şehirde bizimle alakalı hoş olmayan bir durum var. Bunun devam etmesi durumunda, burada kalmamız çok mantıklı olmaz.''

24.05.2007


 

Konya, Hakan Şükür'ü istiyor

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın Galatasaraylı Hakan Şükür'e yeşil-beyaz formayı giymesi için teklif götürdüğü bildirildi.

Sağlam, Tevfik Lav Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oynadıkları son maçların hepsinin kendi açılarından olmasa bile rakipler açısından son derece zor maçlar olduğunu söyledi. Sağlam, sezonu iyi bir sonuçla tamamlamak istediklerini bildirdi.

HAKAN ŞÜKÜR'E TEKLİF YAPTIK

Sağlam, Hakan Şükür'e Konyaspor'da oynaması yolunda bizzat teklif götürdüğünü belirterek, ''Bir süre önce Hakan Şükür'ü kendim aradım. Bir teklif ilettim kendisine. Bu tekliften gurur duyduğunu söyledi. Değerlendirme yapıp kendi hayatıyla ilgili bir karar alacağını, tekliften onur duyduğunu, değerlendirme yaptıktan sonra bize cevap vereceğini söyledi. Kendisinden cevap bekliyoruz'' dedi.

24.05.2007


 

Mehmet'li Jazz 2-0 geriye düştü

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off serisine dün sabaha karşı yapılan San Antonio Spurs-Utah Jazz maçıyla devam edildi.

Batı Konferansı final serisi 2. maçında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde sevinen taraf 105-96'lık galibiyetle ev sahibi Spurs olurken, milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Jazz, final şansını zora soktu. San Antonio'da oynanan ve 18 bin 797 basketbolseverin takip ettiği mücadelede Spurs'un sayıları yine ünlü oyuncularından gelirken, yılın en iyi 5'i içinde yer alan Tim Duncan, 26 sayı ve 14 ribauntla Jazz'ı yıkan adam oldu. Konuk takım Jazz'da milli yıldız Mehmet Okur, bu maçta 41 dakika sahada kalırken, 11 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle oynadı.

24.05.2007


 

Sakarya düştü, Martinez vitrinde

Bundesliga ve La Liga takımları Sakaryaspor'un Kolombiyalı file bekçisi Martinez'e kanca taktı.

Almanya 1. ligi (Bundesliga) ve İspanya 1. Ligi (La Liga) takımları Kolombiyalı file bekçisini transfer etmek için Sakaryaspor yönetimine teklif götürdü. Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu Martinez'e yapılan transfer tekliflerini doğruladı. Martinez için Türkiye'den hiç bir kulübün kendileri ile temasa geçmediğini belirten Hacıeyüpoğlu, Almanya ve İspanya 1. Lig kulüplerinin Martinez için teklifte bulunduğunu kaydetti.

24.05.2007


 

Schnyder çeyrek finale yükseldi

Sony Erıcsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasının 3 numaralı seri başı İsviçreli tenisçi Patty Schnyder, tekler ikinci tur karşılaşmasında ABD'li sporcu Vania King'i 2-0 yendi.

Tekstilkent Arena Merkez Kort'ta yapılan karşılaşmada, Vania King karşısında başarılı bir oyun sergileyen Patty Schnyder, 6-4 kazandığı ilk setin ardından ikinci seti de 6-1'le geçerek karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

24.05.2007


 

Telekom, Voleybol Milli Takımına sponsor oldu

Türk Telekom, milli takımlara vereceği destek için Voleybol Federasyonu ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Swissotel'de düzenlenen törende, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Türk Telekom Dış ilişkiler Direktörü Ersin Eroğlu, 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Anlaşmaya göre Türk Telekom, (A) Milli Erkek Voleybol Takımı'nın yanı sıra, genç bayan ve erkek milli takımlarına da destek verecek. İmza töreninde konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladıklarını belirterek, ''İlişkinin gelişerek artacağını ve pek çok alanı kapsayacağını düşünüyorum'' dedi. Türk Telekom Dış İlişkiler Direktörü Ersin Eroğlu ise uluslararası düzeyde Voleybol Federasyonu ve milli takımlara başarılar dileyerek, ''Bu moral ve destekle milli takımımızın uluslararası alanda başarısının artacağını umuyoruz'' diye konuştu.

24.05.2007


 

Alonso'ya Juventus talip

FC Liverpool'un orta alan oyuncusu İspanyol Xabi Alonso'nun takımdaki geleceği tartışılıyor.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, kulüp ile Alonso arasındaki sözleşmeyi uzatma görüşmelerinin tıkanması ve Şampiyonlar Ligi yarı final maçında yıldız futbolcunun yedek kalması bu tartışmaları ateşliyor. Alonso'nun halen kulübüyle 2 yıllık sözleşmesi olduğuna dikkat çeken kaynaklar, ünlü futbolcuya ödenecek miktarda artırıma gidilmediği takdirde Alonso'nun takımdan ayrılabileceğini söylüyorlar. Futbolcuya yakın kaynaklar ise Alonso'nun Anfield Road'dan ayrılarak Juventus'a gitmek istediğini kaydettiler.

24.05.2007


 

Shevchenko ABD yolcusu

İngiltere Premier Ligi takımlarından FC Chelsea'de forma giyen Andriy Shevchenko, ABD Futbol Ligi'nde (MLS) forma giymek istediğini açıkladı.

Geçen sezon başında rekor bir transfer ücretiyle AC Milan'dan Chelsea'ye katılan, ancak bir türlü istenilen başarıyı yakalayamayan Ukraynalı golcü, Atlantik'in diğer yakasında top koşturabileceğini söyledi. Real Madrid'in ünlü İngiliz futbolcusu David Beckham'ın MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'ye transfer olmasının ardından, Shevchenko da ''Aslında ben de orada oynamayı istiyorum'' dedi. ABD'de futbolun geliştiğini iddia eden Shevchenko, ''Orada futbol gelişiyor ve ben bunun bir parçası olmak isterim. Geçen yaz MLS AllStar takımına karşı yaptığım maçta da bu gelişmeyi gözlerimle görmüştüm'' diye konuştu.

24.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004