Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki patlamaya ilişkin olarak, ‘’Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok’’ dedi. Erdoğan, "Terör; nerede, kimi, nasıl, niçin, ne zaman vuracağı belli olmayan bir fenomen... Bu menfur hadiseyi bir kez daha şiddetle, nefretle telin ediyorum" şeklinde konuştu.


Kaos ortamı oluşturmak

Yüzden fazla kişinin yaralanmasına ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısı lanetlenirken, oynanmak istenen oyuna dikkat çekildi. S

Ağar: Ateşle oynuyorlar

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün meydana gelen patlamanın yaşandığı Anafartalar Çarşısı esnafını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


  Sivil toplumdan tepki yağdı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) yapılan açıklamada, ‘’Türkiye’nin demokratik yapısına ve istikrarına, Türk insanının dayanışma güdüsüne ve sağduyusuna yönelik bu tarz saldırılar, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır’’ denildi.


  ABD: Dehşete düştük

ABD, Ankara’daki patlamadan ‘’dehşete düştüğünü ve şoke olduğunu’’, terörle mücadelede Türkiye ile çalışmaktakikararlılığının sürdüğünü bildirdi.


  Teröre lânet, tuzağa dikkat

Ankara’daki saldırıyı Yeni Asya’ya değerlendiren Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, eylemin asıl amacının Türkiye’yi içeride kendisi ile uğraşır hale getirmek olduğuna dikkat çekerek, “Bir de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Türkiye laik-anti laik kamplaşmaya ciddi bir şekilde ayrıldı, mitingler de bunu perçinledi” diye konuştu.


  AB'den terörle mücadeleye destek

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, terörizmle mücadeleye yönelik çabalarında Türkiye’nin yanında olduklarını bildirdi.


  Baykal-Sezer el ele mitinge

Solda birleşmenin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ile Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ilk mitinglerini 26 Mayıs Cumartesi günü Mersin’de yapacak.


  Deprem dâvâsı AİHM'de

Marmara Depremi'nde, Kocaeli'nin Derince ilçesinde çöken bir binada 7 kişinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan binanın fenni sorumlusu F. Y., adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.


  Avrupalı öğretmenler Ankara’da buluştu

Avrupa Birliği projelerinden ‘Comenius Programı’ çerçevesinde Özel Muraş Öğretim Kurumları‘nın davetiyle Polonya ve Almanya’dan Türkiye’ye gelen öğretmenler Ankara’da ağırlandı.


  Pamak’a 216’dan ceza

“Kemalizm, Laiklik ve Şehidlik” adlı kitabında geçen ifadeler sebebiyle hakkında dava açılan Mehmet Pamak, TCK’nın 216. maddesi gerekçe gösterilerek mahkum edildi.


  CHP: Sezer veto etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, ‘’Cumhurbaşkanını halkın seçecek olmasını öngören Anayasa Maddesi’’ni, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto etmesini beklediklerini söyledi.


  Reformları sürdürün

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, Türkiye’nin çok büyük ve coğrafi olarak çok önemli stratejik bir ülke olduğunu belirterek, AB’ye üyelik sürecinde reformaların sürmesi gerektiği mesajını verdi.


  TÜSİAD yeni politikalar istedi

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, AKP’nin yeni politikalarla seçmenin karşına çıkacağını ümit ettiklerini söyledi. Yalçındağ, önümüzdeki 2007-2014 döneminde ekonomik iyileşmenin devam etmesi ve kesintisiz yüzde 6-7 civarında büyümenin sağlanmasını iddialı, ancak taviz verilemez bir hedef olarak gördüklerini kaydetti.


  CHP’ye 2 bin 200'e yakın aday başvurdu

CHP’ye milletvekili adaylığı için 2 bin 200’e yakın başvuru yapıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok da adaylık için son gün başvuran isimler arasında yer aldı.


  Erdoğan’ın rakibi Burkan, DP’den aday

AKP’nin 1. Olağan Büyük Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a rakip olan Mustafa Reşit Burkan, Demokrat Parti’den milletvekili aday adayı oldu.


  AKP’de vekil adayı mülâkatı başladı

AKP milletvekili adaylarının belirlenmesi için aday adaylarıyla yapılan mülakatlar parti genel merkezinde saat 10.00’da başladı.


  Mumcu: Isparta’dan aday olacağım

-Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, genel seçimlerde Isparta’dan milletvekili adayı olacağını açıkladı.


  İfade özgürlüğü tartışılacak

“Türkiye’de, komşu ülkelerde ve bölgede İfade Özgürlüğü” konulu toplantı, Cuma günü İstanbul’da yapılacak.


  Yer altı suları da çekiliyor

Türkiye’nin yeraltı suyunun yüzde 40’ını barındıran Konya Kapalı Havzası’nda su seviyesi, son 20 yılda 22 ile 40 metre arasında düştüğü bildirildi.


  Van’da barajlar doldu

Van’da bu yıl etkili olan yağışlarla DSİ’ye ait barajlarda su miktarı maksimum seviyeye ulaştı.


  Trakya iki gün daha yağmurlu

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da geçtiğimiz 24 saatte, metrekareye ortalama 6 kilogram yağış düştü.


  Pepe: 2007 yazı kurak ve sıkıntılı olacak

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 2007 yılının çok sıcak ve kurak olacağı uyarısında bulunarak, vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi.


  Malatya’da kene uyarısı

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, özellikle kırsalda yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşların kene konusunda dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.


  Burç Koleji’nden Özcan’a ödül

Burç Koleji, gazetemiz Dış Haberler Müdürü Mustafa Özcan’ı “Yılın Dış Politika Yazarı” seçti.


  Mangal keyfindeki risklere dikkat

Uzmanlar mangal keyfinin çok büyük sağlık riskleri taşıdığını belirterek, özellikle çocukların mangal etinden uzak tutulmasını istiyor.


  Enginar karaciğerin dostu, yağların düşmanı

Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmeyen; ancak şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze olarak akademik literatürde yerini alıyor.


  Demokrat Gençlik’ten demokrasi konferansı

İzmir Demokrat Gençlik Grubu tarafından düzenlenen konferansta konuşan yazarımız Latif Salihoğlu, yeni dönemde Türkiye’de hürriyet ve demokrasi adına güzel gelişmelerin yaşanacağına kanaat getirdiğini ifade etti.


  Din görevlilerine kurs semineri

Giresun Müftülüğü Kur’an Kursları Müdürü Ayhan Okur tarafından Espiye ve Güce ilçelerinde görev yapan din görevlilerine seminer verildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004