Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan ve Arınç’tan Kuzey Irak sinyali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’a operasyon konusunda, ‘’Biz, ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizim güvenlik güçlerimizle, askerimizle herhangi bir ayrı düşmemiz söz konusu olamaz.

Bu konuda gerektiğinde bu adım atılır. Hiç gecikmez” dedi.

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nden yayınlanan ATV Ana Haber Bülteni’nde, Ali Kırca’nın sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, ‘’Kuzey Irak’a operasyon düşüncesi var mı, Silahlı Kuvvetlerle bu konuda tam bir görüş birliği içinde misiniz?’’ sorusu üzerine, şunları kaydetti:

‘’Biz, ülkemizin huzuru, mutluluğu neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bu konuda da bizim güvenlik güçlerimizle, askerimizle herhangi bir ayrı düşmemiz söz konusu olamaz. Yapılması gereken neyse; sınır ötesi, sınır içi, bunun vakti saati geldiğinde zaten iletişimlerimiz anında kurulu. Belli ön hazırlıkları bu işin zaten vardır. Burası Türkiye Cumhuriyeti, kabile değil burası. Böyle bir şeyde zaten atılması gereken adımları atacak güçtedir. Bu noktada polisimizle, askerimizle hazır vaziyetteyiz. Zaten şu anda bir hassasiyet var. Böyle bir durumdayız. Bu konuda gerektiğinde bu adım atılır. Hiç gecikmez.’’

Başbakan Erdoğan, siyasi irade olarak her zaman özellikle terör konusunda askere, güvenlik güçlerine, ‘’Bir ihtiyaç var mı? Şu an Parlamento yanı hariç, bizden istediğiniz bir yetki var mı? Eksik olanı söyleyin, bunu her zaman veririz’’ dediklerini ifade ederek, ‘’Ama tabii işin parlamento boyutunu gerektiren bir şey olduğu zaman, o ayrı. O, olağanüstü bir haldir. O zaman tabii ki hemen Parlamento toplantıya çağrılır, bununla ilgili adım da orada atılır. Ama şimdiden zamanı, zemini belli olmayan bir yerle ilgili herhalde Parlamento’dan bir karar çıkarılacak olursa, bunun tabiî geleceğe yönelik ülkeler arasında neler meydana getirebileceğini takdir edersiniz’’ şeklinde konuştu.

Kırca’nın, ‘’Bir talep geldiği zaman biz parlamentodan bu kararı alırız. Silahlı Kuvvetlerin arkasına yasal desteği veririz’’ şeklindeki ifadesine Erdoğan, ‘’Kesinlikle’’ karşılığını verdi.

Arınç: TBMM, başvuru olursa anında değerlendirir

TBMM Başkanı Bülent Arınç, teröre karşı K. Irak’a bir operasyon ihtimaline karşı "TBMM, kendisine yapılan başvuruyu anında değerlendirip karar alma imkânına sahiptir" dedi

Slovakya’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, son günlerde meydana gelen terör olayları hatırlatılarak, “Sınır ötesi operasyonda Meclis’in tavrı ne olur” sorusuna, şu cevabı verdi:

“Teröre karşı tek vücut dimdik, dipdiri olmalıyız ve bununla mücadelede bir an bile zafiyet göstermeden yolumuza devam etmeliyiz. Bu insanlık suçuna karşı el ele vermeliyiz. Aramızdaki farklılıkları bir kenara bırakarak terör karşısında birleşme ve bütünleşmenin zamanı olduğuna inanıyorum. Tabii bu olayların zamanlamasının önümüzdeki seçimlerle ilgili veya Kuzey Irak’ta olası bir operasyon ihtimaliyle ilgili olup olmadığı konusunda bir şey söylemek durumunda değilim.

Ancak defalarca tekrarlanmıştır ki, Irak’a, Kuzey Irak’a yönelik bir operasyon ihtiyacı doğduğunda bu ihtiyacın silahlı kuvvetler tarafından belirlenmesini takiben, hükümet tarafından siyasi karar haline getirilmesi halinde TBMM, kendisine yapılan başvuruyu anında değerlendirip karar alma imkânına sahiptir. Bunu defalarca söyledik. Terörle ilk kez karşılaşmıyoruz. Terörden en çok acı çeken ülkelerden biriyiz. Milletimizin acısını yürekten paylaşıyoruz.”

/ İSTANBUL

25.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Af Örgütü: Reformlar yetersiz

  BU HADİSE NASIL GERÇEKLEŞTİ?

  Erdoğan ve Arınç’tan Kuzey Irak sinyali

  Şırnak’ta hain tuzak

  Devlet vatandaşa güvenecek

  Reformlarda yavaşlama oldu

  Depremle ilgili 563 dâvâ zaman aşımına uğradı

  AB: Türkiye tartışılmayacak

  TBMM’ye başvuru yüzde 735 arttı

  Kissinger İstanbul’da konferans verecek

  Pusuladaki yerlerin kur'ası Pazar günü

  Rapor yırtan sendikacıya 6 ay hapis

  ABD heyeti, Türkiye’yi ziyaret edecek

  Terör zararları için başvuru süresi uzatıld

  Erdoğan, Sarkozy ile görüştü

  Ankara’da öğretmen öldürüldü

  Yılmaz adaylığını bugün açıklayacak

  Karatepe, aday adaylığından çekildi

  Sendikalardan saldırıya tepki

  RTÜK’e şikâyet yağdı

  Mağdur çocuklara SHÇEK'ten destek

  Nete yasal düzenleme

  Müezzinler, İstanbul’da yarıştı

  Harput ilgi bekliyor

  Sınavlar yaklaşıyor, veliler dikkat

  Tarif hırsızlarına ceza

  Bebekler yeterli beslenmeli

  Hasankeyf’in röntgeni çekilecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004