Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şahitler, Kur’ân’a el basabilecek

Amerika’nın North Carolina eyaletinde bir mahkeme şahit ya da jüri üyelerinin yemin ederken İncil haricindeki kutsal kitaplara da el basabileceğine karar verdi.

Wake County Yüksek Mahkemesi’nde görülen dâvâda, mahkemede yalnızca İncil’e el basılabileceği şeklinde yorumlanabilecek bir kanun maddesi açıklığa kavuşturuldu. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin (ACLU) başvurusunu değerlendiren Yargıç Paul Ridgeway, mahkemelerde İncil haricindeki kutsal kitaplar üzerine de yemin edilebileceğini karara bağladı.

Bazı yargıçların ‘Kutsal Kitaplar’ ifadesinden yalnızca İncil’in kastedildiği yorumunu yapması üzerine mahkemeye başvuran ACLU, bu konuya açıklık getirilmesini istemişti. ACLU, 2005 yılının Aralık ayında açtığı dâvâda, kanunun bütün kutsal kitaplar için geçerli olacak şekilde anlaşılması gerektiğini, aksi halde Hıristiyanlığı diğer dinlerden üstün tuttuğu için anayasaya aykırı olacağını savunmuştu.

ACLU, başvurusunun ‘bu konuda herhangi bir tartışma yaşanmadığı’ sebebiyle reddedilmesi üzerine dâvâyı yüksek mahkemede temyiz etti. Ocak ayında yüksek mahkemeye başvuran ACLU, dâvâcı Seyyide Metin’in 2003 yılında Kur’ân’a el basmasına izin verilmediği olayı örnek verdi.

North Carolina eyaletinin yüksek mahkemenin kararına bir ay içerisinde itiraz etme hakkı bulunuyor. ABD’de 7 Kasım 2006 seçimleriyle oluşan yeni kongrede yer alan ilk Müslüman milletvekili Keith Ellison da Kur’ân-ı Kerim üzerine yemin ederek görevine başlamıştı.

/ WASHINGTON

26.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze yerlebir

  İsrail Hamas'la temas kurmalı

  İsveç: Hamaslı vekiller salınmalı

  Bağdat'ta siviller hedef

  Sadr: İşgal güçleri çekilsin

  Hariri mahkemesi için şartlar oluşmalı

  Japonya’nın ‘salkım’ inadı

  Savaş bütçesi onaylandı, Beyaz Saray memnun

  Lübnan’a askerî yardım

  Şahitler, Kur’ân’a el basabilecek

  Kasırga mevsimi zor geçecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004