Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sele 8 can

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Uğurtaş, Kaçmaz, Demirkapı ve Karlıca köylerinde şiddetli yağışların yol açtığı selde 8 kişi öldü. Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, kayıp olduğu düşünülen 2 kişinin yaşadığını belirlediklerini, arama çalışmalarının sona erdirildiğini ifade etti.


Gül: Detayları bilmiyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, iki ABD savaş uçağının Türk Hava Sahasını ihlâl etmesiyle ilgili, “Uçaklarla ilgili Genelkurmay

Mecliste Sezer arbedesi

Cumhurbaşkanının Meclis’e iade ettiği Anayasa değişiklik paketinin ilk tur görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da yumruklaşmalar yaşandı.


  Gümrük kapılarında seçim 25 Haziran’da

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) havalimanları ve gümrük kapılarında oy kullanılmasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 25 Haziran pazartesi günü başlayacak ve 22 Temmuz pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek.


  Ağar ve Mumcu, TÜSİAD'ın konuğu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, ‘’Siyasî Parti Genel Başkanları ile Toplantı Dizisi’’ kapsamında bugün Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’yu ağırlayacak.


  Dışişleri, Genelkurmay’a göre adım atacak

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, iki ABD savaş uçağının Türk Hava Sahasını ihlâliyle ilgili nasıl bir adım atılacağına, olayla ilgili teknik bilgiler incelendikten sonra karar verileceğini bildirdiler.


  Ulusalcı paşalar: Türkiye tehdit altında

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Millî Güvenlik Kurulu (MGK) eski genel sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Türkiye’nin tehdit altında olduğunu savundular.


  TSK, Kosova'da komutayı devralıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kosova’daki Çokuluslu Güney Görev Kuvvetinin (MNTF-S) komutasını bugün bir yıllığına devralacak.


  Kıbrıs'ta frekans sorunu

KKTC’de Demokrasi Vakfı Başkanı Kudret Akay, ‘’Demokrasi Televizyonunun deneme yayınlarının, bir Kıbrıs Rum televizyon kanalı tarafından engellendiğini’’ belirterek, yetkili kurumların gerekli girişimleri yapmalarını istedi.


  Tabelâlar yenileniyor

Önceki günkü 2. olağan büyük kongresinde ismini Demokrat Parti olarak değiştiren Doğru Yol Partisi’nde yeni tabelâların siparişi verildi.


  Başbakan Erdoğan, mitinglere Siirt’ten başlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir haftalık miting programı belli oldu. Erdoğan, mitinglere 6 Haziran’da Siirt ve Batman’dan start verecek.


  Milletin DP’ye ihtiyacı var

Demokrat Parti’ye (DP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç milletin DP’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.


  CHP, solu temsil etmiyor

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Alman Yeşiller grubu üyesi Cem Özdemir, sola yakışmayan bir dil kullanmakla suçladığı CHP’nin şoven milliyetçilik yaptığını söyledi.


  Türkiye-AB Troykası toplantısı 4 Haziranda

Türkiye-AB Troykası toplantısı, bakanlar düzeyinde 4 Haziran Pazartesi günü Ankara’da yapılacak.


  Müjdelenmiş fethin 554. yıldönümü

İstanbul’un fetih yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ın çağ değiştiren zaferi konferanslarla halka anlatılıyor.


  Afetler küresel ısınmanın sonucu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabri Şener, dünyada yaşanan tabiî afetlerin artmasının sebebinin, küresel ısınma ve nükleer denemeler olduğunu savundu.


  Çanakkale Boğazına köprü projesi yeniden gündemde

İstanbul 3. boğaz köprüsü ve İzmit körfez geçişi projesiyle birlikte ulaştırma sektörünün üçüncü büyük boyutlu yatırımı olan Çanakkale boğaz köprü geçişi projesi, yeniden gündeme alınıyor.


  Öğretmenler iş değiştirmek istiyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE kurulu, Ankara’da 1500 eğitim çalışanıyla yaptığı Araştırma Raporu sonuçlarını açıkladı. Rapora göre öğretmenler iş değiştirmek istiyor.


  Engelliye ‘sosyal’ destek

Şanlıurfa’da, özürlülere yönelik evde bakım hizmeti ücreti için 400 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.


  Taziye evinde çökme

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde, cenaze evine taziye için gelenlerin oturduğu odanın zemininin çökmesi sonucu 4’ü ağır 11 kişi yaralandı.


  Erciş'te de sel felâketi

Van’ın Erciş ilçesinin Köycük, Keklikova, İncesu ve Aşağı Kozluca köylerinde meydana gelen selde kaybolan kadının cesedine ulaşıldı.


  Bebek masajı boy uzatıyor

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Bebeklerde bebek masajının uyku süresine, büyüme-gelişmeye ve annelerde kaygı düzeyine etkisinin incelenmesi” konulu araştırma, masaj uygulamasının bebeklerin ağırlık ve boy artışları üzerine olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkardı.


  Kur’ân okuyan Alman ekonomist Müslüman oldu

Alman ekonomist Simone Fleur(33) ile Türk Dr. Makine mühendisi Murat Mola (36) Side’de evlendi. Alman gelin, Türk eşi ile evlendikten sonra Müslüman olarak Meryem ismini aldı.


  Uçurtma şenliği

Küçükçekmece’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uçur Beni Uçurtmam Şenliği’ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004