Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kira stopajla vergilendirilecek

Maliye Bakanlığı, menkul kıymet araçlarında olduğu gibi, kira gelirlerinin de stopaj yoluyla vergilendirilmesi üzerinde duruyor. Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, başlatığı çalışmada, mevcut sistemde, kirada tek evi olanların genellikle kira geliri için beyanname vermediği, ev sayısı arttığında da beyanname düzenlense bile gerçek gelirin buraya yansıtılmadığını tesbit etti.


Açlık sınırı 626 YTL’ye geriledi

Türk-İş, 4 kişilik ailenin açlık sınırının Mayıs’ta, geçen aya göre yüzde 0.77 oranında gerileyerek 631 YTL 24 YKr’den 626 YTL 37 YKr’ye düştüğünü bil

500 milyar metreküp suyumuz iyi yönetilmeli

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin sahip olduğu yıllık yaklaşık 500 milyar metre küp suyun iyi yönetilmesi gerektiğini, mevcut


  100 günlük reform süreci olmalı

Ekonomideki gelişmeler ve seçim sürecinin piyasalara yansımalarını değerlendiren Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti, seçimlerin ardından tek parti iktidarı ya da koalisyon hükümeti kurulması durumunda, 100 günlük bir reform sürecinin ilan edilmesi gerektiğini söyledi.


  10 işçi çalıştırana vergi indirimi

Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan, IMF’nin karşı çıktığı teşvikleri 49 ile yayan tebliğ Resmî Gazete’de yayınlandı.


  Demirdöküm, Vaillant’a satılıyor

Koç Topluluğu, şirketlerinden Demirdöküm’deki yüzde 72,56 oranındaki hissesini Vaillant’a satacak.


  Kordsa, 200 milyon dolar harcayacak

Sabancı grubunun, Kordsa’nın dünyanın en büyük araç lastiklerine yönelik takviye bezi üreticisi konumunu sağlamlaştırmak amacıyla 200 milyon dolarlık yatırımı yapacağı bildirildi.


  Cezaevini, çini atölyesine çevirdiler

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevindeki mahkûmlar, yılda yaklaşık 6 bin çini ve seramik üretiyor. Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi Muhasibi Agah Gülseven, yaptığı açıklamada, cezaevinde oluşturulan çini atölyesinde, 50 tutuklu ve hükümlünün katılımıyla eğitim kursları düzenlediklerini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004