Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Tanpınar ödülleri bu yıl roman dalında

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Yerel Gündem 21’in (OSYEG); edebiyatımızın büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar anısına 2001 yılından bu yana edebiyatın değişik dallarında düzenlediği yarışma bu yıl roman dalında yapılacak.

Bu yıl 7.’si yapılacak yarışmanın jüri üyeliğini, Hilmi Yavuz başkanlığındaki; İhsan Deniz, Füsun Akatlı, Latife Tekin, Cihan Aktaş, Metin Önal Mengüşoğlu, Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Prof. Dr. Abdullah Uçman ve Yard. Doç. Dr. Laurent Mignon’dan oluşan Seçici Kurul yapacak. Yarışmanın duyurusu amacıyla Haraççıoğlu Medresesi’nde düzenlenen basın toplantısına; Jüri üyeleri Hilmi Yavuz, İhsan Deniz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Metin Önal Mengüşoğlu ve Laurent Mignon katıldı. Osmangazi Belediye Başkan Vekili ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Jüri Başkanı Hilmi Yavuz, “Yarışmanın edebiyatımıza yeni eserler kazandırmasını bekliyoruz” dedi. Başvuruların 4 Haziran 2007 tarihinden itibaren kabul edileceği yarışmaya katılımın bir eserle sınırlandırıldığını kaydeden Yavuz, eserlerde sayfa sınırlaması konulmadığını bildirdi. Yavuz, Ahmet Hamdi Tanpınar anısına düzenlenen yarışmanın son katılım tarihinin 30 Kasım 2007 olarak belirlendiğini ifade etti. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilginin www.osmangazi.bel.tr internet adresinden alınabileceği de kaydedildi.

Yeni Asya / İSTANBUL

03.06.2007


 

Altın Koza dünyaya açılıyor

14. Altın Koza Film Festivali Genel Koordinatörü Fevzi Acevit, ‘’Festivalle Adana’yı Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa sinemalarının buluşma noktası haline getirip, turizm hedefine katkı sağlayacağız’’ dedi.

Acevit, yaptığı açıklamada, 4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl yabancı filmleri de ihtiva ettiğini ve uluslar arası statü kazanması için önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Festivalin ‘’Ödüllü Akdeniz Filmleri Seçkisi’’ bölümünde, Akdeniz ülkeleri sinemasının birçok ödül kazanmış filminin Türkiye prömiyerinin Adana’da yapılacağını kaydeden Acevit, bu filmler arasında, yönetmenliğini Kim Rossi Stuart’ın yaptığı ‘’Libero Da Oynarım’, Branko Schmidt’in ‘’Kavun Yolu’’ ve David Marques’in ‘’İnziva’’ adlı filmlerinin sayılabileceğini bildirdi.

Türkiye’nin bir Akdeniz ülkesi, Adana’nın da bir Akdeniz şehri olduğunu vurgulayan Acevit, şunları kaydetti:

‘’Akdeniz sinemasının nabzının Adana’da atmasını sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda, ulusal sinemaya verdiğimiz önceliği bozmadan, Akdeniz havzasındaki ülkelerin sinemasını Altın Koza’da yarışmalı bölümler halinde buluşturmayı hedefliyoruz. Akdeniz havzasında, Fas’tan Mısıra, oradan Türkiye’ye ve Portekiz’e kadar çok farklı kültürde ülkeler var. Adana’yı Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa sinemalarının buluşma noktası haline getirip, turizm hedefine katkı sağlayacağız.’’

Bunun yanı sıra bu yıl festival için sosyal bir tema olarak ‘’çocuk haklarının’’ belirlendiği belirtildi.

/ ADANA

03.06.2007


 

İstanbul Müzik Festivali başladı

‘’35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’’, Aya İrini’deki açılış konseriyle başladı.

Ünlü besteciler Bach, Paganini ve Heidrich’in eserlerinin sunulduğu konserde, aralarında Cihat Aşkın, Özcan Ulucan, Atilla Aldemir, Erkin Onay, Esen Kıvrak, Çağ Erçağ ve Boğaziçi Dörtlüsü üyelerinin de bulunduğu orkestra, 35. yılda Onur Ödülü alacak olan Ayla Erduran ve İdil Biret’e eşlik ettiler.

Festival galasında ise yarın Aya İrini’de Romanyalı opera san’atçısı Angela Gheorghiu sahne alacak. Gheorghiu’ya Ion Marin yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. İstanbul’da Köln Günleri faaliyetleri kapsamında Gürzenich Dörtlüsü ile Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün sahne alacağı konser, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

/ İSTANBUL

03.06.2007


 

IRCICA’dan tezhip ve ebru sergisi

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezince (IRCICA), “Tezhip ve Ebru Sergisi’’ düzenleyecek.

IRCICA’dan yapılan yazılı açıklamada, serginin, 6-18 Haziran tarihleri arasında, geleneksel san’atları yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, Yıldız Sarayı Çit Kasrı’ndaki sergide, Derya Soyyiğit, Nurcan Toprak ve Özlem Bulut’a ait 30 eserin yer alacağı bildirildi.

/ İSTANBUL

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004