Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ANAVATAN birleşmekten vazgeçti

ANAVATAN 9. Olağan Büyük Kongresi ASKİ Spor Salonunda yapıldı. Anavatan Partisi ile DYP'nin DP çatısı altında birleşmesi dün Erkan Mumcu'nun açıklamalarıyla sona erdi. Mumcu, “Bu birleşmeyi millet için bir çare olmaktan çıkarıp kendileri için iktidar ortaklığına dönüştürmek isteyenlere meydan okuyorum” dedi.


Sarkozy de fikir değiştirecek

Son dönemde Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olumsuz bakış açılarının dile getirildiğinin hatırlatılması üzerine Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder

Ağar: Kongrenin sonucunu bekliyorum

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, yazılı bir açıklama yaparak ANAVATAN lideri Erkan Mumcu’ya cevap verdi. Ağar, “Biz DP adını aldık, sıra ANAV


  İsveç’teki öğrenciler: İnancımıza saygı var

İstanbul Bağcılar’daki lisedeki kız öğrencilerin bir odada namaz kılmaların gizli kamera görüntülerinin yer alması, Türkiye içindeki insanları olduğu kadar, yurtdışındakiler tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.


  Almanya’da serbest olan Türkiye’de yasak olur mu?

Üniversite eğitimini Almanya'da alan (Fachhochschule Münster / Universty of applied Sciences) Gülsüm Çerman, namaz kılabilmek için fakültenin sekreteri ve dekanıyla görüştüğünü hatırlatıp, “Talebimi gayet nazik ve olumlu karşıladılar. Hemen namaz kılabileceğim bir oda tahsis ettiler” dedi. Çerman, Türkiye'de bazı kimselerin 'namaz düşmanlığını' da anlayamadığını söylüyor.


  CHP’de vekiller tedirgin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Taban istiyor, değişim şart” sözleri yeniden aday olan milletvekillerini tedirgin etti.


  Rice: AB, Türkiye ile güç kazanır

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Müslüman gelenekleriyle laik demokrasisini entegre etmeyi sürdüren Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınmasının, AB’yi güçlendireceğini söyledi.


  Ayağ ve Gaydalı istifa etti

Edirne Milletvekili Ali Ayağ ve Anavatan Partisi Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, partilerinden istifa etti.


  MHP: İttifak ya da koalisyon yapmayacağız

MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Şandır, ‘’Seçimlerden önce veya sonra kimseyle ittifak ya da koalisyon yapmayacağız. Hedefimiz tek başına iktidar’’ dedi.


  Göçler tehdit ediyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, Türkiye’nin de uzun yıllar gündeminde olan terörizmin son dönemde yeniden gündemdeki ağırlığını artırdığını belirterek, terör olaylarının artmasında iç göçlerin ve küreselleşmenin getirdiği sorunların etkisi olduğunu söyledi


  Tuksaklar serbest bırakılsın

Özgür-Der, Irak Kürdistanı’nda bir yıldır tutsak bulunan üyeleri Metin Demir, Mustafa Eğilli ve Hasip Yokuş’un serbest bırakılması çağrısında bulundu.


  Genelkurmay, 291 memur alacak

Genelkurmay Başkanlığı, çoğunluğu Ankara ve İstanbul olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Elazığ, Sarıkamış, Van, Edirne, Sinop, Çanakkale, İskenderun, Kars, Tekirdağ ve Kayseri’deki çeşitli birliklerde görevlendirmek için 291 memur alacak.


  Polisin yetkileri arttırılıyor

TBMM Genel Kurulunda, kolluk kuvvetlerine, suçun önlenmesine ilişkin yeni yetkiler tanıyan kanun teklifinin 3 maddesi, değişikliklerle kabul edildi.


  Referandum süresi ile ilgili teklif kabul edildi

TBMM Anayasa Komisyonu’nda anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında öngörülen 120 günlük sürenin 45 güne indirilmesini düzenleyen kanun teklifi kabul edildi. Düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılacak.


  Silâhlar kalem olsun

Düğünlerde silâh kullanılmayacağına dair sözleşme isteyen Osmaniye polisi, ‘’Silâhlar Kalem Olsun’’ kampanyasını da çeşitli vasıtalarla yürütüyor. Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, yaptığı açıklamada, bütün toplumların yasalarında, anayasalarında, insan hakları sözleşmelerinde ve kutsal kitaplarda teminat altına alınmış en temel hakkın, insanın hayat hakkı ve vücut bütünlüğü olduğunu söyledi.


  10 bin yeni korucu

Geçici köy korucularının sosyal haklarında iyileştirme yapan ve korucuların sayısını 30 binden 40 bine çıkarmayı öngören 5673 sayılı ‘’Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


  Madde bağımlılığı şiddete yöneltiyor

Hatay’da ‘’Madde Bağımlılığının Şiddet ile İlişkisi’’ konusunda lise ve üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırmaya göre, sigara kullananların yüzde 68’inin şiddete uğradığı, yüzde 52’sinin de başkasına şiddet uyguladığının tesbit edildiği bildirildi.


  ‘Kene’ ölüm sebebi

Geçen yılın ilk 5 ayında teşhis konulan kene vaka sayısının 94 olduğu, bunlardan 5’inin öldüğü, bu yılın aynı döneminde ise 107 vaka görüldüğü, bunlardan yine 5’inin öldüğü belirtildi.


  Sıcaklar, kalbe zarar

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye’de bütün ölümlerin ilk sırasında kalp-damar hastalıklarının yer aldığı, vatandaşların özellikle yaz aylarında daha fazla dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.


  YSK’dan Meltem ve Mesaj TV’ye ceza

Yüksek Seçim Kurulu, seçim yasaklarına uymadıklarına karar verilen Meltem TV ve Mesaj TV’ye 3’er kez program durdurma cezası verdi.


  İş kazası ve ölümleri artıyor

İş kazaları ve bu kazalar sonucu meydana gelen ölüm ve sakatlıklar artıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş teftiş raporuna göre, kazalar sonucu 916 işçi öldü, 3 bin 233 işçi yaralandı, 758 işçi sakat kaldı, 121 işçide de çeşitli sağlık sorunları oluştu.


  İHH gezici aşevi sel bölgesinde

Ağrı ve Van’da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye giden İHH ekipleri gerekli yardım malzemelerini dağıttı. İHH Gezici Aşevi ise hergün selzedelere sıcak yemek dağıtıyor.


  Avustralyalılar, Gelibolu’da atalarını andı

Avustralya’da faaliyet gösteren bir tuğla fabrikasının bayilerine yönelik düzenlediği gezi kapsamında, yaklaşık 250 turist yolcu gemisiyle geldikleri Gelibolu Yarımadası’nda atalarını andı.


  4 kişinin öldüğü otomobilde ‘hayalet silah’

Afyon’da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 2 kişi hafif yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin içinde bulunduğu otomobilde bir adet “hayalet silâh” olarak bilinen Glog marka silâh, bir otomatik silâh, bu silâhlara ait şarjör ve mermiler ile içimlik esrar bulundu.


  Yargıtay'dan Gülen dâvâsına bozma talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Terörle Mücadele Yasası’na muhalefetten yeniden yargılandığı dâvâda beraat eden Fethullah Gülen hakkındaki kararın, ‘’zamanaşımı süresinin dolması’’ sebebiyle bozulmasını istedi.


  Kartal, AB yolunda

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nce düzenlenen “Türkiye’nin AB Yolculuğu, AB Destekli Proje Üretimi” konulu sempozyum, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004