Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi için istikrar şart

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomide, istikrarın sağlanması için güçlü iktidarın olması ve tek partinin iktidara gelmesi gerektiğini belirterek, ‘’Allah Türkiye’yi koalisyonlardan korusun’ dedi. Unakıtan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu gala gecesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracatının, bu hükümetin göreve gelmesinden sonra 3-4 katına çıkarıldığını belirtti.


Faiz artışları ekonomi için risk

Oyakbank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, ekonominin gidişatının global etkilerle çok daha paralellik gösterdiğini, bu sebeple global anlamda faiz oranları

Kredi kartı aidatında tüketici haklı

Nevşehir 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, kredi aidatları ile ilgili dâvâ açan bankaları haksız buldu.


  Fakir de et yiyebilecek

Ürünlerine KDV indirimini yansıttıklarını belirten et üreticileri, sektörün ve pazarın canlanacağını bildirdiler. İstanbul Expo Center’da (Dünya Ticaret Merkezi) gerçekleştirilen MCF’2007 Kırmızı & Beyaz Et ve Et Ürünleri Fuarı’na katılan et üreticileri, gıda maddelerine uygulanan yüzde 10 KDV indirimini ürünlerine yansıttıklarını söylediler.


  Dış ticaret hacmi rekor kırdı

Türkiye’nin yıllık dış ticaret hacmi Nisan ayı sonu itibariyle 235.4 milyar doları aşarak son 6 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, dış ticaret açığı ise bu yılın ilk üç ayına kıyasla en düşük seviyesine gerileyerek 52.2 milyar dolara düştü.


  SGK’nın taşınmazları satılacak

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) hizmet gereği ihtiyaç duymadığı yaklaşık 400 taşınmaz, rayiç bedeli üzerinden satılacak.


  Motosiklet keyfi ÖTV engeline takıldı

Son yıllarda satış rakamlarında rekorlar kıran motosiklet sektörü, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) engeline takıldı. Firmalar, geçen yıl yüzde 8’den yüzde 37’ye kadar yükselen ÖTV’yi bu yıl fiyatlara yansıtınca satışlarda düşüş yaşandı.


  Dört ayda 43.8 milyar YTL vergi toplandı

Maliye Bakanlığı, yılın ilk dört ayında 43.8 milyar YTL vergi topladı. Hazine’nin Mayıs ayına ilişkin “Kamu Borç Yönetimi Raporu”na göre, Maliye Bakanlığı, yılın ilk dört ayında 43.8 milyar YTL vergi topladı


  Avrupa’nın Uzakdoğusu olabiliriz

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) Başkanı Halit Narin, Türkiye’de tekstil sektörünün yavaş yavaş devrini tamamlamakta olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004