Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bütün kupalar Fener'e

100. yılında futbol, basketbol ve yüzmede şampiyon olan F.Bahçe'de büyük bir sevinç yaşanıyor. F.Bahçe Ülker antrönörü Aydın Örs, "Şampiyonluk birkaç gün sonra bitecek, ama bu şampiyonluk tarihe yazılacak. Ölsek bile tarihe yazılacak. Bu bakımdan, bu başarı başka anlam taşıyor" dedi.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'i şampiyonluğa taşıyan antrenör Aydın Örs, büyük bir kulübün 100. yılında şampiyon olmaları nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Örs, 100. yıldaki şampiyonluğun kendilerine kısmet olduğunu belirterek, ''Bunu hazırlayan insanlar var. Oyuncuları kutluyorum. Sahada neredeyse parkeyi yiyecek şekilde hazırlandılar. Avrupa'nın hangi takımı karşımızda olsaydı yenerlerdi'' diye konuştu. Efes Pilsen'in başında 5 şampiyonluk yaşadığını hatırlatan antrenör Örs, ''Bu 6. şampiyonluğum çok anlamlı oldu. 10 yıl sonra tekrar şampiyonluk sevinci yaşadım. Efes'e teşekkür ediyorum. Antrenörlüğüme çok katkı yaptı. Taraftar konusunda da kısıtlama yapmadılar. Bu da büyüklüğü gösteriyor'' dedi.

BUNU TARİH YAZACAK

Şampiyonluğun birkaç gün yaşanacağını kaydeden Aydın Örs, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şampiyonluk birkaç gün sonra bitecek, ama bu şampiyonluk tarihe yazılacak. Ölsek bile tarihe yazılacak. Bu bakımdan, bu başarı başka anlam taşıyor. Bu kulübün hedefi şampiyonluk olmamalı. Avrupa Ligi'nde bir şeyler yapmalıyız. Gelecek sene çok daha iyi performans göstereceğiz. Şampiyonluk her zaman kazanılır, önemli değil. Avrupa'da başarılı olmalıyız.''

BAŞKAN YILDIRIM'A TEŞEKKÜR

Salonu dolduran 12 bin taraftara da teşekkür eden başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi: ''Öncelikle başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Sezon içinde zor dönemlerimiz oldu. Başkan ve yöneticiler arkamızda durdu. Aileme de teşekkürlerimi sunuyorum. Bana büyük destek verdiler. Camiada herkes anormal bir şekilde çalıştı. Şampiyonluk tesadüf değil. Bunun olacağını biliyorduk.''

İbrahim Kutluay: Şampiyonluğu biz hakettik

Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyunculardan İbrahim Kutluay, 100. yılda şampiyon olmaları nedeniyle ayrıca gurur yaşadıklarını belirterek, ''Şampiyonluğu en çok isteyen takım bizdik. Böyle bir takımın oluşmasında katkısı olan başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Şampiyonluğu hak eden bizdik'' derken, playoff final serisinin en iyi performansını gösteren Damir Mrsic ise ''Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmadı. Bize inanılmaz güç verdiler. Bu sene bizim için çok önemliydi. Şampiyonluğumuzu taraftarlarımızla geç saatlere kadar yaşayacağız'' dedi.

F.Bahçe eğlendi

Beko Basketbol Ligi finalinde Efes Pilsen'i 40'lık seriyle geçerek şampiyon olan Fenerbahçe Ülker'in oyuncu ve yöneticileri, şampiyonluğu, Etiler'deki bir gece kulübünde eğlenerek kutladı. Kutlamalara, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, antrenör Aydın Örs, oyuncular Ömer Onan, Zeki Gülay, Damir Mrsic'in de aralarında bulunduğu basketbolcular ve kulüp yöneticileri katıldı.

03.06.2007


 

Gerets: Köln Mondragon'u almakla iyi yaptı

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets, Alman Express gazetesine yaptığı açıklamada, Köln'lülerin Mondragon'un transferinden mutlu olmaları gerektiğini belirterek, ''Mondragon hem iyi bir insan hem de iyi bir kalecidir'' dedi. eti.

Almanya İkinci Lig takımlarından FC Köln'ün Menajeri Michael Meier, Galatasaray ile bir dostluk maçı yapmak için görüştüklerini açıkladı. Meier, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, kaleci Faryd Mondragon'un bir basın toplantısı düzenleyerek Galatasaray'dan ayrıldığını bildirdiğini hatırlatarak, ''Biz Mondragon ile her konuda anlaştık. Şimdi de Galatasaray ile bir dostluk maçı için görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı noktalar halledildikten sonra, önümüzdeki günlerde kesin bir sonuca varacağız'' dedi.

Öte yandan, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets, Alman Express gazetesine yaptığı açıklamada, Köln'lülerin Mondragon'un transferinden mutlu olmaları gerektiğini belirterek, ''Mondragon hem iyi bir insan hem de iyi bir kalecidir'' dedi. Mondragon'un tam bir profesyonel olduğuna işaret eden Gerets, şunları söyledi:

''Mondragon çok kaliteli bir oyuncu. Bunu her teknik adam itiraf etmeli. Kendisi çok ciddi bir kaleci. Mesleği için yaşayan tam bir profesyonel. Saha dışında da çok eğlenceli bir kişilik, kısaca çok iyi bir tip.'' Gazete ayrıca, Mondragon'un ülkesi Kolombiya'ya tatile gittiğini ve 21 Haziran'da FC Köln kampına katılacağını belirtti.

03.06.2007


 

Korkmaz: Bursa sahada savaşacak

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde yapılan imza töreni ile kendisini 2 yıllığına Bursasporlu yapan mukaveleyi imzaladı.

Bursa`nın başarıya susadığını anlatan Bülent Korkmaz, savaşan, mücadele eden, kentini ve kulubünü severek herşeyini feda eden futbolculardan kurulu bir takım oluşturacaklarını söyledi. Korkmaz, "Bu kulübün başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah hep beraber istediğimiz yerlere, Bursa`nın istediği, özlediği yerlere gideriz. İnşallah sonu iyi biter. Kazandıkça hedef ortaya çıkacak. Savaşan mücadele eden bir takım oluşturacağız. Takımımız, kenti, kulubü ve işini seven herşeyini feda eden futbolculardan kurulu olacak" diye konuştu.

TALEPLERİ YERİNE GETİRİLECEK

Bursaspor Kulubü Başkanı Ali Karasu ise, taraftarın talebi doğrultusunda değişim yaparak Bülent Korkmaz ile anlaştıklarını ifade ederek, "Bülent Hocamız takımı en iyi yerlere götürecektir. Transfer konusunda hocamızın bütün taleplerini yerine getireceğiz" dedi.

03.06.2007


 

Ertuğrul Sağlam: Gökhan ve M. Topuz'u istiyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni ekibinde başarılı olmak için çok daha fazla çalışmasının gerektiğini belirtirken, ''En büyük avantajımız gençliğimiz ve dinamizmimizdir'' dedi.

Sağlam, BJK TV'de yer alan röportajında büyük bir sorumluluk aldığının bilincinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çok iyi biliyorum ki çok daha fazla çalışmamız gerekir. Daha fazla üretken olmamız gerekir. Daha fazla sorumluluk almamız gerekir. Sorumluk almamız ve iyi biçimde yerine getirmemiz lazım. Öncelikle hedefimiz bizi bu göreve layık gören camiamızın bize karşı olan inanç ve güvenini daha da sağlamlaştırmak, perçinlemek olacaktır. Bunun dışında, hem oynadığı oyunla hem de saha içi ve dışındaki davranışlarıyla Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan değerleri ön plana çıkararak, Beşiktaşlılık duruşunu tüm sporcularımızla beraber bütün spor kamuoyuna göstererek, taraflı tarafsız herkesin beğeni ve sempatisini kazanmaktır.''

Beşiktaş'ta kaliteli yabancıların olduğunu ve bazı nedenlerden dolayı geçtiğimiz sezon boyunca gerçek performanslarını sergileyemediklerini söyleyen Ertuğrul Sağlam, ''Beşiktaş taraftarı şundan emin olusun ki, biz bütün futbolcularımızın performanslarını geçtiğimiz sezonun üzerine çıkartacağız. Bu da takıma olumlu katkı sağlayacak'' şeklinde konuştu. Eski takımındaki oyuncular Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u çok sevdiğini ve onların üzerinde büyük emeklerinin olduğunu belirten Sağlam, ''İki değerli futbolcuyu takımımızda görmek isterim. Ama Kayserispor'un çok kesin kararı var, onları bırakmak istemiyor. Transferleri bir gün söz konusu olursa bizim olduğumuz yer öncelikli olacaktır'' dedi.

Futbolu bıraktıktan sonra Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet etmeyi düşündüğünü ve gelecek beklentilerinin arasında Beşiktaş'ta çalışmanın da olduğunu dile getiren genç çalıştırıcı, ''Sayın başkanımızın da belirttiği gibi en genç yönetim en genç antrenör ve en genç takıma sahibiz. Bu üçlü birbiri ile iyi uyum içinde çalışıp güzel şeyler yapacağız. Bu bizim için önemli bir avantaj bunu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Allah hiç birimizi utandırmayacaktır'' diye konuştu.

03.06.2007


 

Ulusoy soruyor: THY neden bıraktı?

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Futbol Federasyonu'na sponsor olmak için sırada bekleyen çok önemli şirketler olduğunu belirti.

Ulusoy, Türk Hava Yolları'nın sponsorluk anlaşmasını bozmasını ise hala anlayamadığını söyledi. Ulusoy, sponsorluk çalışmalarıyla ilgili verdiği bilgide, ''Almanya'da bir banka, Türkiye'de 2 önemli banka bizden haber bekliyor. Docebank Almanya'da bizden haber bekliyor. Teklifleri çok cazip. Daha önce onlarla görüştük ve anlaşmak istiyorlar. Eğer olmazsa Türkiye'de 2 banka bizden haber bekliyor. DeuceBank olmazsa Türkiye'deki 2 bankadan birine karar vereceğiz ve hemen imza atacağız'' dedi.

03.06.2007


 

Mamur yeniden Kayseri başkanı

Kayserispor Kulübü Genel Kurulu yapıldı. Yönetim kurulu başkanlığı görevine yeniden seçilen Recep Mamur, ''Başarılı hiçbir futbolcumuzu satmayacağız'' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki genel kurulda, divan başkanlığını Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız yaptı Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Kayserispor'un 2 yıldır başarılı bir futbol ortaya koyduğunu, son 2 sezonu 5. sırada tamamladığını, İntertoto ve UEFA kupalarına katılma başarısını yakaladığını ifade etti. Yapılan seçimlerde tek aday olan Recep Mamur'un listesi, oy birliğiyle seçimi kazandı.

03.06.2007


 

Beşiktaş Sağlam'laştı

10 Ocak 2007 tarihli yazımızda “Beşiktaş yönetimi keşke gelecek yılı şimdiden düşünerek yerli bir teknik direktörle mesela Ertuğrul Sağlam ile anlaşsa ve lig biter bitmez takımı ona teslim etse ne kadar isabetli olur” demiştik. Başkan Yıldırım Demirören’in ağzından Ertuğrul Sağlam ismini duyunca çok sevindim.

Tigana’dan sonra yabancı bir teknik adam yerine Kayseri de başarısını ispatlamış, Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu iyi bilen Ertuğrul Sağlam inanıyorum ki, Beşiktaş’a hem Şampiyonlar Ligi hem Süper Lig de başarı getirecektir. Bu arada Beşiktaş kulübü yöneticileri ve başkanını Ertuğrul Sağlam hakkındaki tartışmalarda takındığı olumlu tavır yüzünden ayrıca kutlamak istiyorum. Zannediyorum Beşiktaş’ı karıştırmaya yönelik kasıtlı haber yapanlara en güzel cevabı vermiş oldular.

Beşiktaş teknik direktör problemini halletmenin yanı sıra kaleci Hakan ve Tello transferleri ile de eksiklerini gidermeye başladı. Bir stoper, bir orta saha ve bir de forvet transferi ile kadrosunda bulunan İbrahim Akın, Baki Mercimek, Burak Yılmaz ve Mehmet Sedef’i de kazanarak başarılı olacağına inanıyorum.

Nidai PAKSOY

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004