Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Angela Merkel, İran’a öfkeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunun, gelecek hafta Heiligendamm kentinde düzenlenecek G-8 zirvesinde de ele alınacağını söyledi.

Merkel, Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, İran’la yaşanan krizle ilgili sürecin BM’de devam ettiğini, ancak hazırlık amacıyla bu konuyu Heiligendamm’da da ele alacaklarını belirterek, “Hem ekonomik yaptırımlar hem de çok ciddi şekilde yaptığımız müzakere önerilerinin yenilenmesi konusu da görüşülecek” dedi. Tahran yönetiminin, “Transrapid” adı verilen Alman hızlı tren projesiyle de ilgilendiğinin hatırlatılması ve bu konuda İran’a yardım edilmesini doğru bulup bulmadığına ilişkin soruya karşılık da Merkel, “Açıkça söyleyeyim; hayır. Transrapid yapımında, cumhurbaşkanının sürekli şekilde İsrail’i yok etmek istediğini söyleyen bir ülkeye Alman yardımı sağlanmasının tümüyle kabul edilemez olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Doğu Avrupa’da kurulması planlanan füze savunma sistemleri konusunda G-8 zirvesinde ABD Başkanı George Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında arabuluculuk yapıp yapmayacağına dair soruyu da Merkel, şöyle cevapladı: “Rusya Devlet Başkanının temmuz ayı başında Amerika’ya gitme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Amerikan Savunma Bakanının da Moskova’ya gitmesini olumlu karşıladım. Bence her ikisinin de arabulucuya ihtiyacı yok. Aralarındaki sorunu kendileri çözebilecek güçteler.”

İran’ı ve diğer bazı ülkeleri de potansiyel bir tehdit olarak gördüğünü ifade eden Merkel, “Soğuk Savaş döneminin sona ermesinden sonra Rusya’yla oluşturulan ilişkilerin ışığında bütün düşüncelere rağmen işbirliği yapılması gerektiğine inanıyorum. Kesin olan şey; bu silahlar Rusya’ya yönelik değil. Ruslar da bu projeye en iyi şekilde dahil edilmeliler” dedi.

/ BERLİN

04.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nejad: İsrail’in sonu için düğmeye basıldı

  Irak'ta 15 ölü

  İngiliz ordusu çekilmek için bastırıyor

  Angela Merkel, İran’a öfkeli

  Filistin havantopu, İsrail askerlerini vurdu

  AB, hoşgörüsüzlükten endişeli

  Fethülislâm’dan UNIFILL’e suçlama

  Tam 19 yıl sonra komadan çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004