Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB, hoşgörüsüzlükten endişeli

France 24 televizyon kanalı ve Herald Tribune gazetesinde yayınlanan Novatris/Harris Interactive tarafından yapılan bir kamuoyu anketine göre, Fransızların bir çoğu, diğer Avrupalılar gibi göçmenler için kota getirilmesini istiyor.

Fransızların yüzde 62’si göçmenlere sosyal yardım hakkını sadece göç ettikleri ülkenin vatandaşlığını aldıktan sonra verilmesinden yanalar. Ankete göre, Avrupalı komşularına göre göçmenlik konusunda daha açıklar. İngilizlerin yüzde 67’si, İtalyanların yüzde 55’i, Almanların yüzde 55’i, Fransızların yüzde 32’si ve İspanyolların yüzde 45’i ülkelerinde çok fazla göçmen olduğunu düşünüyor.

İtalya, İngiltere ve Almanya’da çoğu vatandaş kaçak göçmenlerin yeniden ülkelerine geri gönderilmesi istiyor. Ama sadece Fransızlar’ın yüzde 34’dü böyle bir fikirden yana.

Avrupa Konseyi Başkanı Eva Smith-Asmussen, yabancılara karşı hoşgörülü ülkeler dahil Avrupa’nın açıklık ve tolerans değerlerini kaybetmesinden kaygı duyduğunu ifade ederek, “Avrupa tolerans gibi değerler üzerine kurulu. Ama bir anda tek önemli olan konu güvenlik oldu ve diğer konular unutuldu” dedi.

Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı ırkçılığa ve hoş görmezliğe karşı raporunda, ırkçılık ve ırk ayrımının bugünkü aldığı şekillerinin ‘kompleks ve kaygılandırıcı’ olduğu vurgulanıyor.

Komisyon, AB üyesi ülkelerde ‘ırkçılık ve hoş görmezlik olaylarını’ gözlemledikten sonra bazı medya tarafından sürdürülen negatif ortamdan ve politikacıların konuşmalarındaki kullanılan ırkçı argumanlardan ‘çok fazla endişeli’ olduğunu belirtti.

Rapora göre, Çok kültürlü toplumlarda küreselleşme ve ekonomik krizlerinde doğurduğu etkiler nedeniyle, yabancı düşmanı söylemler yükselişte.

Bu durumdan özellikle göç talebinde bulunanlar ve kaçak göçmenler etkilendi. Rapora göre, göç konusundaki tartışma yalnızca sertleşmekle kalmayıp, toplumdaki bütün kesimlerde, özellikle yabancıların üzerinde kötü bir görüntü bırakmaya başladı. Siyasilerin tüm çabalarına rağmen, bu süreç ırkçılığa zemin hazırlıyor ve günlük hayatta ayırımcılık devam ediyor. Yasadışı ayrımcılığı ilan etmek yeterli değil ,aynı zamanda bu durumla mücadele etmek de gerekiyor.

/ BRÜKSEL/PARİS

04.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nejad: İsrail’in sonu için düğmeye basıldı

  Irak'ta 15 ölü

  İngiliz ordusu çekilmek için bastırıyor

  Angela Merkel, İran’a öfkeli

  Filistin havantopu, İsrail askerlerini vurdu

  AB, hoşgörüsüzlükten endişeli

  Fethülislâm’dan UNIFILL’e suçlama

  Tam 19 yıl sonra komadan çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004