Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sınırlara hakim olmak

Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ve Ankara-Ulus’u kana bulayan terör saldırısının ardından gündeme taşınan sınır ötesi harekât tartışmaları sürüyor. Kuzey Irak’taki PKK varlığına yapılacak bir operasyonun faydadan çok zarar getireceğini belirten dış politika uzmanları ve yorumcular, sonu belirsiz bir maceraya atılmanın sakıncalarından söz ediyorlar. Kuzey Irak’ta PKK militanları ve peşmergeler ile ABD askerî güçlerinin bizi karşılayacağını belirten yorumcular, önce sınırlarımıza hakim olmamız gerektiği konusunda birleşiyorlar.

ABD: TSK GÜÇ KULLANMASIN

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ‘’Türk Ordusu Kuzey Irak’ta kuvvet kullanmasın’’ dedi.

Gates, Singapur’da katıldığı güvenlik toplantısına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ‘’Ayrılıkçı Kürtler konusunda Türkiye ile birlikte çalışmayı ve Türkiye’nin emniyetini muhafaza gayretlerini destekliyoruz. Ancak Türkiye’nin Kuzey Irak’a tek taraflı müdahalesi gerilimi artırır’’ diye konuştu.

‘’Türkiye’nin Kürt terörizmi hususunda hakikî kaygıları vardır. Türkiye ile bu sorunda Türkiye’nin kendi toprakları içinde denetimi sağlaması hususunda ortak çalışmalarımız sürmektedir’’ diyen Gates, ‘’ABD’nin askerî çözüm dışındaki telkininin Ankara tarafından dikkate alınıp alınmadığının’’ sorulması üzerine, ‘’Zannederim’’ cevabını verdi.

Gates, ‘’Türk yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor ve özel temsilcimiz (emekli General Joseph Ralston) soruna derinden muhatap’’ dedi. Talabani ve Barzani biraraya geldi Bu arada. Irak’ın kuzeyindeki Kürt partilerinin üst düzey yöneticileri, bölgede yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Süleymaniye’ye bağlı Dukan kasabasında bir araya geldi. Görüşmelere Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkanı (IKYB) ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi ve Bölge Başkanı Mesut Barzani (IKDP) ile Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani ve iki partinin üst düzey yetkilileri katılıyor. IKYB Başkanı Talabani, tedavi görmek üzere gittiği ABD’den dönmüştü. Talabani, Beyaz Saray’da Başkan George Bush’la da görüşmüştü. IKDP lideri Barzani ise dün Irak Başbakanı Nuri Maliki ile Erbil’de ortak basın toplantısı düzenlemişti. Maliki ve Barzani, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenlemesini istemediklerini ifade ederek, problemlerin diyalog yoluyla çözülmesini istemişlerdi. Bu arada, Irak’ın kukla Başbakanı Maliki de komşuların Irak’a sınır ötesi bir operasyonunu kabul etmediklerini ve buna mukabil, Irak topraklarının da komşulara zarar vermesi için kullanılamayacağını söyledi.

04.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Okulda namaz genelgeyle serbestti

  Sınırlara hakim olmak

  CHP halkın karşısında statükonun yanında

  Bağış: Türkiye’ye hata yapan cevabını alır

  ANAVATAN’dan istifalar sürüyor

  Listeler, YSK’ya bugün bildirilecek

  Unakıtan: Özal gözümüzü açtı

  Amasyalı, adaylık başvurusunu çekti

  TBMM tatile girdi

  Türk savunma füze sistemlerine dünya firmaları talip

  Susuz yaz endişesi

  Son sınıflara 1 hafta OKS izni

  Türkiye ile Rusya kaçakçılığa karşı işbirliği yapacak

  İki ayda 140 terörist etkisiz hale getirildi

  Rauf Denktaş, taburcu edildi

  17 yeni üniversiteye rektör

  Klima şişmanlatıyor

  Matematik hiç bu kadar komik olmamıştı

  Yangında köpük sudan daha etkili

  Yeşilay’dan uluslar arası bağımlılık kongresi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004