Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yatırımlarda aslan payı İstanbul’un

Kamu yatırımlarında bu yıl aslan payı İstanbul ile başkent Ankara’ya gidecek. Bu yıl muhtelif iller dışında il bazında yapılacak kamu yatırımlarının büyüklüğü 12,6 milyar YTL’yi bulurken, bunun 2,9 milyar YTL’sini İstanbul, 1 milyar YTL’sini ise Ankara alacak.


KİT’lerin kârı 2 milyar YTL

Hazine Müsteşarlığı’nın Mayıs sonu itibarıyla güncellediği bilançolar, KİT’lerin mali fotoğrafını ortaya koydu. 2000 yılını 238.2 milyon YTL zararla k

Kuyumcunun umudu yaz sezonu

Satışlardaki durgunluğu hasat, düğün ve gurbetçilerle aşmayı planlayan kuyumcu esnafı, yaz sezonundan umutlu.


  Organik tarım ve seracılık da geliştirilmeli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı Sonuç Bildirisi’nde; Akdeniz bölgesinde sosyo ekonomik kalkınma için turizm, organik tarım ve seracılıkta yenilikçiliğe odaklanarak markalaşmaya önem verilmesi halinde Türkiye’nin cari açığını kapatabileceği vurgulandı.


  Isı yalıtımla daha az enerji

Türkiye’de ısı yalıtım bilincinin gelişmesini misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, binalarda doğru ısı yalıtım uygulamaları yapıldığı takdirde ortalama yüzde 50 daha az enerji tüketerek ısıtma ve soğutma yapılabileceğini söyledi.


  Çevre programlarına da önem verin

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, siyasi partileri, seçim programlarında çevreyle ilgili konulara hak ettiği yeri vermeye davet etmek istediklerini bildirdi.


  Otomotiv ihracatının 5’te dördü AB’ye

İhracatın lokomotifi olan otomotiv sektörü, yılın 5 ayında, ihracatının 5’te 4’ünü Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gerçekleştirdi.


  Damla sulamaya ‘garantili firma’ şartı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, suyun ekonomik ve verimli tüketimi amacıyla 1 Mayıs’ta başlayan sıfır faizli damla sulama kredisi uygulamasında çiftçinin, Ziraat Bankası’nın anlaştığı firmalar ile çalışması gerektiğini bildirdi.


  KDV indirimi esnafı rahatlattı

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Kemal Kadaka, bazı gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’e indirilmesinin esnaf ve sanatkarı rahatlattığını kaydetti.


  TETAŞ, 3,1 milyar kwh elektrik alacak

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ), 3 milyar 173 milyon 347 bin kilowattsaat (kWh) elektrik enerjisi satın alacak.


  Baykan Kombi Erzurum’da

Baykan Kombi’nin Erzurum Plazası, Çobanoğlu İnşaat hizmete girdi. Plazanın açılışında konuşan Baykan Kombi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kan, teknolojik ürünlerini Çobanoğlu İnşaat ile Erzurum halkıyla buluşturacaklarını söyledi.


  Yem azaldı, yumurta fiyatları artabilir

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Konya, küresel ısınmaya bağlı olarak mısır ve buğday rekoltesinin azalmasının, Türkiye’deki yumurta sektörünü olumsuz yönde etkilediğini, bu durumun yumurta fiyatlarını artırabileceğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004