Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Organik tarım ve seracılık da geliştirilmeli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı Sonuç Bildirisi’nde; Akdeniz bölgesinde sosyo ekonomik kalkınma için turizm, organik tarım ve seracılıkta yenilikçiliğe odaklanarak markalaşmaya önem verilmesi halinde Türkiye’nin cari açığını kapatabileceği vurgulandı.

MÜSİAD Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde, Genel Merkez yönetimi ve 27 şube başkanını buluşturan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından, Antalya özelinde Akdeniz bölgesinin ekonomik potansiyel ve dinamiklerine vurgu yapılan GİK Sonuç Bildirisi yayınlandı. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve 27 şube başkanının imza koyduğu sonuç bildirisinde, “Turizm ve tarımda ülkenin lokomotifi olan Akdeniz bölgesinde kalkınmanın reçetesi yenilikçilik stratejisi olmalı” uyarısında bulunuldu.

Sonuç bildirisinde Akdeniz Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik şu önerilere yer verildi: “Turizm Master Planı’nın hazırlanması ve uygulamaya konulması ve doğru bir teşvik sistemi şarttır. KDV indirimi sektöre soluk aldırma anlamında olumlu bir karardır, ancak sektörün istihdam oluşturucu boyutta katma değer üretebilmesi için turizm olgusunun yılın 12 ayına yayılması ve çeşitlendirilmesi, bölge geneline açılması ve eğitimli işgücüyle mümkündür. Markalaşma ve tanıtım kampanyaları gerçekleştirmemiz halinde turizm gelirlerimizin patlaması ülkemizin, turizm gelirlerinde birinci lige yükselmesi adeta işten bile değildir. Türkiye’nin adeta can damarı olan organik tarım ve seracılık turizme feda edilmemeli, turizm ile birlikte geliştirilmelidir. Narenciye deposu olan bölge, tarımda markalaşmaya odaklanılması halinde, ülkemize büyük bir katma değer sağlama potansiyeline sahiptir.”

/ ANTALYA

05.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırımlarda aslan payı İstanbul’un

  KİT’lerin kârı 2 milyar YTL

  Kuyumcunun umudu yaz sezonu

  KDV iadelerinin yarısı usulsüz

  Organik tarım ve seracılık da geliştirilmeli

  Isı yalıtımla daha az enerji

  Çevre programlarına da önem verin

  Otomotiv ihracatının 5’te dördü AB’ye

  Damla sulamaya ‘garantili firma’ şartı

  KDV indirimi esnafı rahatlattı

  TETAŞ, 3,1 milyar kwh elektrik alacak

  Baykan Kombi Erzurum’da

  Yem azaldı, yumurta fiyatları artabilir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004