Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Partilerde liste depremi

Seçime girecek siyasî partilerin aday listelerini YSK’ya verme süreleri dün sona ererken, aday gösterilmeyen ya da seçilemeyecek yerden aday gösterilen partililer sıkıntı meydana getirdi. CHP’nin 149 milletvekilinden 60’tan fazlasını liste dışında bırakması, 30’a yakın milletvekilini de listenin seçilme şansı zayıf sıralarına yerleştirmesi, partide rahatsızlığa sebep oldu.


Kızlar okumasın mı?

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziya Sula, “Kızlardan din görevlisi olmayacağı ifadesi safsata. Nitekim bayanlar artık Diy

Listeler YSK'da

Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini belirleyerek, dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdi. YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre, bağı


  Yazıcıoğlu bağımsız aday

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olacağı bildirildi.


  3 başlık daha müzakereye açılacak

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Almanya’nın dönem başkanlığı bitmeden, Haziran sonuna doğru iyi haberler beklediklerini ifade ederek, müzakerelerde 3 başlığın daha açılmasını umduklarını kaydetti.


  Hisarcıklıoğlu: Avrupa’daki siyasîler açıklamalarına dikkat etmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Avrupa başkentlerindeki bazı siyasetçilerin öngörüsüz politika ve demeçleri sebebiyle AB halen, Türk halkı için bir çekim merkezi olamamıştır’’ dedi.


  Karakola intihar saldırısı: 8 şehit 7 yaralı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, Kocatepe Karakoluna düzenlenen saldırıda 8 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Karakola araçla girerek el bombası atan teröristin öldürüldüğü bildirildi.


  İzmir bombacısı yakalandı

İzmir’in Bornova ilçesinde Özkanlar semtindeki pazar yerinde 1 kişinin ölümü, 15 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı yaptığı iddia edilen terör örgütü PKK üyesi Ö.Y. yakalandı.


  Kömür ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Amasya’nın Merzifon ilçesindeki özel bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.


  Solmaz: Böyle bir açıklama yapmadım

İmam Hatip Liseleri (İHL) Mezunları ve Mensupları Derneği eski Başkanı İbrahim Solmaz, İmam Hatip Lisesi pilav gününde ‘’Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL’de bunlar yok’’ diye açıklama yapmadığını belirterek, konuyla ilgili yasal işlem başlatacaklarını bildirdi.


  42.5 milyon seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak

Milletvekili genel seçiminde 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimine ilişkin kayıtlı seçmen ve sandık sayılarını belirledi. Kayıtlı seçmen sayısı bakımından ilk üç sırada yer alan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, Kilis 63 bin 132 seçmenle son sırada yer aldı.


  Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

Ağrı’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün aniden bastıran sağanak yağıştan dolayı meydana gelen selde birçok evde hasar meydana geldi.


  Çatılara bahçe talimatı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un sera etkisinden kurtulması için KİPTAŞ’ın bundan sonra yapacağı konutların çatılarını bahçe yapması için talimat verdiğini bildirdi.


  Nerede oy kullanacağım?

Vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) internet sitesinde belirtilen alana TC Kimlik Numaralarını girerek nerede oy kullanacaklarını öğrenebiliyor.


  Yargıda teknoloji devri

Adalet Bakanlığı Müsteşar Vekili Osman Bölükbaşı, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile yargıda hızlılığı, şeffaflığı, verimliliği ve tasarrufu hedeflediklerini belirtti.


  Yaşlıların maaş çilesi sürüyor

Gaziantep’te yaşlı ve engelli vatandaşlar, 3 ayda bir aldıkları maaş için banka önünde kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar hep birlikte içeriye girmek isteyince izdiham yaşandı.


  Keneler 7 kişiyi hastahanelik etti

Yozgat ve ilçelerinde 7 kişi kene ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı. İlk tedavileri yapılan hastalar kesin teşhis için Ankara’ya sevk edildi.


  Türkçeye yönelik millî politikamız yok

Türkçedeki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçenin Korunması ve Etkin Kullanımı İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Ekrem Erdem, Komisyon olarak, Türkçeye yönelik millî bir dil politikası olmadığını belirlediklerini söyledi.


   Kızılay’a kan bağışları arttı

Türk Kızılayı’na 2006 yılında yapılan kan bağışları yüzde 47 oranında artarak, 502 bin 102’e ulaştı. Türk Kızılayı tarafından 2005-2006 yılları arasında kan bağışı, bağışların dağılımı ve üretim oranlarıyla ilgili çalışma sonuçları açıklandı.


  Boğulmalara dikkat!

Adana’da, yılda ortalama 17 kişinin sulama kanallarında boğulduğu bildirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ‘’www.adana.pol.tr’’ adresli internet sitesinden yapılan uyarılarda, Adana’nın boğulma olaylarının çok fazla yaşandığı bir il olduğu belirtildi.


  Okul önlerinde sigara satılamayacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 18 yaşından küçüklere sigara satışı ile okul önleri ve çevresinde sigara satılmaması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Akdağ, Ulusal Tütün Kontrol Programı’nın hayata geçirilmesi talimatını verdi.


  Ses hastalıklarına lazerli tedâvi

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Şefi Doç. Dr. N. Tan Ergin; medikal tedavi ile başarı sağlanamayan ses hastalıklarının, lazer ile tedavi edilebileceğini belirtti.


  Bedensel engelliler çevre için yarıştı

Bağcılar Belediyesinin geleneksel çevre faaliyetleri devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü Bağcılar Belediye Stadyumunda yapılan yarışmalara bedensel engelliler de katıldı.


  Namaz yasağına turistlerden tepki

Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı turistler, gazete ve televizyonlarda çıkan ‘Lisede namaz skandalı’ haberlerine tepki gösterdi.


  Sahibi de Coca Cola’nın içindekileri bilmiyor

Coca Cola’nın iki numaralı ismi Muhtar Kent, bir şehir efsanesine dönüşen kolanın formülünü kendisinin de bilmediğini ancak öğrenmek için zaman da harcamadığını söyledi.


  Çevre ihlâlleri azalıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Musa Demirbaş, yeni Çevre Kanunu’nun uygulanmasıyla birlikte çevre ihlâllerinin gözle görülür oranda azaldığını söyledi. Demirbaş, kanunun sadece cezalandırmayı değil, caydırarak, ikna ederek yanlıştan dönülmesini sağlamayı amaçladığını ifade etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004