Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya fotoğrafçıları Ayvacık’ta buluştu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde belediyenin düzenlediği “Buluşma” adlı uluslar arası fotoğraf yarışması başladı. 22 ülkeden 767 fotoğrafın katıldığı yarışmada fotoğrafçılıkta söz sahibi olan 6 jüri tarafından ilk üçe girenler tesbit edildi.

Vietnam, İsrail, Rusya, Almanya, İran ve Amerika gibi 22 ülkeden 170 amatör fotoğrafçının gönderdiği 767 fotoğraf, siyah beyaz ve renkli olmak üzere iki kategoride yarışmaya katılırken, 6 kişiden oluşan jüri üyeleri de iki gün süren çalışmalarından sonra dereceye giren eserleri tesbit etti. 18 Haziran’da isimler açıklanıp, ödüller 27 Temmuz’da Ayvacık’ta yapılacak olan festivalde verilecek.

Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Anadolu’nun en uç noktasında bulunan ilçede bir kültür ve san’at festivali yapmak istediklerini belirterek, “Festivalimizi bu yıl 27-28-29 Temmuz günlerinde uygulamaya aldık. Bu süreç içinde bir de fotoğraf yarışması düzenledik. Bunun da uluslar arası olmasını sağladık. Türkiye Fotoğrafçılık Federasyonu ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu’na müracaatlarımız sonunda 170 kişiye ait 767 eser Ayvacık’a gönderildi. Bu eserler dünyanın 22 değişik ülkesinden geldi. Biz bunun adına “Buluşma” dedik. Resimlerden 465’i renkli baskı, 302’si de siyah beyaz. Resimler bu iki kategoride yarışıyor. İki gün süren değerlendirme sonucu dereceye giren eserler tesbit edildi. Kurallar gereği ödüle lâyık görülenler 18 Haziran günü açıklanacak ve ödülleri de kendilerinin katılımı ile 27 Temmuz’da Ayvacık’ta başlayacak olan festivalimiz içerisinde verilecek” dedi.

İlk defa Ayvacık gibi küçük bir ilçede yapılan bu yarışmada Jüri üyeliklerini ise Yusuf Tuvi, Coşkun Aral, İzzet Keribar, Sabit Kalfaoğlu, H. Nadir Ede ve Serdar Akyay gibi ünlü fotoğrafçılar yaptı.

05.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençler seçimini yaptı

  Dünya fotoğrafçıları Ayvacık’ta buluştu

  Balkan derneklerinden Türkçe paneli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004