Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

RAKİBİMİZ BREZİLYA

A Milli Takımı Almanya'da bugün Brezilya ile özel maçta karşılaşacak. Dortmund Signal Iduna Park Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Show TV maçı canlı olarak ekrana getirecek.

Türkiye ile Brezilya (A) milli futbol takımları, bugün Almanya'da yapacakları özel maçla birlikte, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek. Dortmund Signal Iduna Park Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Show TV maçı canlı olarak ekrana getirecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 4 maçtan 1'i berabere biterken, 3'ünü Brezilya kazandı, Türkiye henüz galibiyet alamadı.

NEFESLERİ KESEN MAÇLAR

Türk Milli Takımı'nın toplam 3 golüne, Brezilya 6 golle cevap verdi. 1956'da yapılan ve Brezilya'nın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan özel maçla başlayan temaslarda 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası finallerinde iki takımın maçları adeta nefesleri kesti. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda Brezilya, grupta 2-1 yendiği Türkiye'yi, yarı finalde de 1-0 mağlup ederek finale çıkıp, daha sonra da kupaya uzanmıştı. İki ülke (A) milli futbol takımları, en son maçlarını 2003 yılında Fransa'da düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda yapmış ve müsabaka 2-2 bitmişti.

435. MAÇINA ÇIKIYOR

Öte yandan A Milli Takımı, Brezilya maçıyla birlikte 435. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 226'sı resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 434 maçta, 150 galibiyet, 102 beraberlik alırken, 182 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 556 gol atarken, kalesinde 677 gol gördü.

FATİH TERİM'İN 59. SINAVI

Bu arada Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 59. milli sınavına çıkacak. Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

05.06.2007


 

Tugay Kerimoğlu'ndan millî veda

Türk futbolunun deneyimli oyuncularından Tugay Kerimoğlu, milli formaya bugün veda ediyor. Tugay Kerimoğlu'nun milli jübilesinde (A) Milli Futbol Takımı ile Brezilya, Almanya'nın Dortmund kentinde özel maçta karşı karşıya gelecek.

Sahaya takım kaptanı olarak, 94. kez (A) milli oluşunu temsilen 94 numaralı formayla çıkacak olan Tugay, ay-yıldızlı takımda jübilesini yapacak.(A) milli formayı ilk kez 27 Mayıs 1990 tarihinde İzmir'de oynanan ve golsüz beraberlikle sonuçlanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti özel maçında giyen Tugay Kerimoğlu, 93 kez (A), 10 kez Ümit, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere toplam 139 kez milli takımlarda görev yaptı. 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu futbol yaşantısını halen İngiltere Premier Ligi takımlarından Blackburn Rovers'ta sürdürüyor. Tugay, kulübüyle bu yıl 1 yıllık sözleşme daha imzalamıştı.

05.06.2007


 

Mehmet Aurelio'nun en zor maçı

A Milli Futbol Takımı'nın bugün Brezilya ile yapacağı özel maç, aday kadroda yer alan Mehmet Aurelio için ayrı bir anlam taşıyor. Türk Milli Futbol Takımı'nın Brezilya asıllı futbolcusu Aurelio, yarınki maçta ülkesine karşı ilk kez rakip olarak sahaya çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Sezon başında Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet adını alan Marco Aurelio, daha sonra Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından kadroya dahil edilmişti. Türk Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde forma giyen ilk yabancı asıllı futbolcu olan 30 yaşındaki Aurelio, ayyıldızlı forma altında toplam 9 maça çıktı. Mehmet Aureilo, Cumartesi akşamı oynanan Bosna-Hersek maçında gördüğü sarı kart yüzünden Eylül ayında Malta ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada milli formayı giyemeyecek.

05.06.2007


 

Tuncay'a 6 Avrupa kulübü talip

Menacer Erdinç Şehit, "İngiltere'den Birmingham, Manchester City, İspanya'dan Vilarreal, Almanya'dan Hertha Berlin, Hollanda'dan Alkmaar ve Yunanistan'dan Olimpiakos takımlarından resmi teklif var" dedi.

Süper Lig'de 100. kuruluş yılında şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tuncay Şanlı'nın, sarı-lacivertli kulüple 6 Haziran Çarşamba günü masaya oturacağı bildirildi. Tuncay'ın menajeri Erdinç Şehit, yaptığı açıklamada, şu anda milli takımla Almanya'da bulunan yıldız futbolcunun Çarşamba günü İstanbul'a döneceğini hatırlatarak, ''Avrupa'da birçok kulüpten transfer teklifi var. Tuncay, Çarşamba günü Türkiye'ye dönünce karar vereceğiz'' dedi.

6 TAKIM PEŞİNDE

Şehit, Tuncay'a şu ana kadar 6 Avrupa takımından resmi transfer teklifi geldiğini bildirerek, ''İngiltere'den Birmingham, Manchester City, İspanya'dan Vilarreal, Almanya'dan Hertha Berlin, Hollanda'dan AZ Alkmaar ve Yunanistan'tan Olimpiakos takımlarından resmi teklif var. İtalya'nın AC Milan takımından ise şahıslar aracılığıyla teklif geldi'' diye konuştu.

ÖNCELİK FENER'E

Erdinç Şehit, Tuncay'ın transferi için 6 Haziran Çarşamba günü Fenerbahçe Kulübü ile görüşeceklerini açıkladı. Fenerbahçe ile görüştükten sonra kararlarını vereceklerini kaydeden Şehit, ''Tuncay Fenerbahçe'de kaptanlık yapıyor, tabii ki ilk önce Fenerbahçe ile masaya oturacağız. Çarşamba günü yapacağımız görüşmeden sonra kararımızı vereceğiz'' dedi.

VOLKAN'IN DURUMU

Şehit, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren kaleci Volkan Demirel'in durumunun da 1-2 gün içinde belli olabileceğini söyledi. Volkan'ın da menajeri olan Şehit, Fenerbahçe Kulübü ile Volkan konusunda görüştüklerini belirterek, ''Volkan ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor, Volkan'ın transferi bugün-yarın belli olur'' diye konuştu.

05.06.2007


 

Feldkamp Florya'da

Galatasaray'ın yeni sezonda takımın başına geçirmeyi düşündüğü Alman teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi.

Feldkamp, eski yardımcısı Ahmet Akcan'ın kullandığı bir araç ile Florya Metin Oktay Tesisleri'ne girerken, bekleyen basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Tesislerde Galatasaray Futbol AŞ. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile bir araya gelen Alman teknik adamın elinde çeşitli dosyaların bulunması da dikkat çekti. Öte yandan, sarıkırmızılı futbolculardan Necati Ateş de tesislere geldi ve 15-20 dakika sonra tesislerden ayrıldı.

05.06.2007


 

Gökdeniz'e resmî bir teklif yok

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Gökdeniz konusunda kendilerine resmi bir teklifin gelmediğini ve bu futbolcuyu satmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Baturoğlu, İngiltere'nin Newcastle United Kulübü'nün Gökdeniz'e talip olduğu yönündeki haberleri basından öğrendiklerini belirtti. Gökdeniz ile sözleşmelerinin sürdüğünü dile getiren Baturoğlu, ''Gökdeniz konusunda gelen resmi bir teklif yok. Gökdeniz'i satmak gibi bir düşüncemiz de yok'' dedi. Gelecek yıl hedefleri doğrultusunda daha da güçlü bir kadro oluşturmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Baturoğlu, ''Gökdeniz de bu kadroda önemli bir oyuncu. İyi bir kadromuz var ve yapacağımız takviyelerle hedefimize ulaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

05.06.2007


 

Malatya Belediye 3. lige terfi etti

Malatya Belediyespor, Hatay'da oynanan 3.Lig'e terfi maçında Diyarbakır Bağlar Vuralspor'u 2-1 yenerek 3. Lig'e yükseldi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyespor'un 3. Lig'e yükselmesi nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, bir şehrin sosyal gelişimi ve tanıtımı noktasında sporun çok büyük önemi olduğunu söyledi.

Said YALÇIN

05.06.2007


 

Bayern'den Ribery'e 25 milyon Avro

Olimpik Marsilya'nın Fransız futbolcusu Franck Ribery'nin, Alman futbol kulübü Bayern Münih ile 25 milyon avroya anlaştığı ileri sürüldü.

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild'de, kaynak gösterilmeden yayımlanan haberde, tarafların anlaştığı ve Ribery'nin Münih'te perşembe günü sağlık kontrolünden geçeceği belirtildi.

Bayern Münih'in Ribery'ye ödemeyi kabul ettiği 25 milyon avronun da kulüp tarihinde rekor transfer ücreti olduğu belirtilen haberde, cuma günü Bayern Münih ile Ribery'nin menajerlerinden birinin söz konusu Ribery'nin 15 milyon avroya transfer olacağı yönündeki söylentiyi yalanladığı hatırlatıldı. Ancak Bayern Münih, 24 yaşındaki Fransız oyuncuyla ilgilendiğini doğrulamıştı.

İspanyol spor gazetesi Marca'da, geçen cuma günü çıkan haberde de Ribery'nin Real Madrid ile anlaşmaya yakın olduğu ileri sürülmüş, Ribery'nin takımda ABD'ye transfer olan İngiliz futbolcu David Beckham'ın yerinde oynayacağı belirtilmişti.

05.06.2007


 

Gökhan ve M. Topuz'a rekor teklif

Kayserispor'un başarılı iki futbolcusu Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal için transfer teklifleri güç geçtikçe artıyor.

Kayserispor kulübünün her iki futbolcunun gönderilmeyeceğini açıklamasına karşın Rusya 1. Liginde mücadele eden FC Rubin Kazan takımında her iki futbolcunun bonservisi için 15 milyon Euro geldi. Kayserispor, bu teklifi de geri çevirdi. Beşiktaş takımında teknik direktörlük görevine getirilen takımın eski antrenörü Ertuğrul Sağlam ile birçok kere telefonda görüşmeleri olduğunu hatırlatan Kayserispor Kulüp Başkanı Recep Mamur, ancak bu konuşmalarda Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın transferi ile ilgili herhangi bir konu geçmediğini açıkladı. Mamur, her iki futbolcuyu göndermeyeceklerini dile getirirken, her iki futbolcularına da yurt dışında ve Türkiye liglerindeki üç büyük takımdan tekliflerin olduğunu doğruladı. Recep Mamur, Rusya 1. Liginde mücadele eden FC Rubin Kazan takımından kendilerine her iki futbolcuyu almak istedikleri yönünde yazılı teklif geldiğini ifade etti.

05.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004