Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

GAZZE’DE SPORU DA VURDULAR

Birinci, İkinci ve Üçüncü Ligi bulunan, sadece Birinci Ligi’nde 18 takımın mücadele ettiği Gazze Şeridi’nde, Birinci Lig takımlarından Gazzespor’un antrenörü Mustafa Necim (41), özellikle iç çatışmalar sırasında ‘’spor’’ diye bir şeyin kalmadığını söyledi. Necim, insanların Gazze’deki stada gelebilmek için gereken bir kaç şekeli (İsrail parası), ekonomik zorluklar sebebiyle ödemekte zorlandıklarını, çatışmalar sırasında da kimsenin sokağa çıkamadığını anlattı.

Gazze’de stadyuma girişin bedava olduğunu bildiren Gazzespor antrenörü, içte yaşanan şiddet olayları sebebiyle, bazen hiç seyirci bulamadıklarını, maçların tek seyircisinin antrenörler olduğunu ifade ederken, maçlarda şiddetin seyirciye de yansıdığını dile getirdi. Necim, ‘’Eskiden de her ülkede olduğu gibi, maçta kötü sözler sarfedenler vardı. Ama yine de bir nezaket sınırı vardı. Şimdi, maça makinalı tüfeklerle geliyorlar. Bazen maçı durduruyorlar, kendi takımları yenildiğinde Lig’i bile durdurdukları oldu’’ dedi.

BATI ŞERİA’DA DENİZ YOK Kİ!

Filistin Yüzme Federasyonu’nun Gazze’deki üyesi Mahir Camel (42) ise, ‘’Gazze’de spor öldü’’ derken, sporcularına verdiği hiçbir sözü yerine getirememekten dertli. Bunun en büyük sebebinin, Yüzme Federasyonu’nun denizi olmamasına rağmen, Batı Şeria’da olması ve kendilerine hiç para desteği yapmaması olduğunu söyleyen Mahir Camel, ‘’Aslında federasyonun temel yapısını kuranlar Gazze’dendi, kişisel bazı çekişmeler oldu, federasyon merkezi Batı Şeria’ya taşındı. Bizim hiçbir fonksiyonumuz kalmadı. Deniz bizde, Gazze Şeridi’ndeki yüzücüler uzun mesafe yarışlarda Filistin’in yüzünü ağartacak dereceler yaptılar. 2003’te Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yarışmalarda, 10 km’de Gazze Şeridi’nden Macid Behid 6. oldu. Ama artık hiçbir yarışa katılamıyoruz. Batı Şeria’dan gidiyorlar. Bizimse paramız yok. Davetlere iştirak edemiyoruz’’ dedi.

Gazze’deki çalışmalarda sadece denizden yararlanabildiklerini kaydeden Camel, Gazze’de sadece, o da uluslar arası standartları bulunmayan tek bir havuz olduğunu, olimpik bir havuz için proje yaptıklarını ama parasızlıktan öylece kaldığını anlattı.

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAZZE’DE SPORU DA VURDULAR

  Roberto Carlos hayran bırakacak

  Hakan: Formayı istiyorum

  Ersun Yanal iddialı konuştu

  Ertuğrul Sağlam’la hedeflere ulaşırız

  Rüya organizasyonları gerçekleştirdik

  Altay, Ekrem Al ile sözleşme imzaladı

  En pahalısı Yattara

  Trabzon’da Doğan’ın raporu bekleniyor

  Serkan: Ziya Hoca için geldim

  Zeki Gül defnedildi

  “Futbolun Süper Gecesi”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004