Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Risâle-i Nur Rusya’nın gündeminde

Rusya’da Risâle-i Nur tartışılıyor. Nezavisimaya gazetesi, önceki gün yayınladığı ekinde yasak kararına tam sayfa ayırdı. Kitapların yasaklanmasını savunanlara karşı Tataristan Başkanlık danışmanı Rafael Hekimov, “Nursî’nin kitapları Rusya’nın ne güvenliğini, ne de toprak bütünlüğünü tehdit ediyor” dedi.


IRAK VE TÜRKİYE KOMŞU ÜLKE

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, sınırda Türk ordusunun hareketliliği ile ilgili olarak ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in sözlerini ha

Erdoğan: Olağanüstü hal olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak, Siirt ve Hakkari’de bazı bölgelerin geçici güvenlik bölgesi ilân edilmesiyle ilgili olarak, “Önümüzdeki günlerd


  Karakol basıldı, medya eğlendi

Tunceli’nin Pülümür İlçesi Kaymakamı Alper Balcı, jandarma karakoluna düzenlenen saldırının ardından medya kuruluşlarının olaya gerekli duyarlılığı göstermediğini ifade ederek, ‘’Olay akşamı televizyonlarda müzik eğlence programları devam etti’’ dedi.


  Merkez sağda işbirliği trafiği

Demokrat Partili (DP) yetkilerİ, sağdaki ittifak arayışları ile ilgili belirli bir noktaya gelindiğini bugün iki parti lideri tarfından ortak bir açıklamanın yapılabileceğini duyurdu.


  Hukuk devletini savunalım

İnsan Hakları Derneği (İHD), Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun sivil toplum örgütlerinin, hukukçuların ve aydınların bütün itirazlarına karşın, bir oldu bittiye getirilerek kabul edildiğini, ülkeyi gerilim ortamına getirecek söz konusu düzenlemenin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesi istendi.


  Toprak suya doydu

Kış ve bahar ayları boyunca yağmura hasret kalan tarım arazilerinin, son yağışlarla birlikte büyük ölçüde suya doyduğu bildirildi.


  Karagöz ve Hacivat AB’yi anlatıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Avrupa Birliği Yerel Bilgi Bürosunca başlatılan proje kapsamında, Trabzon Çamlık Çocuk Yuvasında bir grup öğrenciye, ‘’Karagöz ve Hacivat’’ gölge oyunu ile Avrupa Birliği (AB) anlatıldı.


  İzinlere seçim düzenlemesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandık kurullarında başkan ve üye olarak görev yapabilecek nitelikteki kamu personelinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasını istedi.


  İş dünyası sınır ötesi operasyona karşı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Kuzey Irak’a operasyon düzenlenmeden önce konunun siyasi, askeri, dış politika ve insani boyutlarının çok iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti.


  Güney Kıbrıs’taki Türk evleri yıkılıyor

Kıbrıs Rum kesiminde, 1974 veya öncesinde Kıbrıslı Türklerin terk etmek zorunda kaldığı taştan yapılmış evlerin yıkıldığı, taşlarının da inşaatlarda kullanılmak üzere satıldığı bildirildi.


  AB ile müzakereler sürmeli

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclis Başkanı Yavuz Mildon, Avrupa Birliği ile müzakerelerin sürmesi gerektiğini belirtti.


  Türkiye’nin tanıtım eksikliği var

İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Andre Brohy, ‘’AB yolunda Türkiye’nin tanıtım eksikliği, Avrupa kamuoyunda olumsuz düşüncelere sebep oluyor’’ dedi.


  Erdoğan, listedışı kalan vekillerle biraraya gelecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere katılmayacak olan AKP milletvekilleriyle partinin yeni genel merkezinde biraraya gelecek.


  3 kanun yürürlükte

Üç kanun Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Yabancıların çalışmasına kısmî iade

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5665 sayılı “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’u TBMM’ye kısmen iade etti.


  Anafartalar’da ölü sayısı 7’ye çıktı

Anafartalar Çarşısı’nda meydana gelen patlamada yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Selahattin Deniz adlı kişi de hayatını kaybetti.


  Kürtçe dâvetiyeye soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, 7. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali açılışı için Türkçe ve Kürtçe hazırladığı davetiye sebebiyle soruşturma başlatıldı.


  Terör dünyayı ilgilendiriyor

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, bir ülkedeki terörizmin, yalnızca o ülkeyi değil, bütün dünya ülkelerini ilgilendirdiğini söyledi.


  Çocuklar terörizme karşı

Rusya’da düzenlenen ve 42 ülkeden 2 bin çocuğun çeşitli san’at dallarında katıldığı ‘’Dünya Çocukları Terörizme Karşı’’ adlı festivalde Türkiye’yi 9 Türk öğrenci temsil etti.


  Olimpiyat 3.'sü Yeni Asya’da

Beşinci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Şiir ve Dilbilgisi dallarında 3. olan Mozambik’li Inrareque Khalau, Bizim Radyo’daydı. Tuğba Akbey İnan’ın sunduğu Mavi Dünya adlı programa konuk olan Inrareque, yayın sonrasında Yeni Asya Gazetesi Genel Koordinatörü Yakup Erdoğan’ı ziyaret etti.


  ‘Türkler misafirperver’

Türkçeyi kolay bulduğunu ve altı ayda konuşabilir hale geldiğini belirten Khalau, Türkleri de ‘Misafirperver, kibar insanlar’ olarak tarif etti.


  Sanayileşmenin faturası çevreye

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, teknolojinin gelişmesi ve ülkelerin sanayileşmesinin çevre sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, sürdürülebilir kalkınma anlayışının toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi gerektiğini söyledi.


  Tuz Gölü kurtarılacak

Su seviyesi giderek azalan ve sadece atık sularla beslenen Tuz Gölü’nü kurtarmak için çalışmalara hız verildi. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 50’sinden fazlasını sağlayan Tuz Gölü’nü kurtarmak için yapılan çalışmalarda sona geliniyor.


  Ceviz kadar dolu yağdı

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde dün akşam yarım saat süren dolu yağışı, özellikle ekili arazilere zarar verdi. Evciler ilçesi ve civar köylerde dolu yağışı sonrası arpa, domates, patlıcan, kabak ve benzeri ürün tarlalarında yüzde 80’e varan zarar oluştu.


  Körlük tarihe karışabilir

İngiliz bilim insanları, körlüğün tedavisi için kök hücre tedavisi uygulamayı ve 5 yıl içinde ilk hastaların yeniden görmesini sağlamayı planlıyorlar.


  Konuşan kâğıt icat edildi

İsveçli bilim insanları, konuşan kâğıt icat ettiler. Mid Sweden Üniversitesinden araştırmacıların geliştirdiği kâğıttan yapılan bilbordlar, kullanıcı dokunduğunda önceden kaydedilen sesleri dinletiyor.


  Farelere ‘şefkatli kapan’

Adana’da bir endüstri meslek lisesinin öğrencilerinin geliştirdiği ‘’elektronik fare kapanı’’ fareleri zarar vermeden yakalıyor.


  Sınav öncesi sakin olun

Yaklaşan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve OKS öncesinde uzmanlar öğrenci ve ailelerini uyardı. Sınav sürecinde yaşanacak stres ve heyecanın vücutta meydana getireceği aşırı ritm bozukluğunun ani ölümlere sebep olabileceği ifade edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004