Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya kültürel mirası alârm veriyor

Dünyada 2008 yılında en fazla tehlike altında olan ve korunmasına yeterince özen gösterilmeyen 100 tarihi yer açıklandı. ‘’2008 Yılında Dünyanın En Fazla Tehlike Altında Bulunan 100 Tarihi Yeri Listesi’’nde, Türkiye’den aralarında Hasankeyf ve İstanbul tarihî surlarının da bulunduğu 5 tarihî yer alırken, KKTC’den de Gazimağusa listeye girdi.



Fatih’in Topkapı defteri

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, ‘’1453-İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi’’, Fatih Sultan Mehmet’in Topkapı Sarayı’ndaki defterinin içeriğine yer verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesince ilk sayısı yayınlanan dergi, İstanbul’un fethinden önce, henüz ‘’Fatih’’ unvanını almayan genç sultanın o yıllarda kullandığı 180 sayfadan oluşan deftere geniş yer ayırdı.



Cahit Zarifoğlu Marmara FM’de

Yeni Türk Edebiyatı’nın güçlü ve alçakgönüllü şairlerinden Cahit Zarifoğlu, vefatının 20. yıldönümünde dostları ve çağımız yazarları tarafından hayatı, kitapları ve şiirleri ekseninde Marmara FM’de anılıyor.



Müze müdürlerinde değişiklik

Kültür ve Turizm Bakanlığınca müze müdürlüğü için açılan sınavı kazanan 16 kişi boş müze müdürlüğü kadrolarına atandı, 14 müze müdürünün de görev yerleri değiştirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, bakanlığa bağlı müzelerden 42’sinde müdür kadrolarının boş olduğunu, bunun için müdürlük sınavı açıldığını hatırlattı.



Okullar Mevlânâ Yılı’na hazır

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bütün dünya ülkelerinde ve Türkiye’de de çeşitli faaliyetlerle kutlanan ‘’2007 Dünya Mevlânâ Yılı’’nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildirdi. Çelik, ‘’Mevlânâ Yılı Kutlamaları’’ konulu bir genelge yayınladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004