"Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Devletten güçlü hükümet ihtiyacı...

Sol... Sağ... Merkez... Merkez sağ... Merkez sol... Analizler... Yorumlar... Tespitler... Herkes partilerin yeni listeleri hakkında yazıyor, çiziyor...

Devlet iktidarı yahut siyasetsizleşme

Partilerin millet vekili aday listelerini açıklamalarıyla memleket seçim havasına girdi. Gerilimli ortamda alınan önseçim kararıyla siyasete düşen “asker gölgesi”, seçimleri bir tür “devlet iktidarı” odaklı atmosfere çekti. Sınır ötesi operasyon ihtimaline, terör saldırılarıyla iyice gerilen atmosfer de eklenince gerçekten seçimin yapılıp yapılmayacağı kuşkusu, seçim sonrası muhtemel iktidarın “devlet egemenleri” ile ilişkileri gibi cevap bekleyen sorular gündemi işgal edecek.

Erdoğan AKP’nin genleriyle oynadı

Yıllar önce, o zaman Milli Gazete’nin başyazarı olan Sadık Albayrak, sonradan dünür olacağı RP İstanbul İl Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı transferleri “RP bilgisayarına virüs sokmak” olarak tanımlamıştı. Bugünse Erdoğan’ın yeni milletvekili adaylarını saptarken AKP’nin genleriyle oynadığını söyleyebiliriz.

AKP’nin Kemal Derviş’i

Partilerin vekil adayları açıklandı. Bu isimlerden AKP’nin önümüzdeki dönem Türkiye ekonomisini emanet etmeyi planladığı, A takımı içindeki parlak isimlerden Mehmet Şimşek’e zoom yapalım.

Şehit ticareti

“Türkiye sizi unutmayacak” diye manşet atmışlar. Şehitler için.. (6 Haziran 2007, Hürriyet..) Bugüne kadar ölmüş on bine yakın gencimizin sondan yedisi için.. Bugüne kadar “ölüme” neden gönderilip durulduğu bir türlü bilinemeyen on bine yakın gencimizin sondan yedisi için.

Zayiat

Dünyanın her yerindeki savaşlarda rütbeli kaybı daha az, er kaybı daha fazladır. Nerede, hangi savaşta olursa olsun bu gerçek değişmez.