Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’tan Türkiye’ye nota

Irak yönetimi Kuzey Irak’a top ateşi yapıldığı iddiasıyla nota verdi. Irak Dışişleri Bakanlığı dün Türk büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak hafta içinde Türk ordusunun Kuzey Irak’ta top ateşi yaptığını öne sürerek protesto mektubu verdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Irak Büyükelçisine bir mektup ileterek, Dohuk ve Erbil civarında zarara, yangınlara ve halk arasında korkuya sebep olan bombardımanını protesto etmiştir” denildi. Bakanlık adına bir açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed El Hac Mahmud, bombalamaların durdurulmasını istediklerini belirtti. Hac Mahmud, bu tür hareketlerin “iki ulus arasındaki güvene zarar verdiğini ve dostluklarını olumsuz etkilediğini” ifade etti. Bakanlıktan yapılan açıklama, ülkenin kuzeyindeki bombalamaların ilk kez “resmen doğrulanması” olarak yorumlandı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Irak konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere önceki gün bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki gün öğleden sonra Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmeye Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol da katıldı.

Toplantının Irak odaklı olduğunu vurgulayan diplomatik kaynaklar, Kerkük konusu, Irak’ın geleceği gibi Irak’la ilgili bütün konuların görüşmede masaya yatırıldığını belirtti.

/ BAĞDAT

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan Türkiye’ye nota

  İsrail’den Suriye’ye gizli mesaj

  ‘İran’a karşı bütün seçenekler masada’

  Abbas, Fetih-HAMAS hükümetini savundu

  İsrail’den kara harekâtı

  Bulgaristan’da Bush protestosu

  Papa, Bush’un kulağını çekecek

  Lübnan’da çatışmalar sürüyor

  Japonlar çocuk robot üretti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004