Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BİRMİNGHAM DA KİM?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Tuncay, Avrupaya gitmek istediğini söyledi. (Hangi takıma gideceksin?) dedim. (Birmingham'a gitmek istiyorum)dedi. (Avrupa'da oynuyor mu, UEFA'da oynuyor mu, yok. O zaman nasıl Avrupa bu? İstanbul 15 milyon nüfuslu bir şehir. Fenerbahçe bu şehrin takımı, Şampiyonlar Ligi'nde UEFA'da oynama şansı var. 1 sene daha kal. Daha sonra hep birlikte senin daha büyük bir kulüpte oynamanı sağlarız) dedim. 2 gün düşünmek istedi. Pazartesi cevap vereceğini ifade etti. Ama bu 2 günlük gelişmelerin neticesinde aynı fikirde olduğunu anlıyorum" şeklinde konuştu..

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde henüz anlaşamadıkları Tuncay Şanlı'nın Avrupa'da futbol oynamak istediğini söyledi. Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi'nde katıldığı panelde öğrencilerin sorularını cevapladı. Tuncay ile ilgili bir soru üzerine Başkan Yıldırım, ''Tuncay 5 yıldır Fenerbahçe'de oynuyor ve kaptanlık mertebesine ulaşan bir oyuncumuz. Sizler de biz de çok seviyoruz. Kalması için de Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri menajeri ve kendisiyle yaptıkları görüşmelerde ekonomik olarak da şartları zorlayarak gerekeni yapmıştır. Ama Tuncay'ın düşüncesi Avrupa'da futbol oynamaktır'' diye konuştu. İlk başlarda Milan'dan, Real Madrid'den, Avrupa'nın büyük kulüplerinden teklifler geldiği şeklinde basında haberler okuduklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

F.BAHÇE'DE KAL, İDOL OL

''Kendi menajeri de bunları ifade ediyordu. Geçen hafta kendisiyle görüştüm. Menajeri de vardı toplantıda. Gayet medeni şekilde büyüğü olarak neler yapması gerektiğini anlattım. 5 yıl sonra Fenerbahçe'de belki de Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Can Bartu, Lefter gibi idol olacağını söyledim. 5 yıl sonraki futbol hayatında da hep Fenerbahçeli Tuncay olarak anılacağını anlattım. İyi düşünmesi gerektiğini söyledim. Ama o Avrupaya gitmek istediğini söyledi. (Hangi takıma gideceksin?) dedim. (Birmingham'a gitmek istiyorum)dedi. (Avrupa'da oynuyor mu, UEFA'da oynuyor mu, yok. O zaman nasıl Avrupa bu? İstanbul 15 milyon nüfuslu bir şehir. Fenerbahçe bu şehrin takımı, Şampiyonlar Ligi'nde UEFA'da oynama şansı var. 1 sene daha kal. Daha sonra hep birlikte senin daha büyük bir kulüpte oynamanı sağlarız) dedim. 2 gün düşünmek istedi. Pazartesi cevap vereceğini ifade etti. Ama bu 2 günlük gelişmelerin neticesinde aynı fikirde olduğunu anlıyorum. Kendisi çalışmalarını yapıyor. Birmingham ve Manchester City ile görüşüyor. Onlarla yaptığı görüşmelerden netice alamazsa burası onun yuvasıdır. Kalabilir diyeceğiz ve kalacaktır. Ama ilk düşüncesi Avrupa'ya gitmek.''

ALİ BİLGİN'İ İSTİYORUZ

Aziz Yıldırım, transferde Roberto Carlos ve Wederson'u takıma kattıklarını belirterek, ''Ali Bilgin'i de istiyoruz, çalışmalar sürüyor. Onun dışında Türkiye'de transfer edeceğimiz oyuncu yok. Kayserispor zaten futbolcu satmayacağını açıkladı'' diye konuştu. Roberto Carlos transferinde kulübün daha önceki yalanlamalarının gündeme getirildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

ALEX'LE ANLAŞTIK

Aziz Yıldırım, Alex'le ilgili anlaşmanın yapıldığını ifade ederek, ''Bütün şartlarda anlaşılmıştır. Resmi dökümanlar kulübe girmediği için açıklama yapmadık. Gerekli imzalar gelince sitemizden de açıklama yapılacaktır'' dedi.

G.SARAY'A GEÇ CEZA VERİLDİ

Yıldırım, Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili Galatasaray'ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası konusundaki görüşünün sorulması üzerine de, ''Önemli olan 5 maç değildir, alınan karardır. Karar maalesef geç alınmıştır. Danimarka-İsveç maçından 3-4 gün sonra karar alındı. Galatasaray maçı 1 ay önce oldu yeni karar alındı. Bu yanlıştır" diye konuştu.

13.06.2007


 

Linderoth 3 yıl G.Saray'da

İsveç millî takımında da görev yapan Kopenhag'ın 28 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Tobias Linderoth sarı-kırmızılı ekiple 3 yıllığına anlaştı.

Galatasaray yeni sezon öncesi ilk transfer bombasını, Danimarka Ligi Şampiyonu FC Kopenhag'ın İsveçli ön liberosu Tobias Linderoth'u renklerine bağlayarak patlattı. Geçtiğimiz yıllarda da Galatasaray'ın transfer listesinde olan ancak bir türlü transferi gerçekleşmeyen İsveçli yıldız futbolcu Tobias Linderoth, sonunda sarı-kırmızılı ekibe transfer oldu. İsveç Milli Takımı'nın da formasını giyen 28 yaşındaki yıldız futbolcu Galatasaray'la üç yıllığına anlaştı. Transfer haberi, FC Kopenhag Kulübü'nün resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada Linderoth'un Galatasaray'la üç yıllığına anlaştığı duyuruldu. FC Kopenhag formasıyla bugüne kadar 84 maça çıkan Linderoth 4 gol kaydetti. 2000 yılına kadar İsveç 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın 21 kez formasını giyen Linderoth, o tarihten beri ise formasını giydiği A Mili Takım da 67 maçta 1 gole imza attı.

TOBİAS LİNDEROTH KİMDİR?

21 Nisan 1979 Marsilya, Fransa doğumlu olan Tobias Linderoth, ön libero olarak görev yapıyor. 1.77 metre boyunda olan Linderoth, 2004 yılından beri formasını giydiği Danimarka Şampiyonu FC Kopenhag'ın kaptanlığını da yapıyordu. Kopenhag'da altı numaralı formayı giyen Linderoth, İsveç Milli Takımı'yla 2002 ve 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin yanı sıra, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da top koşturmuştu. 2001-2004 yılları arasında İngiliz ekibi Everton'ın formasını da giyen Linderoth, 2004 yılında FC Kopenhag'a transfer olmuştu. 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde bir maçta 96 dakika sahada kalıp tam 14.6 kilometre koşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Linderoth, 2006 yılında, en iyi İsveçli orta saha oyuncusu ödülüne layık görülürken, yine aynı yıl FC Kopenhag'ın en iyi oyuncusu seçilmişti. Linderoth ayrıca, FC Kopenhag'ın geçtiğimiz yıl Celtic'le oynadığı bir Şampiyonlar Ligi maçında da, taraftarlar tarafından maçın adamı seçilmişti. 2006 yılı Ekim ayında Maria adlı bir bayanla evlenen Linderoth'un bir de çocuğu bulunuyor.

13.06.2007


 

Beşiktaş Makelele'ye 2,5 milyon sterlini gözden çıkardı

Beşiktaş'ın, İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'de oynayan Claude Makelele'nin transferi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, kulüp temsilcilerinin Makelele ile Londra'da masaya oturacakları yazıldı. Beşiktaş'ın, orta saha oyuncusu Fransız futbolcuyu renklerine katmak için iki yıllık anlaşma karşılığı sezon başına 2,5 milyon sterlini gözden çıkardığı belirtildi.

13.06.2007


 

Trabzon'da ilk imza Adnan'dan

Trabzonspor, daha önce prensipte anlaştığı Samsunspor'un kaptanı Adnan Güngör ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp yönetim kurulu üyesi Güven Küçükosman ve Muzafer Ermiş'in hazır bulunduğu imza töreninde, Adnan kendisini 3 yıllığına bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Adnan, Türkiye'nin 4 büyük kulübünden birine geldiğini belirterek, ''Çok mutlu ve heyecanlıyım. Türkiye'de devamlı şampiyonluğa oynayan, devamlı üst sıraları zorlayan, devamlı hedefe koşan bir camiaya geldim''

13.06.2007


 

Yılın 11'inde 4 F.Bahçeli

11 Altın Adam Yarışması'nda yılın altın adamları belli oldu. Kalyon Otel'de gerçekleştirilen jüri toplantısında verilen oylar sonucunda Serdar Kulbilge, Önder Turacı, Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Üzülmez, Koray Avcı, Yusuf Şimşek, Tuncay Şanlı, Alex De Souza, Gökhan Ünal ve Ümit Karan yılın 11 Altın Adamı seçildi.

Bu arada yılın en başarılı yöneticisi Futbol Federasyonu Başdanışmanı Gündüz Tekin Onay olurken, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam yılın altın antrenörü ve Fırat Aydınus da yılın altın hakemi oldu.

13.06.2007


 

Kırkpınar'ın ilk günü ücretsiz

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, ilk gün müsabakalarının ücretsiz izleneceğini belirterek, ''Kırkpınar bilet fiyatlarını makul seviyede tutmaya çalıştık'' dedi.

Sedefçi, 646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 29 Haziran1 Temmuz tarihi arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Sedefçi, ''Güreşlerin ilk günü olan 29 Haziran'da güreşseverlerden ücret alınmayacak. Güreşler ikinci ve son günü ücretli izlenecek. Kırkpınar bilet fiyatlarını makul seviyede tutmaya çalıştık'' dedi.

13.06.2007


 

1. Karadeniz Oyunları 2 Temmuz'da başlıyor

Türkiye'nin evsahipliği yapacağı 1. Karadeniz Oyunları organizasyonunun tanıtımı İstanbul'da yapıldı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve çok sayıda federasyon başkanı ve temsilcisi katıldı.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Trabzon merkez olmak üzere, Rize ve Giresun'un 2-8 Temmuz tarihleri arasında evsahipliğini üstleneceği oyunları sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Bakan Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin girişimleriyle 15 yıl önce kurulan ve 12 ülkenin üye olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün sosyal aktivite eksikliğinden dolayı yeterince tanınamadığını ifade ederek, ''Ancak spor yoluyla bu sağlanabilir. Burada mücadele edecek sporcular da geleceğin olimpiyat şampiyonları olabilir. Bu organizasyon, ülkelerin birbirine yakınlaşması, gençlerin tanışması açısından önemli bir görev üstlenecek'' dedi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay konuşmasında, Türkiye'nin gerçekleştirdiği önemli spor organizasyonlarıyla dünyaya kendisini alkışlattığını belirtirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Karadeniz misafirperverliğini herkese göstererek, illeri üzerindeki kötü imajın silinmesini sağlayacaklarını kaydetti. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise her şeyleriyle oyunlara hazır olduklarını söyledi.

12 ÜLKE KATILACAK

1. Karadeniz Oyunları'na Türkiye'nin yanı sıra, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ile Yunanistan'dan 18 yaş ve altı sporcular katılacak. Atletizm, basketbol, cimnastik, futbol, güreş, voleybol, okçuluk, tekvando, yüzme ve bisiklet branşlarında yarışmaların gerçekleştirileceği organizasyonda, bin 500 sporcu, 520 hakem, bin görevli, 75 gözlemci, 500 gönüllü, 62 kurul üyesi, 150 gazeteci olmak üzere 3 bin 663 konuk beklendiği ifade edildi. 1. Karadeniz Oyunları'nın maskotu olarak Karadeniz yöresiyle özdeşleşen hamsi belirlendi. Karadeniz yöresel kıyafeti giymiş hamsi olarak tasarlanan oyunlar maskotu konukların beğenisini kazanırken, toplantının sonunda Bakan Mehmet Ali Şahin ve beraberindekiler bu maskotla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Ayrıca, oyunların tanıtımı için hazırlanan kısa film ve tanıtım afişleri de davetlilere toplantıda sunuldu.

Erol DOYURAN

13.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004