Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupa’da 301 benzeri kanun yok

Avrupalı hukukçular, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in “Avrupa’da da var” dediği TCK’nın 301. maddesinin kapsam ve uygulama olarak Avrupa’daki düzenlemelerle karıştırılamayacağı noktasında birleştiler. Bilgi Üniversitesi’ndeki konferansta konuşan Ceza Hukuku Birliği Alman Ulusal Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Schröder, “301 kapsamındaki ‘Cumhuriyet’e hakaret’ suçuna Almanya’da yaptırım yok denecek kadar az, askerlerin aşağılanması gibi bir suç ise yok” dedi.


Batağa çekiliriz

Hükümetle TSK arasında bir polemiğe dönüştürülen sınır ötesi harekât konusu gündemdeki yerini koruyor. Peş peşe gelen şehit cenazeleri sonrasında topl

Şener: TSK ne isterse verilecek

Bakanlar kurulu toplantısında son zamanlarda giderek artan terör olaylarının ele alındığını belirten Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, terör konu


  Arınç: Protestolar motorize

TBMM Başkanı Bülent Arınç, önceki gün Manisa’daki şehit cenaze törenindeki protestolara ilişkin, “Bunların çok büyük bir kısmı, dışarıdan özel olarak getirilmiş, motorize ekiplerdi. Söyleyecekleri sloganları biliyorlardı ve görevleri sadece bağırmaktı. Şehidimize en büyük saygısızlığı onlar yaptılar’’ dedi.


   Brillant: Avrupa’nın, Türkiye ile ilgili önyargıları var

Fransız müzisyen Dany Brillant, Fransa’da ve Avrupa’nın birçok ülkesinde Türkiye ile ilgili önyargılar bulunduğunu, ancak gelip Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu ve buradaki hayat tarzını gördüklerinde insanların fikirlerinin değişeceğine inandığını söyledi.


  PKK’dan sözde ateşkes ilânı

“PKK Türkiye hedeflerine olan saldırıları durdurduğunu fakat saldırı karşısında kendilerini koruyacaklarını açıkladı.


  Rice: Tek taraflı bir hareket yarar sağlamaz

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD’nin terörle mücadele konusunda Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu, “ancak Türkiye-Irak sınırında kuvvetli ve tek taraflı bir hareketin kimseye yarar sağlamayacağını” belirtti.


  ÖSS heyecanı

Üniversite adaylarının katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 17 Haziran Pazar günü yapılacak. 1 milyon 640 bin 259 adayın ter dökeceği sınav öncesinde uzmanlar, normal bir sınav stresinin kişinin motivasyonunu artıracağını ancak aşırı kaygının performans kaybına sebep olacağına dikkat çekiyor.


  Sınav öncesinde bunlara dikkat!

Uzmanlar, "Sınav öncesi ve esnasında şeker, şekerleme gibi basit şekerlerin yerine kuru üzüm, erik, kuru incir ya da A ve C vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebze gibi gıdalar yenilmeli” diyor.


  Yeni ders yılı 17 Eylül’de

2006-2007 eğitim-öğretim yılı 15 Haziran Cuma günü sona erecek. Yeni eğitim-öğretim yılı ise 17 Eylül 2007’de başlayacak ve 13 Haziran 2008’de tamamlanacak.


  Demokrat Parti meydanlara iniyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın miting programı açıklandı. DP Basın Müşavirliği’nden verilen bilgiye göre 26 ilde miting yapma kararı alan DP ilk mitingi 20 Haziran’da Antalya’da son mitingi ise 21 Temmuz’da Elazığ’da gerçekleştirecek.


  Konya'da uçak düştü

Konya’nın Yunak ilçesine bağlı Kuyubaşı Köyü yakınlarında bir savaş uçağının düştüğü, pilotun atlayarak kurtulduğu bildirildi.


  Yargı, ifade özgürlüğünü genişletmeli

İletişim hukukçusu avukat Fikret İlkiz, yargı kararlarında ifade özgürlüğünün öne çıkarılmasına rağmen geriye gidildiğini belirtti. “Gerçekten ifade özgürlüğünü istiyor muyuz? Buna öncelikle hukukçular yanıt vermeli” diyen İlkiz, son yıllarda yargının ifade özgürlüğü alanında verdiği kararların, ifade özgürlüğü yönündeki kararlılıkla çeliştiğini ifade etti.


  Güldemir defnedildi

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek Pazar günü vefat eden gazeteci Ufuk Güldemir, kurucusu olduğu Habertürk önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.


  Yüksek mahkemenin seçiminde kriz çıktı

Yaş haddinden emekli olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’nun halefinin belirleneceği seçim, mahkemelik oldu.


  Kamu görevlileri işkenceden mahkûm

1989-2005 yılları arasında, işkence ve kötü muamele nedeniyle haklarında açılan dâvâlarda, 33 bin 281 kamu görevlisi sanık olarak yargılandı.


  TBMM heyeti Washington'da

Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri Egemen Bağış, Reha Denemeç, ve Mevlüt Çavuşoğlu’ndan oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi heyeti, resmî bir ziyarette bulunmak üzere ABD’ye geldi.


  İşte seçmenin katılım karnesi

Türkiye’de 1950 yılından bu yana yapılan milletvekili genel seçimine en düşük katılımın, 1969 yılında olduğu belirlendi. Bu seçimlere, seçmenin yüzde 64,3’ü katıldı.


  350 maden işçisi ocağa inmedi

Manisa’nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağında çalışan yaklaşık 350 işçi, ‘’maaşlarını alamadıklarını’’ iddia ederek, ocağa inmedi.


  AB’den eğitim desteği

Avrupa Birliği, üyelik sürecine destek olmak amacıyla Türkiye’ye yönelik eğitim programları düzenliyor. Aralarında “terörle mücadele” ve “sınır güvenliği” gibi güncel konuların da yer alacağı eğitimlerde Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.


  Gümrüklerde oy hakkı yetersiz

CNN Türk´te “Seçim´07“ programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, seçme hakkı verilmeyerek, İzmir´den daha büyük bir seçim bölgesi oluşturan Avrupalı Türklerin unutulduğunu söyledi.


  Onlar çocuk olamıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), büyük çoğunluğu tarım alanlarında çalışan 200 milyonun üzerinde çocuk, eğitim gibi temel haklardan mahrum yaşadığını duyurdu.


  Ankara susuz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 gündür aralıklarla devam eden yağmurların barajlara sadece günlük tüketim miktarı oranında katkı yaptığını bildirdi.


  Pasif içiciler kalp krizi riskinde

Sigara içmeyenlerin sadece dumanına maruz kalmasının bile kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 20-30 arttırdığı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004